Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnék segíteni kisfiam...

Hogyan tudnék segíteni kisfiamnak, hogy bátrabb legyen?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam nagyon bátortalan. Ugrálóvárba be sem meri tenni a lábát, ha a játszótéren "függőhíd" van, rá sem mer lépni stb. Egyszerűen nem érzi magát biztonságban. Ugyanakkor mérleghintázni, csúszdázni, hintázni pl. szeret. Felmászni sem nagyon mer magasabban lévő vagy instabil dolgokra. A kortársai, sőt, a nála jóval kisebbek is úgy mennek ezekre a dolgokra, hogy csak nézek, ő meg nem mer. Teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy lehetne ezen segíteni. Próbálom ösztönözni, az ugrálóvárhoz is odamegyek vele pl., de hiába, nem lehet "rábeszélni". :(
2012. aug. 17. 22:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
sztem hagyd, a legtöbb amit tehetsz érte, hogy nem érzed magad ez miatt kellemetlenül, vagy nem érzed Őt ettől kevesebbnek, és ezt nem is érezteted vele, annyi..Majd megjön a kedve ha nagyobb lesz, de ha nem, akkor sincs semmi, nem kell mindenkinek pl. vadvízi evezésre adni a fejét, legalább tudod mindig, hogy vigyáz magára...:-)
2012. aug. 17. 22:51
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem van egy ismerősöm, akinek a kislánya szintén ugyanúgy fél, ahogy te is leírtad, sehova sem mer felmászni. Elvitték neurológushoz és kiderült, hogy nagy lemaradása van a kortásraitól a mozgásfejlődésben, s ez okozza nála a félelmet. Ezt most nem azért írtam le, hogy megíjesszelek, csak támpontként. Ez a kislány pl. a lépcsőkön is csak nagy nehezen, négykézláb tud felmenni. Nálatok nincs esetleg ilyen?

2012. aug. 17. 22:52
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hagyd...ezek nem olyan dolgok amik ha kimaradnak az életéből akkor baja lesz...

Az ugráló várat speciel én is utáltam világ életemben...

Vannak olyan gyerekek akik aktívabbak,vannak akik nem.

Fiam pl,2 éves, nem igazán szeret mászókázni,mérleghintázni sem, hintázni is max 3 percig hintázik.Viszont szeret "molyolgatni",megy és gyűjtöget mindenfélét, lefekszik és szórja a kezére a homokot,meg a lábára is.Csúszdára is csak akkor megy, ha viszi az autóját és először azt lecsúsztatja(huh,ez értelmes szó??:)

2012. aug. 17. 22:53
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
kedves 2.,azért az más, ha egy 3 éves nem szeret ezt azt, vagy nem tud felmenni a lépcsőn....
2012. aug. 17. 22:54
 5/17 A kérdező kommentje:

Jaj de aranyosak vagytok, köszönöm szépen a válaszokat! Szerencsére lépcsőzik normálisan, meg megcsinálja, amit kell. Arról van szó, hogy fél ezektől a dolgoktól. Ha lépcsőn megy, akkor is kell neki a biztonság, vagy a kezemet fogja vagy a korlátot, de felmegy a lépcsőn két lábon. Ő is olyan, mint ahogy a harmadik válaszoló is írja, elmolyolgat, nagyon gazdag a képzelete, jó a kézügyessége, apró dolgokban is jó, de a nagy hancúrokból szeret kimaradni.

Várok még válaszokat, és köszönöm mindenkinek az eddigieket!!

2012. aug. 17. 22:58
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

2 vagyok.

Persze, hogy más, de ennek a kislánynak a szülei is csak azt hitték, hogy a gyerek bátortalan.

2012. aug. 17. 22:58
 7/17 A kérdező kommentje:
Ja, és székre, kanapéra, teraszra stb. simán felmászik, az ágyon szeret ugrabugrálni, ilyesmi, de a direkt ugrálós, mászós játékokat tömeggel együtt nem szereti.
2012. aug. 17. 22:59
 8/17 A kérdező kommentje:
Másodiknak: és mi lett a kislánnyal? Gondolom, járnak fejlesztésre. "Csak" ennyiben nyilvánult meg a dolog, vagy voltak más jelek is?
2012. aug. 17. 23:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Igaz a fiam csak decemberben lesz három, de ugrálóvárba nem megy be, csak ha egyedül van bent, és most a legújabb, hogy mászókára is csak akkor, ha mindenki lejött. Egyébként felmászik és ugrál is, csak ne legyen bent más.
2012. aug. 17. 23:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

3.vagyok,szerintem semmi baja a fiadnak, csak egyszerűen nehezebben nyílik meg, de hát ez felnőttekre ugyan úgy jellemző!

Kisfiam is akkor tud leginkább felszabadulni a játszón, ha van tere!Ha pl zsúfolt a homokozó,akkor be nem megy, ha kiürül, vagy 1-2 gyerek van benne, akkor bemegy.

Oké,hogy még kisebb, de azért egy 3 éves sem olyan nagy még...amúgy meg ő is nagyon eleven itthon, mászik, ugrálna az ágyon, ha engedném.

Szerintem azért azt egy anya sejti, ha valami nagyobb gond van, mint ahogy a 2.írja, azért az összetettebb,biztos voltak más gyanús "jelek" is.

De a leírtak alapján szerintem nálatok semmi gond kérdező.

Ja és amúgy meg más területeken az én fiam is tök ügyes:)De mondjuk lehet rám ütött, én sem vagyok a társaság közepe, magasra mászni meg egyenesen rühellek:)

2012. aug. 17. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!