Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, szerintetek jól...

Anyukák, szerintetek jól cselekedtem?

Figyelt kérdés

Óvodás korú a gyermekem.Tegnap történt egy eset,amit nem értek és ki vagyok akadva még mindíg.Szóval tegnap ebéd után ahogy mentem a gyermekemért az óvodába,rámszólt a tagóvoda vezető,hogy a kislányom NE EGYE MEG A FOLYOSÓN AZ UZSONNÁT.Erre én mondtam neki,hogy szerintem ez gyerek szokás,hogy belekóstolnak az uzsiba,de egyébként csak 2-szer volt olyan,hogy ott harapott bele.Erre ő flegma stílusban mondta,hogy ne mondjam már,mert többször is látta,hogy evett.Olyan dühös lettem,hogy miért kérdőjelez meg engem,elvégre én öltöztetem a kislányom és én járok érte,úgyhogy csak tudom már,hogy mikor eszi meg az uzsit.

Ezután közölte,hogy a gyermekem mindkét óvónője kérdezte tőle,hogy már megint itt esznek ezek?Tegnapelőtt fordult elő először,hogy a kislány ott ette az uzsit,amíg öltözött.Na mindegy szó szót követett,majd arra az elhatározásra jutottam,hogy bemegyek az óvoda vezetőhöz.

Így is lett,elmondtam a problémámat és átkérettem a gyermekem a másik óvodába.Csak azt nem értem,hogy egy gyerek miért ne ehetné meg az uzsit a folyosón?????

Az óvónő azt mondta,hogy azért,mert szétmorzsálnak és a dajka takarít,van elég dolga,nem ér rá még a morzsát is szedegetni.

2012. jan. 19. 14:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Hűha, ennek az óvodavezetőnek nincs más dolga, mint titeket nézni, hogy mit csináltok a folyosón? Ez legyen a legnagyobb baja, hogy a te lányod ott harap bele egy szelet kenyérbe.

Egyébként melyik uzsit eszi a lányod a folyosón: amit ott adnak, vagy amit te viszel neki? Nem az a bajuk, hogy bevitt ételt látnak és azt nem lenne szabad?

2012. jan. 19. 14:32
 2/31 anonim ***** válasza:
71%

Na ezért tuti nem iratnám át a gyereket... szegény, és ha megkérdezi, miért nem játszhat többet a kis barátaival, mit mondasz neki?

Egyébként meg igen, ha azt kérik,ne egyen a folyosón, akkor ne egyen ott a gyerek, egyszer sem.

Meg ha elmondják, miért ne egyen a gyerek a folyosón,akkor mégis mit nem értesz?

2012. jan. 19. 14:34
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kicsit felfújod a dolgot. Ok, a stílus bunkó volt, de nálunk is kérték, hogy ne az átadóban egyenek a gyerekek. Épp elég a sarat, meg a koszt takarítani a dadusnak egész nap. Én ezért nem kérettem volna át másik oviba. Sajnos sok ilyet kell még "lenyelünk" amikor majd iskolás lesz.

Engem egy ügyeletes doktornő vágott "taccsra" a modorával hétvégén... nyeltem egyet, és elköszöntem tőle.

2012. jan. 19. 14:35
 4/31 anonim ***** válasza:

szerintem nem baj ha csak belekóstol

de!

ha minden kisgyerek ott enné meg az uzsit akkor az öltöző ebédlővé változna, ha megbeszéled a kicsivel h várjon addig míg kimentek akkor semmi baj nem lesz, a kicsi is megtanul várni a dolgokra és az óvoda sem lesz tele ételmaradékkal

ezért felesleges óvodát váltani

amúgy vannak szabályok az óvodában is és ebben lehet h az is benne van h étkezni nem lehet a folyóson/öltözőben/stb....

2012. jan. 19. 14:36
 5/31 anonim ***** válasza:
85%
Ez egy kicsit olyan, mint az áruházban való kifli evés, még mielőtt kifizeti az ember a pénztárnál. Mi úgy neveltük a gyerekeket, hogy ha kifizettük, megehetik. Ez is kb. olyan. Ne egyen a folyosón, mert morzsál.. ok. Akkor majd megeszi kint az udvaron. Nem akkora ügy, ami miatt át kéne iratni másik oviba.
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát nagy marhaság volt ezért átíratni, de felesleges volt még említést is tenni róla...

Ó, elnézést, többet nem fordul elő.

Ennyi, és meg van oldva.

Az óvónőnek meg teljesen igaza van

7/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlreagáltad, de nagyon.

Az óvodavezető stílusa nagyon nem OK, ám az uzsievéssel kapcsolatban nekik adok igazat.

Ebéd után nem bírja ki hazáig?

Ha látja a többi gyerek, hogy ő ott eszik, ők is biztos ott akarnának, abból meg elég nagy kupleráj lenne.

Az oviban valószínűleg próbálják őket arra nevelni, hogy enni az asztalnál szoktunk, ezt pedig te lazán felülírod.

2012. jan. 19. 14:38
 8/31 A kérdező kommentje:
Nem, azt ette,amit ott adnak.De miért ne lehetne a folyosón beleharapni az uzsiba?Nem ezért fizetik a dajkát,hogy összesöpörjön?Vagy hogyha nincs morzsa,akkor nem is kell takarítani?De az egészben az bosszant,hogy mi jogon mondja nekem azt,hogy többször látta a gyermekemet enni,holott tudom,hogy nem igaz.Most vagy én vagyok a hülye,vagy nem tudom.
2012. jan. 19. 14:38
 9/31 anonim ***** válasza:
7. válaszoló vagyok, most látom, előttem is leírták a gondolataimat. :)
2012. jan. 19. 14:39
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen sosem volt, ha akkor eszik a fiam, akkor eszik.

Nem irattam volna át, azért ezt drasztikus lépés volt, bár a stílus eléggé felháborító, főleg az a mondat, már megint itt esznek ezek.

Ha egyébként a gyerekkel jól bánnak, én még adtam volna egy lehetőséget nekik.

De az óvónénikhez tuti bementem volna, h amúgy nekem is szólhatnak nyugodtan, ha valami bajuk van.

2012. jan. 19. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!