Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek problémás a gyereke,...

Akinek problémás a gyereke, hogy viseli a környezete véleményét?

Figyelt kérdés
Problémás alatt azt is értem, akinél idegrendszeri vagy egyéb konkrét probléma van, és azt is, ahol simán elevenebb, akaratosabb, nehezebben kezelhető a gyerek. Hogy viselitek szülőként, hogy mindig a ti gyereketek a problémás?
tegnap 10:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%

Önreflexió és önismeret. A problémás gyerekek szüleinek 80, de inkább 90%-a nem vállal felelősséget, nem akarja elfogadni, hogy bizony a szülőktől, közvetlen környezettől indul a probléma.

Sajnálatos, hogy autóvezetéshez (de bármivel behelyettesíthető) pl. kellenek szabályok, végigmenni a kötelező procedúrán, alkalmasságin, stb , de gyereket bárki szülhet, semmi nem kell hozzá, csak pi*na.

tegnap 10:26
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Nehezen. De én nem dugom homokba a fejem, mindig kértem tanácsot, vittem fejlesztésekre, tornára, mindenre. Elfogadtam, hogy őt másképp kell kezelni, hogy be tudjon illeszkedni a nagyvilágba, azokat tudnám csak felrúgni a holdig, akiknek érdemben sehogy nem befolyásolja az életét a gyerek viselkedése, de feltétlenül fontosnak érzik, hogy ennek ellenére odahányjanak valami gonosz, bunkó megjegyzést.

De ha az óvónő, orvos, stb bárki tett javaslatot, azt mindig komolyan vettük. Sokat fejlődött már.

tegnap 11:01
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Enyém le van maradva beszédben stb,persze fájt de vittem fejlesztésre. Aki érdemleges tanácsot adott az örömmel fogadtam,de a " bezzeg nálam nem.volt ilyen" tanácsosokat elküldtem a fenébe.
tegnap 11:03
 4/16 anonim ***** válasza:
77%

Az én lányom eléggé maszkol, ha társasàgban vagyunk, rokonok, ismerősök stb. előtt.

Ha meg adott kérdésekre nem tud válaszolni, be tudják, hogy biztos távolságtartó.

Mi mindig megkapjuk, ennek a gyereknek semmi baja.

Ilyenkor azt érzem, hogy biztos úgy gondolják, én reagálom túl.

(3. gyerek, pici kora óta láttuk, nem olyan, mint a másik kettő. Van papírunk, SNI-s, enyhe értelmi sérült, autizmus kérdéses. Elmúlt 6 éves, kap fejlesztést, és hordjuk kontroll-vizsgálatokra.)

tegnap 11:11
 5/16 anonim ***** válasza:
41%
Magasról leszarom a munkatársaim, a többi anyuka és egyéb idegenek véleményét. Sőt, a nem közeli rokonokét is. Nekem se ne szóljon be, se ne okoskodjon senki.
tegnap 11:42
 6/16 anonim ***** válasza:
69%

"A problémás gyerekek szüleinek 80, de inkább 90%-a nem vállal felelősséget, nem akarja elfogadni, hogy bizony a szülőktől, közvetlen környezettől indul a probléma."

Az ilyen véleménnyel élő embernek pedig vagy nincs gyereke, vagy egy szobanövény tipusuval áldotta meg az ég.

Az én gyerekem borzalmas rossz és szofogadatlan gyerek volt egészen pici korától. Azt hittem, valami idegrendszeri problémája van, de semmi. Ki lett vizsgálva mindenre. Jártunk nevelési tanácsadóba, gyerek pszichológushoz, gyerkmekpszichiaterhez, csaladterapiara, mindenre. Ilyen a gyerek. Így az első véleménye nálam nagyon gyorsan a xarok rá, fogalma nincs a világról kategória nálam.

tegnap 12:33
 7/16 anonim ***** válasza:
41%
Nekem teljesen megfelel, amit gondolsz.
tegnap 12:35
 8/16 anonim ***** válasza:
28%
Utolso,ugyanez. Mindenki okosabb es jobban tudja,pedig az anyanal nem ismero jobban senki a gyereket. Minket most hivattak be oviba, kulsos panasz erkezett a gyerekre. Gondolon buzgomocsing anyuka. Hogy nem sul le a keperol a bor, 30-40evesen bemegy panaszkodni a 4 evesre... nekunk hany balesetunk volt,ovis serules, korhazi ugyeletet igenybe kellett venni, szaruhartya serules,levagta az olloval az ujja tetejet stb. Elso evben boxzsak volt a gyerekdm. Sose mentem be. Nah de msot osszeirom es utolag mindekit feljelentek,bejelentek en is. Meg nevelesi tanacsadoval fenyeget az ovono? Mert kinevette a 4 eves gyerek. Ha neki nincs tekintelye, azzal mit kezd a nev.tanacsado? Oldja meg. Azert kapta a diplomajat,vagy vissza lehet adni. Jah hogy nem tud mellette allni? Nekem kellett volna a picsa szobat kozel 30 fosre duzzasztani,80%os fiu arannyal. Kezelhetetlen a csoport. 200 a vernyomasom es levernem szivem szerint mind, de nyilvan nem lehet. Lenyugszok mire be kell menni es szepen elbeszelgetni. Nyilvan nem angyal a gyerekem. Eleven,minden csinyben benne van, de olyan tarsasagban van, lattam,olyanok melle ultettek akik rossz hatassal vannak ra. Most elviszem tsmt re,hogy ne tudjanak belem kotni, de megmondom oszinten nem hinnem,hogy ettol szofogadobb es "jobb"lesz, mozgasa igy is korosztalyon feluli.
tegnap 12:44
 9/16 anonim ***** válasza:
10%

Mindenki a gyereket viszi ide-oda, ahelyett, hogy saját magán dolgozna.

Nekem pedig az így élőkről van meg a véleményem.

tegnap 12:52
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
Utolso es hogy,mikor? Nagymamak nelkul,munka utan hazaerve ,hajnali 5os kelessel? Utana haztartas,fozes,lecke+ovissal jatek,ne adj isten fejlesztes,torna?? Meghalni sincs mar ido. Ez a baj. Nemhogy kint setalni,bogaraszni a termeszetben. Egy rohanas az elet. Kiv.nyari szunet. Az er valamit egyedul. Utalom en is. De mikor dolgozzak magamon. Ejjel,alvas helyett lehetne csak.
tegnap 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!