Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mihez lehet kezdeni egy olyan...

Mihez lehet kezdeni egy olyan gyerekkel, aki teljesen elutasítja az orrszívást?

Figyelt kérdés
3,5 éves a lányom, eddig nem volt gond, mindig magának szívta. Magának most is szívná, de sajnos nem úgy dugja be az orrszívót, ahogy kellene, így pedig nem jön semmi. 3 napja lázas, tele az orra, szinte biztos vagyok benne, hogy a sok trutyi az oka, ami nem jön ki. Beszéltünk már vele szépen, csúnyán, mindenhogy, de nem hajlandó megengedni, hogy mi szívjuk ki az orrát. Mégis mit lehet kezdeni ezzel? Kérlek, ne azt írjátok, hogy fogjuk le, mert azt nem szeretnénk, mert akkor más esetben sem tudjuk rávenni az orrszívásra. Volt valakinek ilyen?
2011. dec. 4. 20:45
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
51%

! Félrgépeltem, JAVÍTOM! :

_N_A_G_Y_ eséllyel ő is játszani fog előbb-utóbb ilyet a játékállattal, ha tőled látja, és az már haladást jelent a _C_É_L_ felé!

2011. dec. 4. 22:11
 22/42 anonim ***** válasza:

Óóóóóóóóó akkor nálunk látnád milyen hisztivel járt. :) A hányásig behisztizi magát annyira ellenkezik az orrszívásra, pedig nekünk nagyon jó elektromos van, tehát a zaj sem lehet kifogás.

Aztán beígértem neki, hogy ha ügyes kislány és hagyja, akkor kap szép csillogós matricát a füzetébe amit vettem neki. (minden olyanra kap, ami nagyon nem tetszik neki, pl körömvágás az is visítva ment csak, vagy segítség, vagy amire megkérem, pl teregetésnél összeválogatja a zoknikat, adogatja a csipeszeket ilyesmire kell gondolni). 20 matrica után pedig kap egy kinderszeletet.

Hát most már ott tartunk, hogy hiszti és minden teketória nélkül engedi, sőt Ő kapcsolja be a gépet. Vagy amikor látom rajta, hogy na nagyon eldugult kéne szívni akkor is jön, hogy "levegő kell anyuka nem jó a nózim" tehát szívjuk ki.

Nálunk mondjuk nincs napirenden a csokievés, talán 2 alkalommal gyűlt össze a 20 matrica 3 hónap alatt, tehát nem kap mindenért.

2011. dec. 4. 22:45
 23/42 anonim ***** válasza:

Ha azt mondanám a kisfiamnak hogy nézd a macika így meg úgy...és bekapcsolnám a porszívót akkor minden macivarázs elszállna:))

Én is lefogom vagyis fogom a kezét,és kicsit nyöszörög de kint van az anyag,nem csurog le a torkára és nem gyullad be az arcürege se.

A művelet maga 2 perc,és még 2 perc míg elfelejti:))

20 hónapos baba anyukája

2011. dec. 5. 00:26
 24/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igyekszünk. Ezeken a dolgokon túl vagyunk, hogy a babájának szívja ki ő és milyen ügyes a baba. Eredménytelenül. Az a baj, hogy főleg a bal orrlyukánál mondja, hogy fáj. Igazából nem tudom, hogy valóban kisebesedett-e neki vagy esetleg ahogy le van tapadva és az porszívó tépné le, azt érzi úgy, hogy fáj-e.

Reggel sikerült egyszer orrszívózni.

Köszi a válaszokat még egyszer.

2011. dec. 5. 09:24
 25/42 A kérdező kommentje:
A matricázás jó ötlet, megpróbálom.
2011. dec. 5. 09:25
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Az én 3 évesen is eddig engedte szépen, majd a múltkor megmakacsolta magát, és nem engedte. Én lefogtam a ráüléses módszerrel és kiszívta neki alaposan. A következő alkalommal kérdeztem, hogy a lefogást választja vagy engedi. Engedte, és azóta is engedi, csak emlékeztetni kell a lefogásra.
2011. dec. 5. 10:21
 27/42 anonim ***** válasza:
Hello ,az en kislanyom is 3,5 eves ,o is tiltakozott mindenfele orrszivoktol ,egyszeruen megtanitottuk arra ,hogy fujja ki az orrat o maga ,azota semmi gond nincs ,az orrszivot pedig mar el is felejtettuk.
2011. dec. 5. 10:45
 28/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is.

Most volt kinn a doki. Torokgyulladása van. A füle viszont teljesen tiszta szerencsére. Az dühít iszonyatosan, hogy szombaton a magas láz miatt kihívtuk az ügyeletet. Oké, éppen akkor elég élénk volt és láztalan a lázcsillapító hatására, de az nem igaz, hogy egy pénteken kezdődött torokgyulladást szombat este ne lásson a doki! Belenézett a torkába. És azt mondta SZÉP! És ő nem szeret antibiotikumot írni és adni, csillapítsuk a lázát! Legszívesebben feljelenteném! Mit lehet csinálni ilyen esetben?

2011. dec. 5. 11:58
 29/42 anonim ***** válasza:

Hát, lehet, hogy vén volt, vagy gondatlan, de sajnos simán lehet az is, hogy szombaton még szép volt a torka, közben eltelt két nap.

Jobbulást Nektek!

2011. dec. 5. 12:16
 30/42 A kérdező kommentje:
Elég nehezen tudom elképzelni, hogy szombaton, amikor már tombolt benne a gyulladás (tekintve, hogy 39 fokos volt a láza és már előtte pénteken délután kezdődött) még szép volt a torka. Lámpafénynél, kanál és világítás nélkül gondolom nem sokat látott. Engem ez felháborít. Köszi.
2011. dec. 5. 12:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!