Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet, hogy egy csecsemő...

Mitől lehet, hogy egy csecsemő nem igényli az érintést? Lehet ez valami kesőbb kiderülő problémának, pl az autizmusnak a megmutatkozása vagy csak szimplán ilyen típusok is vannak?

Figyelt kérdés
Az érintés alatt értem, hogy ringatás, nyugtatás sem jöhet szóba, még azon is kiakad, ha pelenkázásnál hozzáér az ember.
ma 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Bármi oka lehet, nem kell ilyeneket kitalálni.

Itt amúgy meg pont fordítva volt, az enyhén autista gyerekemet kb. 24 órát kellett ringatni csecsemőként, a másik "normális" gyerekem meg max 1-2 percig viselte el a ringatást.

ma 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
Szintén az autista gyermekem 0-24-ben rajtam lóg(ott). Már 2.-os,de még ma is folyamatos testi kontaktust igényel.
ma 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Remélem, nem, mert az enyém is ilyen típus. Baromi idegesítő, hogy nem lehet megnyugtatni. Van, amikor elvan rajtam és hozzám bújik nyugiban, de az nagyon ritka. Nem nagyon lehet simogatni se, vagy ilyesmi, de inkább csak önállóskodik. Én sose tudtam például altatni, mert nálam csak annál jobban üvölt. Ha nem fáradt, akkor nem üvölt, csak ficánkol, le akar menni.(Nem erőszakkal tartom ott, csak például, ha büfiztetem, neki az már túl sok idő.) Nem kifejezetten a testi kontaktussal van baja, csak sajtkukac szerintem. Viszont le nem veszi rólam a szemét, másnál még úgy se marad meg, vagy szemmel kell tartania akkor is, és 1 hónapos korától puszit ad. Azért nincs idézőjelben, mert már rendes puszi, nem olyan "érdek nyalogatás"🤣(4hónapos)
ma 15:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem öcsém van, aki aspergeres, ő is olyan gyerek volt, hogy folyton babusgatást akart, tűrte ha álmában simogatják, szinte ordított, ha nem lehetett ölben.
ma 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!