A védőnő hibázott? Ez nagy probléma? Vagy a szülő is hibázott ez esetben?
Családban egyik gyerek nyáron lett 6 éves. Előtte év elején költöztek új városba.
Most derült ki, hogy a gyereknek kimaradt a 6 éves státusz és a 6 éves oltás is. Okozhat ez problémát?
Nem a védőnőnek kellene keresni a családot? Vagy hogy működik?

Hát mikor mi másik településre költöztünk, akkor felhívtam a régi háziorvost és a régi védőnőt is, és szóltam, hogy elköltözünk, nyilván nekik is tudni kell róla, elköszöntünk egymástól. Akkor a védőnővel megbeszéltem, hogy mikor esedékes a következő státusz (bár nekünk csak a 3 éves volt a következő), és az új helyen pedig felhívtam az új védőnőt -Google-ben kikerestem, ki az- és az új háziorvost is (a háziorvos csak átkérte a papírjainkat). A védőnőnk mondta, hogy csak ismerkedésképpen akkor legyen egy 2,5 éves státusz is, ami nem lett volna kötelező, de így akkor megismertük egymást, felvettük a kapcsolatot. Innentől kezdve minden ment a maga útján tovább.
Szóval nem elvárható, hogy a védőnő rohangáljon a több száz gyerek után, aki hozzá tartozik. Természetesen a szülő felelőssége. Amikor amúgy közeledik a gyerekem szülinapja, akkor eszembe is jut, hogy megnézzem a kiskönyvben, hogy ,,jaj mikor esedékes a következő státusz", és felhívom a védőnőt, hogy egyeztessek időpontot vele.

Nálunk minden időpontot mondott, hívott előtte. Amikor eljöttünk, akkor az előző védőnő hívta fel az újat hogy jövünk, de mondta is. Illetve amikor idejöttünk akkor én is felhívtam.
Ha nem hívta volna, vagy mondta volna az előző akkor én keresem meg. Nem neki kell tudni a semmiből hogy jött egy új család. Nem is lehetne ezt kivitelezni.
Az időpontok előtt mindig szólt egyébként, meg mondta mikor lesz. Tudom hogy mindig szól úgyhogy annyira nem is tartottam pontosan fejbe.

Költözéskor a szülő feladata felkeresni az új védőnőt. Ezt azért jó tisztázni.
Egyébként nem zavar, ha szidjuk a védőnőket, rühellem az egész rendszert, az embernek elmegy a kedve attól, hogy még egy gyereket vállajon, de azért legyünk korrektek.

A 6 eves statusz egy vicc.
Az oltast meg barmikor lehet potolni ( ugye eleve a balkanon vannak csak a kotelezo oltasok, fejlett orszagokban csak ajanlott, aki nem oltat az nem, ennyi.)
Amugy meg a szulo dolga ezeket intezni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!