Kedves Anyukák! Ti még szoktatok olvasni a gyermeknek esti mesét, vagy rábízzátok ezt a tv-re esetleg ez teljes mértékben elmarad?
Szerintem rengetegen mesélnek a gyereknek.
Ismerek több családot, ahol a gyerekek rengeteget vannak a tv elött, de esti mesélés mindig van.
Nekem soha nem meséltek, de már most beszereztem a lányomnka könyveket, habár még pici, de ahogy elmarad az esti tej jön helyette a mese.
Persze, hogy olvasunk. Most éppen paralel két könyvet is, egyikből az egyikünk, másikból a másikunk. :)
Szerintem nagyon fontosak a mesék a gyerekeknek, és az olyan mesék az igazán jók, amiket el tud képzeni, nem a tévében látható rajzfilmek (mondjuk nálunk csak hétvégén reggel lehet tévét nézni egyébként is).
Nálunk az unokaöcsémnél (3,5 éves) nem olvas az anyja. Vettem neki egy szép mesekönyvet hátha... de mindig azt mondja nincs ideje, fáradt.
És sajnos nem ő az egyetlen a környéken :(
Pedig én fontosnak tartom a meséket. Honnan tanulja meg pici korában mi a jó és mi a rossz? Szerintem egy erkölcsi alapot a kicsiknek... és fantáziát.
Nálunk is van mese, szinte minden este. Néha előfordul, h valami miatt borul az esti műsor, de ez talán kéthavonta egyszer fordul elő.
A fiam (4 éves) el se tudna aludni a mese-rituálé nélkül. Utána még egy kis ideig "megnézi a mesét" azaz a képeket. A lányom 2 éves lesz, őt annyira nem érdekli, mesélés közben babázik, vagy ő is könyvet nézeget.
Reggel addig van tv amíg mindenki megissza a kakaóját, hétvégén kicsit tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!