Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, ti mit mondtatok/mondt...

Szülők, ti mit mondtatok/mondtok a gyereketeknek, amikor megkérdezte/kérdezi, hogy hogy lesznek a gyerekek?

Figyelt kérdés
Kitaláltok valami hülye mesét, megmondjátok az igazságot, vagy inkább azt mondjátok, hogy majd beszélünk erről, ha idősebb lesz? Szerintem én a harmadikat választanám. Egyébként még nem vagyok szülő, elég messze vagyok attól, de érdekel, mert nem szeretem, ha hazudnak a gyereknek.
2010. máj. 25. 16:05
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Hát figyelj nekem 3 éves koromban barbizás közben mondta a barátnőm hogy " a fütyit berakják a p*nciba". És kész ennyi. Senkinek nem kellett felvilágosítani... És nem lett tőle semmi bajom hogy így tudtam meg. Nem kell ennyire túlizgulni ezt a dolgot.
2010. máj. 25. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok még szülő, de nekem a gólyás mese bejött :)

Most ha elmondod, hogy biológiailag hogy működik, a gyerek hülyét fog kapni, nem tudja felfogni "lelkileg" sem...

Jópár év múlva majd úgyis le fog esni neki, hogy hát azért ebbe van valami, ami kamu és majd elég ott elmondani neki, hogy is van ez.

2010. máj. 25. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Az igazságot, persze életkorának megfelelően. Nálunk még picik, nem érdekli a téma, de szerintem 3-4 évesen lehet számítani a kérdésre. (Válasz valahogy így: Amikor apa és anya már szerették volna, hogy babájuk legyen, akkor szorosan összebújtak. Apa sejtecskéje és anya sejtecskéje találkozott, ami elkezdett növekedni. Így fejlődik ki a baba.)

De én is várom azok válaszát, akik már túl vannak a "felvilágosításon" :)

2010. máj. 25. 16:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sehány éves kislány-című könyv alapmű minden szülőnek és leendő szülőnek.A felvilágosításnak nagyon nagy szerepe van abban hogy gyerekeink hogy élik majd felnőttkorukat.Gyönyörű rajzokkal,gyermek "nyelven" de csak is az igazat tartalmazza,és sokat segít a szülőnek is!
2010. máj. 25. 17:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sehány éves kislányt olvastuk a 3éves picúrnak- rengetegszer, mert nagyon tetszett neki. Egyszerű, gyerek nyelvű, szép rajzokkal.
2010. máj. 25. 20:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom (6 éves) soha nem kérdezte meg. Illetve a kérdése annyi volt, hogy "tényleg a bácsi kukijából meg a néni puncijából lesz a baba?" És ezt 3 és fél évesen.

A kisfiammal más volt a helyzet. Ő 4 évesen kérdezte meg hogy lesz a baba. Azt mondtam neki, hogy ha egy néni meg egy bácsi nagyon szeretik egymást, akkor szeretik egymást megöleli meg a másikat testét közel tudni a magukéhoz. Akkor a néniben egyesül két dolog. Az egyik a néniből a másik meg a bácsiból van és az lesz a kisbaba.

2010. máj. 25. 20:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én elmagyaráztam a lányomnank (7 éves), hogy ha két ember nagyon szereti egymást, akkor rendszerint összebújnak az ágyban is és puszilkodnak. Innen már ő is tudta.
2010. máj. 25. 22:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Mondd azt, hogy amikor a néni és a bácsi szeretik egymást, nem csak a szájukkal csókolóznak, hanem a puncival és a kukival is. Ezt neten olvastam, hogy ezt ajánlják pszcihológusok.
2010. máj. 26. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!