Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekek maguktól ilyenek...

A gyerekek maguktól ilyenek vagy a szülők miatt?

Figyelt kérdés
Tegnap séta közben az egyik parkban játszott 2 kislány(2-3 évesek).Az enyém(2 éves)odament hozzájuk,de az egyik odébblökte,hogy "te menj innen te nem játszhatsz"!Miért ilyenek a gyerekek?Lehet ilyen a természetük vagy ez függ a neveléstől is?
2012. aug. 16. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, mert gyerekek. véleményem szerint a legjobb neveltetésben részesülő gyerkőc is tud furcsa dolgokat produkálni társaságba illetve játék közben. Szerintem nem az a mérvadó, hogy a gyerkőc mit csinált, hanem inkább az, hogy a szülő hogyan reagálta le.
2012. aug. 16. 14:06
 2/9 anonim ***** válasza:
sajnos ez az ovi,szerintem a 3 éves már jár oviba,ugyanis az én fiam amióta oviba jár,azóta elmeséli hogy a lányok elszokták zavarni,és mondja is milyen szavakkal.addig ilyen problémánk nem volt,néha már a fiam is alkalmazta de én mindig erélyesen rászólok,hogy tessék arrébb menni ha zavar,de igy nem zavarunk el senkit,eddig úgy látom nem is lett szokása,de én az ovira fognám,ott látnak ilyet.a nagyobbaktól eltanulják a kicsik.
2012. aug. 16. 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Persze lehet hogy sose szólnak rájuk ha így beszélnek, de egyetlen alkalomból nem szabad általánosítani. Én pl. mindig rászólok a gyerekeimre ha így "kiközösítenek" mást, tényleg sose hagyom rájuk mert nem tartom szép dolognak, ég a fejem mikor ilyet mondanak, mégis bizony megtörténik.

Életkori sajátosság... a lányom 2.5 a fiam 4 éves.

2012. aug. 16. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Az első tök jól leírta!

Minden kisgyerek tud butaságot csinálni, és igenis tudnak egymással undokok lenni. Szerintem mindegyik gyereknek van ilyen mozdulata legalább egyszer az életében.

Ez nem nevelés kérdése, hanem egyszerűen fejlődik a személyiségük, rájönnek ők önálló egyének, meg akarják magukat és a játékaikat védeni, csak épp először nem tudják hogy kell.

Épp ezért fontos, hogy ilyenkor mit reagál a szülő, miként viselkedik az anyuka vagy apuka, hogy későbbiekben a gyerek sokkal okosabban tudja kezelni az ilyen társas kapcsolatokat.

2012. aug. 16. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Maguktól:)

Ez tipikus 2-4 éves kori sajátosság. Védik azt ami az övék (játék, pajtás, anya). Jellemző lehet, hogy ha vendég gyerek jön, a "házigazda" nem mutatja meg a játékait, elveszi a kezéből, stb. Ezen tudnak (és kell is)a szülők segíteni, példát mutatni, elmagyarázni a gyerekeknek, hogy engedjék a másikat is játszani, de igazából csak az idő az ami megoldja a dolgot.

Persze vannak alapból barátságos, jószívű gyerekek is, nem minden gyerek "működik" így, és persze az is lehet, hogy egy alapból barátságos kisgyereknek van rossz napja, és így viselkedik.

De ennyiből a szülő hanyag nevelésére következtetni botorság.

2012. aug. 16. 14:11
 6/9 anonim ***** válasza:

A mi játszónkon van egy kisfiú,3 éves most fog oviba menni.

mikor mi megérkezünk általában az az első, hogy "ti nem jöhettek be,nem játszhattok".Pedig ismerjük egymást, bír minket,mi is őt.És az anyukája is jól neveli,amúgy mindig rászól.

Szóval szerintem is a legjobb családban is előfordulhat ilyen...csak nyilván nem mindegy, hogy a szülő hogy kezeli,mert ha mindig ráhagyja,akkor a gyereknél megmaradhat,ha viszont szépen lekezeli,akkor úgyis elmúlik.

2012. aug. 16. 14:12
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát a kedves szülő sehogy sem reagált!Még csak nem is lehetett tudni,hogy ki az anyuka,mert a közelükben nem volt:(Én megfogtam a lányomat és odébb vittem a szökőkúthoz.

Szegénykém meg csak sírt,nekem meg majd megszakadt a szívem:(

2012. aug. 16. 14:20
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert régen nem volt a gyerekekkel ennyit foglalkozva mert nem volt idő és a szülők hagyták hogy elrendezzék egymás között a gyerekek nem ajnározták el őket ennyire...
2012. aug. 16. 14:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ne vedd a szívedre, a te gyerekednek is meg kell tanulnia majd, hogy vannak "keményebb" élethelyzetek is. Megóvni nem lehet őket (és nem is kell) mindentől.

Értem, hogy félted őt, és rosszul esik, ha bántják, de társas kapcsolatban ő is meg fog másokat bántani, és lesznek még ilyen helyzetek. De mindből tanulni fog.

2012. aug. 16. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!