Hogyan folytassam a hozzátáplálást? Mostanában elutasítja a kanalat.
7 hós babám napi 5-ször eszik. Reggel, délben és este szopik. Tízóraira és uzsonnára őszibari-alma-krumpli-répa dolgokat eszik. (Kóstoltattam vele sütőtököt, cserit, meggyet is, de az őszibari a kedvenc).
Ezen a héten viszont többnyire visszautasítja a kanalat, emiatt minden kanalasat itatok vele (többnyire cumiból, mert a poharat és a csőröst sem mindig fogadja el).
A húst bevezetném, de azt is fel kéne hígítanom inni...
Viszont lehet, hogy jobban járnék szerintetek a "gyári" tápszer-tejpép meg nemtommi dolgokkal, ha azt adnám neki?
A tejpép mire való?
(A kanál elutasításának oka torokfájás vagy a darabosabb ételek miatti öklöndözés élménye lehet.)
Én semmiképp nem adnék neki tápszeren (esetleg pépeken) kívül mást cumisüvegből, szerintem nagyon rossz taktika. Ha elutasítja, akkor most nem akarja, nem kell erőltetni, később kell próbálkozni. Fiam már 1 hónapja tízóraira meg uzsira nem tápszert kapott, de mikor jött a foga, nem volt hajlandó mást elfogadni, nem tehettem kanalat a szájába.
Húst meg pláne odáig higítani 7 hónaposnak, hogy cumisüvegből egye?
Hát te tudod, biztos van anyuka, aki csinálta így, de szerintem a rendes ételeknek nincs helye cumisüvegben, mert megszokná, egyszerűbb, könnyebb, mint kanalazni.
Reméljük nem a torka fáj, hanem inkább a foga jön. Az én 7 hónaposom is alig nyitja mostanában a száját, és a kanálból inkább kiszopja a kaját :), de neki brutál csúnya már felül ínye (2 hete). Cak akkor kínálom kanállal, mikor már tudom, hogy nagyon éhes - így szegénykém próbálkozik, de összerezzen minden kanálnál. Nagyon sajnálom őt, de ne fogom itatni vele a kaját...
Várd meg, míg éhesebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!