Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mihez lehet kezdeni egy olyan...

Mihez lehet kezdeni egy olyan gyerekkel, aki teljesen elutasítja az orrszívást?

Figyelt kérdés
3,5 éves a lányom, eddig nem volt gond, mindig magának szívta. Magának most is szívná, de sajnos nem úgy dugja be az orrszívót, ahogy kellene, így pedig nem jön semmi. 3 napja lázas, tele az orra, szinte biztos vagyok benne, hogy a sok trutyi az oka, ami nem jön ki. Beszéltünk már vele szépen, csúnyán, mindenhogy, de nem hajlandó megengedni, hogy mi szívjuk ki az orrát. Mégis mit lehet kezdeni ezzel? Kérlek, ne azt írjátok, hogy fogjuk le, mert azt nem szeretnénk, mert akkor más esetben sem tudjuk rávenni az orrszívásra. Volt valakinek ilyen?
2011. dec. 4. 20:45
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a mi szüleink tényleg nem használtak ilyet, csakhogy akkoriban állandó volt a fül betegség és arcüreggyulladás. A sópárnákról nem számold be anyukád? Meg az átvirrasztott éjszakákról, amikor csak ülő helyzetben kaptál levegőt?

Nekünk már sokkal jobb. Egy három éves tud orrot fújni, valamennyire. Egyszer próbáld ki 8már ha van ekkora gyereked), hogy kezébe adod a zsebkendőt, ő kifújja, és utána szívd le orrszívóval, garantáltan jön még...

5-6 éves korra lesz igazán hatékony az orrfújás. (Átlagosan persze, lehetnek egyéni eltérések.)

2011. dec. 4. 21:14
 12/42 A kérdező kommentje:
Bocsika. Ismeri a zsebkendőt. Csak 3,5 évesen közel nem tudja olyan erősen fújni, hogy ki is jöjjön. És mivel több fülgyulladáson vagyunk túl, ezért ha van jobb megoldás, akkor azt használom. Bocsesz.
2011. dec. 4. 21:23
 13/42 A kérdező kommentje:
Most egyébként nagy kínkeservvel engedte kiszívni, jött valamennyi, de nem nagy mennyiség.
2011. dec. 4. 21:25
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik "lefogós" vagyok, még az jut eszembe, hogy ha van a közeletekben ismerős, akitől lehetne kölcsön kérni, vagy ha nem sok nektek, akkor beruházni egy sós-vizes inhalátorra, mert az nagyon jó.

Nekem kruppos az egyik lányom, és miatta lett ilyen gépünk, de gyakorlatilag már az egész család használja.

Izotóniás sós-vizes oldatot kell beletenni, és az abból porlasztott hideg párát belélegezni. (Vagy maszkkal, vagy egy csövön keresztül. Gyerekeim a maszkot nem szeretik...) 5-10 perc alatt kidugítja az orrot, és az orrleszívás ezután sokkal többet kihoz, mint nélküle.

Nálunk ez is nagyon hatékony.

(Én most terhes vagyok, és ezt használom minden kisebb náthánál, meg nekem allergiám is van...)

2011. dec. 4. 21:32
 15/42 anonim ***** válasza:
72%

bocsi, de ha ennyi gyulladáson vagytok már túl, akkor miért nem fogod végre le és miért nem szívod ki neki, hogy legalább ez ne fajuljon el annyira??

Olyan megoldást senki nem tud itt írni, amitől "magától" kijön.Kiába lazítod meg inhalálással vagy akármivel,kifolyni már nem fog, mert valószínű ragacsosabb,baktériumosabb a váladék.Vagy fújni kell vagy szívni, és mivel fújni nem tud szívni kéne...

2011. dec. 4. 21:33
 16/42 anonim válasza:
75%
3,5 éves a kislányom, mindig is utálta az orrszívást.Hamar megtanulta az orrfújást zsebkendőbe, próbáljátok meg gyakorolni a gyertyaelfújást orrlevegővel, így talán könnyebben megtanulja, hogyan fújja ki az orrát.
2011. dec. 4. 21:45
 17/42 A kérdező kommentje:

Köszi a választ és mennyibe kerül egy ilyen inhalátor?

Igen, próbálgatjuk az orrfújást is, köszi Neked is.

2011. dec. 4. 21:51
 18/42 A kérdező kommentje:
15: Hol olvastál olyat, hogy én itt arra várok, magától jöjjön ki? Elég érdekes felfogásod van, ha erre gondolsz, mert sehol nem írtam. Nem is ezt várom. Te leírtad a véleményed, hogy az orrfújást részesíted előnyben, én meg leírtam azt, hogy az orrszívást és igen amit a porszívóhoz rögzítünk, mert a másik szart sem ér.
2011. dec. 4. 21:54
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekünk ilyen van. Illetve ennek egy régebbi változata. Már majdnem 3 éves, tökéletesen működik. Nekünk receptre felírták, így ingyen volt szerencsére...

Bár most sokkal olcsóbb, akkoriban 30000 volt az ára.

Egyébként vannak más márkájúak is, tudom, de nincs tapasztalatom azokkal.

Természetesen az orrszívást nem helyettesíti, de fellazítja a dolgokat és összehúzza a nyálkahártyát, csökkenti az irritációt. (Nem véletlenül ajánlják légúti dolgokra a sóbarlangokat...)

2011. dec. 4. 21:58
 20/42 anonim ***** válasza:
16%

Nem olvastam el mindegyik választ, de látom ,egyesek lefogják a gyereket az orrszíváshoz. Abszolut nem értek egyet evvel. Vészhelyzetet, sürgősségi esetet leszámítva mindent meg lehet és kell oldani bármiféle erőszak nélkül!

Például játszd el a játékállataival, hogy pl. a mackónak eldugult az orrocskája, és "nézd, milyen ügyesen használja az orrszívót a maci! :) De jó most a macinak! :) Kap levegőt rendesen, elmentek a bacik és már jól érzi magát! :) Te is ilyen ügyes vagy?" Persze érzékeltesd vele, hanglejtéssel, mimikával és feltétlen játszd el ahogyan csinálja a maci azaz te. Tudom, értem, hogy már megtanulta használni az orrszívót a picur, de itt érzelmi oldásról van szó, ezért javaslom e módszert. Ne erőltesd akkor se, ha ez után se csinálja. Bár az ovisok különösen hajlamosak az utánzásra. Nem eséllyel ő is játszani fog előbb-utóbb ilyet a játékállattal, ha tőled látja, és az már haladást jelent a vél felé! Tudni kell, hogy ez a felnőtt hozzáállás nem valamiféle "undok manipuláció", még mielőtt valaki így hinné, hanem arról van szó: a kisgyermek alapvetően játékon keresztül tanulja a világot. Valaki írta, hogy az orrfújást is megtaníthatod neki. Szintén javaslom eljátszani egy játékállattal, babával stb. és szintén a pozitívumot hangsúlyozd: milyen ügyes a maci, és hogy te is , kicsinyem, ilyen ügyes vagy, tudom :) A metakommunikáció nagyon fontos, főleg a picikre jellemző, hogy kb. 80%-ban abból értenek (mimika, hanglejtés ,hangsúly, bólogatás, stb.), a szavakból csak másodlagosan.

2011. dec. 4. 22:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!