Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnék segíteni kisfiam...

Hogyan tudnék segíteni kisfiamnak, hogy bátrabb legyen?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam nagyon bátortalan. Ugrálóvárba be sem meri tenni a lábát, ha a játszótéren "függőhíd" van, rá sem mer lépni stb. Egyszerűen nem érzi magát biztonságban. Ugyanakkor mérleghintázni, csúszdázni, hintázni pl. szeret. Felmászni sem nagyon mer magasabban lévő vagy instabil dolgokra. A kortársai, sőt, a nála jóval kisebbek is úgy mennek ezekre a dolgokra, hogy csak nézek, ő meg nem mer. Teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy lehetne ezen segíteni. Próbálom ösztönözni, az ugrálóvárhoz is odamegyek vele pl., de hiába, nem lehet "rábeszélni". :(
2012. aug. 17. 22:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 3. válaszoló! :) Igen, nálunk is így van ez, a férjem azt mondja, hogy ő is ilyen volt gyerekkorában, és most is iszonyat tériszonya van (mondjuk nekem is...). Szóval lehet, hogy örökség is van benne, csak azért kicsit nyugtalanít a dolog.
2012. aug. 17. 23:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Menjetek ketten egy kis barattal akit ismer. Aki idosebb nala picit. Aki figyelmes kisgyerek es beszel hozza. Aki tanitgatja, hivna maszokara, kicsi maszokara, amire fel tudna maszni. Az en kicsimet egy kislany tanitotta meg, na, azota maszik mindenhova es 2 es fel eves volt akkor!
2012. aug. 18. 00:08
 13/17 Snapette ***** válasza:
Lehet, hogy nem maga a mászóka vagy az ugrálóvár ami nem tetszik neki, hanem az, hogy mások is vannak ott. Próbáljátok meg üresen kapni egyszer, hátha úgy kipróbálná. Egyébként semmi gond nincs, ha tényleg nem szereti.
2012. aug. 18. 03:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt szeretném megosztani, hogy az én kisfiam is neurológiai gondozás alatt állt, gyógytornára és egyéni fejlesztésre jártunk. És ő pl. mindenre felmászott, bárhonnan leugrott gondolkodás nélkül, semmilyen mozgásos dologtól nem félt, szóval pont az általad írt dolgok ellenkezője. Nem volt félelemérzete. Az idegen emberektől viszont annál inkább tartott, bújt hozzánk, felkérezkedett az ölünkbe stb. Aztán ahogyan kaptuk a terápiát és a tornát, ami pont ilyen mozgásokból, forgatás, gurítás, dobálás, ugrálás stb állt, úgy ügyesedett, okosodott, megszűntek ezek a felelőtlen félrelépések, leugrások, és úgy lett az emberekkel egyre nyitottabb. Tudom nem a kérdésre válaszoltam, de a 2. válasz a neurológiai problémákkal arra vitt, hogy lássátok, hogy ez egy összetettebb dolog.
2012. aug. 18. 07:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!

Kedves 12-es, köszönöm, ez jó ötlet!

Kedves 13-as, épp a minap egy tök üres ugrálóvárhoz volt szerencsénk, és úgy sem akart bemenni. Illetve mindig nekiindul, hogy bemegy, aztán mikor már ott van, és felmászik rá, akkor meggondolja magát, és nem megy tovább. Emiatt is gondolkoztam el, hogy lehet, hogy valahogy, valamivel ösztönözni kellene (mármint azért, mert az üres ugrálóvárba sem ment be).

Kedves 14-es! A Te válaszod is hasznos, hiszen bárkinek jól jöhet szerintem, aki hasonló cipőben jár, mint a Te kisfiad! Örülök, hogy rendeződött a dolog!

Köszönöm még egyszer, és várok még válaszokat!!!

2012. aug. 18. 12:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen ő ilyen. Az én fiam is ugyanilyen volt, mint a tiéd, ő sem mert bemenni az ugrálóvárba, és a nagy csúszdán, vagy a kötélcsúszdán lecsúszni, vagy mászókázni 3 éves korában. Sőt a víztől is annyira félt, hogy ennyi idősen, még csak beleülős uszúgumiban mert velünk a vízbe bejönni. Azóta 2 év telt el és már mindenhez megjött a bátorsága, olyanokat csinál fent a magas mászókán, hogy sokszor féltem, hogy leesik, viszont a mélyebb víztől még mindig fél, de ezt is kinövi szerintem hamarosan.

A kicsi fiam a fejlődésben picibaba korában levolt maradva és neurológushoz járunk még mindig (1,5 éves), gyógytornára már még mindig, és ő meg az ellenkezője, mindenhez olyan nagy bátorsága van, mindent ki akar próbálni.

2012. aug. 19. 20:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Neked is nagyon szépen köszönöm a választ, megnyugtattatok kicsit, hogy nem egyedüliként ilyen bátortalan a kisfiam.

2012. aug. 19. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!