Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet hogy újabban...

Mitől lehet hogy újabban sokszor ébred éjjel üvöltve sírva 4 éves kisfiam?

Figyelt kérdés

Egyre többször fordul elő, és olyankor vigasztalhatatlan.Üvölt, forgolódik, vergődik, hülyén hangzik de mintha megszállná valami.

Olyankor ha szólok hozzá, vagy hozzá érek nem hogy megnyugodna hanem még jobban elkezd sírni, vergődni.Teljesen tehetetlen vagyok.Egy idő után magától megnyugszik, és vagy vissza alszik rögtön, vagy esetleg kér inni és úgy alszik vissza.

Tényleg teljesen tehetetlen vagyok, van hogy nem is tudom eldönteni hogy fent van-e vagy alszik, de nem reagál pozitívan se a félemelésre, rázásra, arcmosásra. Rémisztő!!

Mi lehet ez?Volt már valaki így?

2012. szept. 3. 18:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kislányomnál is volt ilyen, sehogyse lehetett megnyugtatni az éjszaka közepén. Azt mondta a doki szorong valamitől, fél. Rajzoltassuk sokat. Nekünk akkoriban voltak a viharok, nappal is mondta hogy fél a dörgéstől és este is félt elmenni aludni és folyton azt kérdezte hogy ugye nem fog villámlani meg dörögni. Így rájöttünk mi a baj és sokat beszéltünk róla hogy miért is vannak ezek a "félelmetes" dolgok, meg könyvet is vettünk.

És elmúltak széjszakai sírások.

Próbáljátok meg rajzoltatni, nekünk is rajzolt sötét foltokat, meg esőcseppeket, talán akkor tudtok következtetni. Vagy hátha elmondja, oda kell figyelni mit nem szeretne nagyon. Hátha...

Remélem tudtam segíteni, szorítok!

2012. szept. 3. 19:53
 2/11 anonim ***** válasza:

Pavor nocturnus.

Az idegrendszer érésével teljesen elmúlik majd.

Nem kell a háttérben lelki okokra gondolni,kiegyensúlyozott,jó körülméynek között élő gyerekek is produkálják.

Amennyiben eseménydúsabb (izgalmas program ) volt a nap annál valószínűbben jelentkezik .

Türelem és majd kinövi,a kisfiam 4 évesen majdnem minden éjjel csinálta,most 6 éves és kb ha 2 havonta fordul elő.

2012. szept. 3. 20:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálok valahogy rájönni az okára, vagy remélem tényleg elmúlik magától.
2012. szept. 3. 20:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia, igen, ezek tipikus pavor tünetek. Mindjárt keresek neked egy jó leírást róla.
2012. szept. 4. 12:54
 5/11 anonim ***** válasza:
2012. szept. 4. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
2012. szept. 4. 12:56
 7/11 anonim ***** válasza:
2012. szept. 4. 12:56
 8/11 anonim ***** válasza:
2012. szept. 4. 12:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Többet nem linkelek, mert mindegyiknek ugyanaz a lényege.

Magyarországon tudomásom szerint ez az egy hely foglalkozik a pavor kivizsgálásával:

[link]

Gyógyszer, ilyesmi semmi, csak egy éjszakai bentalvás után -és az elmondottak alapján- megállapítják, hogy pavor és majd kinövi. Persze jó tanácsokat adnak. Tudom, tényleg iszonyú ijesztő. (egy 4,5 éves pavoros kisfiú anyukája)

2012. szept. 4. 13:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem 3éves lesz a kislányom és pont ezt csinálja. Nagyon ilyesztő! Ma azon gondolkodtam, hogy elviszem valami kivizsgálásra, mert ilyenkor úgy viselkedik, mintha nem lenne normális. Már bocsi, de tényleg. Szólok hozzá próbálom nyugtatni és csak rosszabb lesz. Bő 10-15percig tart utána lefekszik és alszik. De addigra felkelti az egész családot plusz a 6hós öcsikét is.
2012. szept. 20. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!