Anyukák, akiknek akkor született második babájuk, amikor a nagyobb elkezdte az óvodát! Mennyire volt beteges a pici baba, (mert a nagy mindent hazahoz az oviból) hogyan tudom majd megvédeni őt, hogy ne kapjon el minden betegséget a testvérétől?
Nálunk 23,5 hónap van a 2 nagy között. A nagyfiam éppen szeptemberi, így ő szept. 1-től ovis volt. a lányom akkor volt 2 hetes. Bár a fiam tényleg sűrűbben volt beteg, viszont a kicsi ebből semmit se vett észre... Ő 2-3 éves koráig csak a kötelező alkalmakkor találkozott az orvossal. Semmit sem adtam neki külön, ha immunerősítőre gondolsz. Mondjuk ő anyatejes baba volt 6 hónapig kizárólag, utána meg nagyon lassan, fokozatosan ment a hozzátáplálás.
Érdekes, hogy 3 3 nagy után szintén aug.-ban született a pici. Akkor a nagyok már felsősök, középiskolások voltak(16,13,10 évesek). Az első naptól, hoy hazajöttünk a kicsivel itt voltak nálunk a gyerekek barátai. Hiszen azt azért képtelenségnek tartottam volna, hogy kitiltsam őket a házból, mert nálunk kicsi is van.. A lányom semmit sem kapott el se a tesóktóól, se a barátoktól... pedig nem egy járvány söpört végig az iskolán közben. A tesók és a barátaik is sokat foglalkoztak, játszottak a kicsivel. Nem néztem, hogy esetleg kiben is bújkálhat valami... Immunerősítőt, + vitamint ő se kapott, csupán szopizott ezerrel. Persze, enyhe nátha előfordult, de komolyabb betegség nála se.
Nem állítom, hogy az anyatej mindenható-tudom, hogy nem az! - ,de ennél több antitestet semmi másból nem kaphat egy kisbaba. Az immunrendszer így már készen kapja azokat az ellenanyagokat, ami az anyukája környezetében lévő bacik ellen képződött, nem kell a pici szervezetének még ezzel is vesződni.
Az én fiam tápszeres volt, de neki se volt náthán kívül semmi. Ráadásul a naggyal pár napra a fertőző osztályra kerültünk rotavírus miatt. Akkor féltem mikor hazajöttünk,de azt sem kapta el.
Hozzátartozik, hogy sosem óvtam. 2 hetes korától, hóban-fagyban-napsütésben is kimentünk sétálni. Ráadásul reggel , délben ő is találkozott az ovisokkal, hisz nekem kellett hordanom a nagyot. 3 hetesen kezdtük az ovit. Minden reggel séta 1,5 km, minden délben séta 1,5 km.
Sok vendégünk is volt. Nem óvtam attól se ha valaki náthás volt. Most hogy ennek köszönhető -e vagy sem, nem tudom.
De egy tény. Én a nagytól mindent elkaptam amikor beteg lett, a kicsi viszont sosem..szerencsére.
Nálunk 1 hetes volt a pici amikor ovis lett a nagyobbik, 5 hónaposan kapott el vmi vírust a nagytól és tüszős mandulája lett, majd 2-3 havonta ez ismétlődött, igaz nálunk a nagyobbikat le sem lehetett vakarni a kistesójáról, folyton puszilgatta, ölelgette.
Szóval nálunk elkapta a kicsi is az ovis vírusokat:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!