Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le öcsémet,...

Hogyan szoktassam le öcsémet, hogy ledobálja a munkaruháimat?

Figyelt kérdés

Öcsém 7 éves, és mostmár átjön az én szobámba TVzni, szinte egész nap azt csinálja amikor itthon van. Ezzel nem is lenne baj, meglátja az én saját szobámban az ágyon van a ruhám, már dobálja is le a földre, hogy odaférjen.

Van egy másik szobánk ahol ruhák vannak, meg TV oda is unalmában átmegy lesni a TVét, és ott is dobálja le mindenkinek a cuccát. Szüleim egyből onnan is elpakolnak mindent, én is hazajövök reggel 8ra, már pakolok mindent el, mert tudom ,hogy jön haza a napköziből és dobál le mindent. Hiába mondom neki, hogy csak 4 órát kéne elviselni-e a ruhámat ,mert újra megyek vissza éjszakázni, azt mondta nem. Szüleim meg nézik minden kívánságát, ők se mernek sehol semmit hagyni, mert a kukába is képes beledobni mindent, ami zavarja a TV nézésben.

Próbáltam vele normálisan beszélni, de csak azt hajtja a TV-ét nem tudja nézni, meg ez már az ő szobája. Szüleim kivédik teljesen, nehogy sérüljön.

ma 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért te, illetve a szüleitek pakolják utána a ruhákat? Ha már szétdobálta, szedje is fel, hajtogassa össze. Tv-ről meg le kéne szoktatni, baromira nem jó, ha egész nap csak azt bámulja. 7 éves, nem kisbaba, hogy mindent el kelljen nézni neki.
ma 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Zárat raknék az ajtóra. Szülők oldják meg a nevelésüket...
ma 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán miért járhat be a testvéred a szobádba, amikor te nem vagy otthon? Rhadtul nincs keresnivalója ott.
ma 17:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Szólj rá, hogy szedje össze. Már nem cuki kisbaba, nyugodtan konfrontálódhatsz vele és elvárhatod tőle a tiszteletet is.

Tévének tedd el a zsinórját pl., akkor nem fogja tudni nézni és max. egy hét és leszokik róla, feltalálja magát.

ma 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!