Szülők, ti mit mondtatok/mondtok a gyereketeknek, amikor megkérdezte/kérdezi, hogy hogy lesznek a gyerekek?
Én sem vagyok még szülő, de nekem a gólyás mese bejött :)
Most ha elmondod, hogy biológiailag hogy működik, a gyerek hülyét fog kapni, nem tudja felfogni "lelkileg" sem...
Jópár év múlva majd úgyis le fog esni neki, hogy hát azért ebbe van valami, ami kamu és majd elég ott elmondani neki, hogy is van ez.
Az igazságot, persze életkorának megfelelően. Nálunk még picik, nem érdekli a téma, de szerintem 3-4 évesen lehet számítani a kérdésre. (Válasz valahogy így: Amikor apa és anya már szerették volna, hogy babájuk legyen, akkor szorosan összebújtak. Apa sejtecskéje és anya sejtecskéje találkozott, ami elkezdett növekedni. Így fejlődik ki a baba.)
De én is várom azok válaszát, akik már túl vannak a "felvilágosításon" :)
A kislányom (6 éves) soha nem kérdezte meg. Illetve a kérdése annyi volt, hogy "tényleg a bácsi kukijából meg a néni puncijából lesz a baba?" És ezt 3 és fél évesen.
A kisfiammal más volt a helyzet. Ő 4 évesen kérdezte meg hogy lesz a baba. Azt mondtam neki, hogy ha egy néni meg egy bácsi nagyon szeretik egymást, akkor szeretik egymást megöleli meg a másikat testét közel tudni a magukéhoz. Akkor a néniben egyesül két dolog. Az egyik a néniből a másik meg a bácsiból van és az lesz a kisbaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!