Mihez lehet kezdeni egy olyan gyerekkel, aki teljesen elutasítja az orrszívást?
Nem olvastam végig a kommenteket, ezért bocsi, ha olyat írok, amit már írtak.
3,5 éves, próbáld meg, hogy fújja ki zsepibe, mi ilyenkor már nem porsziztunk.
De ha ahhoz ragaszkodsz: mindent próbáltál, hát semmi nem marad, mint lefogni. Egyszer próbáld ki. Lehet, hogy rájön, hogy annyira nem rossz, jobb utána. (viszont hogy ne legyen fülgyulladása, muszáj kiszívnod)
Illetve egy ötlet még: Szívd ki magadnak is :) Lássa, hogy Te sem félsz tőle.
Esetleg magyarázd el neki egy nyugodt pillanatban, ha nem fújja az orrát, akkor a fülére megy, és nagyon fog fájni, és esetleg a doktor néni fel is szúrja.
Szia. Köszi a választ.
A zsepibe fújással az a probléma, hogy a technikáját maximálisan tudja, fújja is, csak ahhoz nem túl erősen, hogy egy letapadt váladék is kijöjjön. Mert ugye itt az a probléma, nem a híg orrfolyás. Arra már én is gondoltam, hogy kiszívom előtte és ki is fogom. Szerencsére már gyógyulóban a gyerkőc, valószínű nem volt sok váladék az orrában, mert annak ellenére, hogy nem tudtuk szívni, nem gyulladt be a füle, sem az arcürege. Több fülgyulladáson vagyunk túl, úgyhogy tudja a lányom, milyen sajnos. :( Ami a lázat okozta végül, az a torokgyulladás, és a mandulái gyulladása. De most már jól van, nincs bedugulva sem az orra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!