Anyukák, szerintetek jól cselekedtem?
Óvodás korú a gyermekem.Tegnap történt egy eset,amit nem értek és ki vagyok akadva még mindíg.Szóval tegnap ebéd után ahogy mentem a gyermekemért az óvodába,rámszólt a tagóvoda vezető,hogy a kislányom NE EGYE MEG A FOLYOSÓN AZ UZSONNÁT.Erre én mondtam neki,hogy szerintem ez gyerek szokás,hogy belekóstolnak az uzsiba,de egyébként csak 2-szer volt olyan,hogy ott harapott bele.Erre ő flegma stílusban mondta,hogy ne mondjam már,mert többször is látta,hogy evett.Olyan dühös lettem,hogy miért kérdőjelez meg engem,elvégre én öltöztetem a kislányom és én járok érte,úgyhogy csak tudom már,hogy mikor eszi meg az uzsit.
Ezután közölte,hogy a gyermekem mindkét óvónője kérdezte tőle,hogy már megint itt esznek ezek?Tegnapelőtt fordult elő először,hogy a kislány ott ette az uzsit,amíg öltözött.Na mindegy szó szót követett,majd arra az elhatározásra jutottam,hogy bemegyek az óvoda vezetőhöz.
Így is lett,elmondtam a problémámat és átkérettem a gyermekem a másik óvodába.Csak azt nem értem,hogy egy gyerek miért ne ehetné meg az uzsit a folyosón?????
Az óvónő azt mondta,hogy azért,mert szétmorzsálnak és a dajka takarít,van elég dolga,nem ér rá még a morzsát is szedegetni.
Èn sem értem, hogy valaki ilyen miatt átiratja másik oviba. ès mit mondasz a gyereknek? anyának éppen megvolt és hisztizett az ovónövel így átiratlak, de ha ott sem engedik a folyóson evés akkor mész majd megint egy másik oviba.
Amúgy tényleg gyerekszokás, de én is egyet értek, hogy nem engedik. Pont valaki írta ha mindegyik ott enné akkor ebédlönek hívnák nem folyósonak.
"De miért ne lehetne a folyosón beleharapni az uzsiba?Nem ezért fizetik a dajkát,hogy összesöpörjön?Vagy hogyha nincs morzsa,akkor nem is kell takarítani?"
Sajnos az ilyen anyákból lesznek később olyanok, akiknek ha megejnyebejnyézi a tanár később a gyerekét, akkor bemegy és orrba veri a tanárt.
Egy kis önuralmat, önmérsékletet kéne tanulnod, és a gyermekednek is ezt tanítani. Ha egyszer ne egyen a folyosón, akkor elnézést kérsz, és mondod, hogy többet nem fordul elő. A gyerekednek pedig elmagyarázod, hogy ez egy szabály.
Vagy ti otthon a franciaágyon is esztek szendvicset?
én arra tanítom a fiamat, hogy az uzsit uzsi időben esszük és asztalnál. nálunk sincs folyosón evés de nem azért mert valaki azt mondja hanem mert szerintem neveletlen dolog. illetve engem is így tanítottak, aztán a fene tudja más hogy szokta :)
igen, bunkón szóltak, de most a ygerekedet büntetted azért mert beszóltak neked, lényegtelen, hogy jogosan vagy jogtalanul, a gyerekedtől elvetted a barátait :(
Valószínű, hogy már te is rájöttél, hogy nem cselekedtél jól... A kérdésed erre utal.
Sztem kérj bocsánatot, és vondd vissza az áthelyezési kérelmet. Semmi sértőt nem kértek. A hangnem, ok az bunkó volt, de mi a garancia, hogy a másik oviban nem lesz egy még bunkóbb? Onnan is kiveszed majd?
"mert a barátnőm kisfiától ezt látta"
a te gyereked nem is bünös, csak az a frány abarátnö kisfia aki merészel a gyereked elött enni a folyosón és ilyet tanít neki.
èrdekes, hogy mindenben a kifogást keresed. lehet nem szépen szolt az ovónö rád, de te hogy válaszoltál neki? te voltál egy picit is külömb? bementél az óvoda vezetöhöz...
majd én megmutatom magatrtásod van, a te gyereked makulátlan, ti semmi rosszat nem csináltok, rátok senki ne szoljon, na DE majd én ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!