Hogyan folytassam a hozzátáplálást?
Kisfiamnak nagyon sokáig nem tudtam kiváltani a tízóraiját gyümire, mert éhes maradt. Így én két kaja között adtam neki nasit. Mikor bevezettem a zöldségféléket ebédre, azzal váltottam ki először tápit. Később az uzsi helyett is zöldségfélét kapott, és mikor már a glutént bevezettem (6 hónaposan), akkor tudtam adni neki a gyümölcséhez apránként kekszet.
De 7 hónapos koráig a gyümölcs csak nasi volt, nem kiváltott étkezés.
Persze. Egyelőre jó ez így. Aztán amikor már bevezeted a darabosabb kajákat, akkor tízóraira vagy uzsira adsz neki kenyeret feltétekkel, vagy túrót gyümikkel, stb.
Sokan az uzsi tápot leváltják tejpépre. Én azért nem adtam, mert mindig elég husis volt a kisfiam, nem akartam hizlalni.
A gyümölcshöz még keverhetsz Sinlacot is az úgy laktatóbb neki!Egyszer próbáld meg,hogy gyümi után nem tápszerrel kínálod meg hanem vízzel,sokszor csalóka ám mert lehet,hogy már nem éhes csak úgymond a szomját oltja még a tápival a gyümi után!Én egyszerre csak egy étkezést váltanék ki és majd utánna a másikat!Bár mondjuk én eleve az ebéd kiváltásával kezdtem merthogy azt mondják,hogy főétkezést célszerű kiváltani előbb!Meg az én védőnőm azt mondta,hogy a gyümivel is vigyázni kell mert megszokja a babó az édes ízeket és utánna majd a "sós" főziket rosszabbul fogja elfogadni!Úgyhogy én igazából az alma,őszibarack után már adtam a krumplit,srépát,sütőtököt!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!