Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Feljelentenétek a helyemben?...

Feljelentenétek a helyemben? Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Bölcsődei baleset történt! 15.30kor hívtak fel hogy valami baj van a kislányommal.

Érte mentem és amikor megláttam teljesen elszörnyedtem. Be volt dagadva az arca és hiányzott az első foga. Vérzett, nyálzott és nem tudta becsukni a száját. Persze nem is tudták megmondani mi történt vele. "Pont nem látták" csak hogy ő odament hozzájuk zokogva hogy fáj a szája, álla, foga... Mind ez 10órakor történt!

Nagyon ideges lettem hogy, akkor mi történt az elmúlt 5és fél órában??? Azt mondták délelőtt nem gondolták hogy komoly a baj, mert nem sírt annyira mint már délután amikor hívtak...

Ráadásul délelőtt ott volt a bölcsőde orvos és neki sem mutatták meg.

Azonnal bevittem a kórházba. Ott úgy vették fel hogy eltört az állkapcsa és meg kell operálni a fogát, mert nem letört hanem teljesen felcsúszott.

Sokan azt mondják hogy jelentsem fel a bölcsődet, mert ez komoly mulasztás. Nem is a baleset miatt, hiszen az egy pillanat megtörténhetett, függetlenül hogy mennyire figyelnek. Hanem hogy egész nap szenvedett szegényke. Miért nem tudtak egyből felhívni???

Ti mit tennétek???

A vezetőség azt mondja hogy ők nem érzik magukat hibásnak... :/

2011. máj. 25. 10:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
pff,de nagyon ideges lettem,jaja nagyon sajnálom a lánykád,remélem meggyógyul hamar.Az a minimum,hogy feljelented,én a kerületi jegyzőhöz mennék először,aztán pedig a gyámhatóságot is megkérdezném,mert amikor a kórházba vitted a sebeket ellátott orvos,gondolom papírt is adott róla.Igazolnod is kell,hogy a sérüléseket nem te hanem a bölcsi okozta.Ha van másik bölcsi vidd oda.Ha nincs próbálkozz velük,tudják ők,hogy hibáztak.Nem hiszem,hogy egy ilyen sérülést nem láttak azonnal.Ez óriási nemtörődömség.Ki kell vizsgáltatni az ügyet,már csak azért is,hogy mással ne forduljon elő ilyen.
2011. máj. 25. 11:45
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp jelentsd fel őket.Romániában élek,nem tudom az ottani törvényeket,de ez felháborító.Mennyi idős a gyereked?
2011. máj. 25. 11:49
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, nagyon sajnálom!

Még a könnyem is kijött!

semmiképp ne hagyd annyiban!

Én pedagógus vagyok, s mikor baleset történt az én felügyeletem alatt fegyelmit kaptam, pedig ott álltam a gyerek mellett. Leesett egy mászókáról. Azonnal hívtam a mentőt, s mentem vele. De a főnök azt mondta, hogy ez így szabályos, hogy nyoma van.

De az, hogy nem szólnak, s nem viszik orvoshoz! Felháborító!

2011. máj. 25. 12:04
 14/32 A kérdező kommentje:

Nekem is azt mondták hogy fegyelmit kap az, aki ott volt az udvaron. Mit érnek el vele?

Erre én csak azt mondtam, hogy ettől a kislányom nem lesz jobban. Állítólag az ő gondozója épp felment 2gyerekkel a wc-re (vagy bagózni), de volt lent más csoport is.

2és fél éves a lányom. Szerintem ennek még egy darabig nyoma lesz lélekben, de remélem hogy mire a foga lejön addigra jobb lesz. Nem tudom érdemes lenne-e adni neki valami nyugtató félét. A kórházban kapott. Nap közben elvan, de mikor elalszik...

2011. máj. 25. 12:17
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Az önkormányzatnál tudsz érdeklődni, hogy mi a bölcsőde felettes szerve, s ott tudsz panaszt tenni. Szerintem hivatalból kötelesek kivizsgálni egy ilyen esetet. Plusz keress meg egy ügyvédet.

Sajnálom a kicsidet, s potyognak érte a könnyeim. Sajnos a mi gondozónőnk is olyan, hogy simán kinézem belőle, hogy elsumákolna egy ilyen esetet.

2011. máj. 25. 12:21
 16/32 A kérdező kommentje:

A felett szerv felhívott személyesen. Ismerem őt, mert én vagyok a szülői munkaközösség elnöke.

Nem győzött bocsánatot kérni, meg hogy utána néz mi és hogyan történt. Meg hogy fegyelmit kapnak...

2011. máj. 25. 12:31
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

12:21

Akkor ennyi, max. még egy ügyvédtől azt érdeklőd meg, hogy legkésőbb mikor kell megtenned a feljelentést, illetve milyen papírokra (orvosi látlelet) lesz esetleg szükséged, ha a felettes szerv nem megfelelően intézkedik.

2011. máj. 25. 12:39
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, szegény kicsi lány! Itt picsogok a történetet olvasva.

Felháborít és ledöbbent a dolog. Vajon a saját gyerekükkel mit tettek volna?

Az elfogadom, hogy sok kisgyerek kevés gondozó, még ha mellettük állnak egész nap, akkor is történhet baj, tudom, mert extra izgága fiam van. De ha történik valami, akkor miért nem lehet ellátni, ha annyira súlyos, akkor azonnal szólni a szülőknek legalább.

Totál ki lettem volna akadva én is a helyedben.

Mielőbbi gyógyulást a kislányodnak!

2011. máj. 25. 12:45
 19/32 Alinaaa ***** válasza:
100%

Már tanácsot mindenki adott.Engem is nagyon felháborított. érdekelne, hogy milyen sztorival álltak elő és mi is volt az igazság? Ha van kedved még azt is elmesélni.

Jobbulást:)

2011. máj. 25. 13:14
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

11:42es vagyok, én írtam, hogy keress ügyvédet. Igaz, nálunk óvodában, de hasonló gond volt. Reggel történt baleset, és délután 4kor én vittem orvoshoz (már csak ügyelet volt), mert amikor vittem haza (ők nem mondtak semmit, csak hogy kicsit megütötte a karját), mondta, hogy nem bírja mozgatni a kezét. Az orvos meg jól lecseszett, hogy el van törve a gyerek keze, hívja a gyámügyest, mert súlyossan veszélyeztettem a gyermeket. Mondtam, hogy így kaptam meg oviból. Írt papírt, hogy ilyen eset történt, mentem vele először az óvodavezetőthöz, jegyzőhöz, polgármesterhez, de mindenhol azt mondták kivizsgálják, de nem történt 6 hónapig semmi. Mi mentünk át másik oviba, mert úgy néztek ránk, mint a véres rongyra.

Végül 6 hónap múlva kaptam egy pár soros határozatot, hogy az egyik óvonő fegyelmit kapott, nem rúgták ki (ezt a szülőktől tudom). MIkor kérdeztem a jegyzőt, hogy csak ennyi, azt mondta, tehetek feljelentést, de akkor már annyira csúnyán néztek rám a kisvárosban, hogy inkább hagytam az egészet.

2011. máj. 25. 13:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!