Akinek problémás a gyereke, hogy viseli a környezete véleményét?
Önreflexió és önismeret. A problémás gyerekek szüleinek 80, de inkább 90%-a nem vállal felelősséget, nem akarja elfogadni, hogy bizony a szülőktől, közvetlen környezettől indul a probléma.
Sajnálatos, hogy autóvezetéshez (de bármivel behelyettesíthető) pl. kellenek szabályok, végigmenni a kötelező procedúrán, alkalmasságin, stb , de gyereket bárki szülhet, semmi nem kell hozzá, csak pi*na.
Nehezen. De én nem dugom homokba a fejem, mindig kértem tanácsot, vittem fejlesztésekre, tornára, mindenre. Elfogadtam, hogy őt másképp kell kezelni, hogy be tudjon illeszkedni a nagyvilágba, azokat tudnám csak felrúgni a holdig, akiknek érdemben sehogy nem befolyásolja az életét a gyerek viselkedése, de feltétlenül fontosnak érzik, hogy ennek ellenére odahányjanak valami gonosz, bunkó megjegyzést.
De ha az óvónő, orvos, stb bárki tett javaslatot, azt mindig komolyan vettük. Sokat fejlődött már.
Az én lányom eléggé maszkol, ha társasàgban vagyunk, rokonok, ismerősök stb. előtt.
Ha meg adott kérdésekre nem tud válaszolni, be tudják, hogy biztos távolságtartó.
Mi mindig megkapjuk, ennek a gyereknek semmi baja.
Ilyenkor azt érzem, hogy biztos úgy gondolják, én reagálom túl.
(3. gyerek, pici kora óta láttuk, nem olyan, mint a másik kettő. Van papírunk, SNI-s, enyhe értelmi sérült, autizmus kérdéses. Elmúlt 6 éves, kap fejlesztést, és hordjuk kontroll-vizsgálatokra.)
"A problémás gyerekek szüleinek 80, de inkább 90%-a nem vállal felelősséget, nem akarja elfogadni, hogy bizony a szülőktől, közvetlen környezettől indul a probléma."
Az ilyen véleménnyel élő embernek pedig vagy nincs gyereke, vagy egy szobanövény tipusuval áldotta meg az ég.
Az én gyerekem borzalmas rossz és szofogadatlan gyerek volt egészen pici korától. Azt hittem, valami idegrendszeri problémája van, de semmi. Ki lett vizsgálva mindenre. Jártunk nevelési tanácsadóba, gyerek pszichológushoz, gyerkmekpszichiaterhez, csaladterapiara, mindenre. Ilyen a gyerek. Így az első véleménye nálam nagyon gyorsan a xarok rá, fogalma nincs a világról kategória nálam.
Mindenki a gyereket viszi ide-oda, ahelyett, hogy saját magán dolgozna.
Nekem pedig az így élőkről van meg a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!