Szoktatok ilyet mondani az 5-8 év közötti gyereketeknek?
6 hónapos kisfiamat hordom hintazni rendszeresen a játszóra, és több furcsaságot tapasztaltam. Pl. 5 éves forma kislánynak kb. fél óra könyörgés és kérlelés után azt mondta az anyukája, hogy a gyomorgörcs rámjön tőled. Vagy egy másik szintén 5 éves forma kislánynak szintén az értetlenkedés után, hogy falra mászok tőled. Vagy egy 7 éves forma kisfiút aki elég sírós volt és kért valamit az anyukájától eléggé feszült hangnemben kérdezte meg az anyja, hogy sírás nélkül nem fog menni, ne sírjál már folyton. De olyan is volt, hogy a boltban hallottam, hogy azt mondja egy anya a 6 éves forma fiának aki össze vissza pakolt, hogy nem baj ha nem tudsz segíteni, de legalább kárt ne csinálj.
Én nem tudom elképzelni, hogy valaha ilyet mondjak a kisfiamnak. Ez normális?

A te 6 hónaposod is lesz ennyi idős, térjünk majd vissza rá…
(Nem, minden nem fér bele, de ezek speciel teljesen általános dolgok, nem kéne túlreagálni.
Ettől sokkal durvábbakat hallottam már.)

Persze. Majd fogsz te is. A türelem nem végtelen.
És nem is kell,hogy az legyen. Fontos hogy a gyerek lássa,hogy neked is vannak határaid. A tanulásának a része.

6 hónapos a gyereked, kb semmit nem csinál még csak van. Majd 2 év múlva egy update-t írhatnál ide :)
Amúgy ülni nem tudó babàt nem ültetünk hintába se.
Én is ferde szemmel néztem néhány anyukára, főleg, mikor egyszer a Sparban felkapta előttem a lányát, azzal a mondattal, hogy "na elég volt, azért a lófa..nak is van vége". Úgy gondoltam, hogy én aztán sosem leszek ilyen, nem tud majd olyat csinálni a tündéri lányom, hogy felkapjam a vizet, erősebben szóljak oda... Aha:D
Maradjunk annyiban, hogy érni fognak téged is jó nagy meglepetések, és borzalmasan fogod magad szégyellni, hogy még kérdést is írtál ki más nőkről, anyákról.
A lányomnak nem is kell nagy rosszaságot csinálni, de mikor még dél sincs, és 50x hallom, hogy anya, anyaaa, anyaaaa, akkor igen, néha erősebben kérdezek vissza, hogy "Mi van már?!". Vagy, mikor boltban vagyunk, és ő fél percenként pakolna valamit a kocsiba, akkor a 18. ilyennél már nem magyarázom neki percekig, hogy azt most nem vesszük meg, nem kell és szépen tegye vissza, hanem csak kiveszem a kezéből és annyit mondok, hogy ezt most itt hagyjuk.

Haha, 6 hónapos korában én se gondoltam, hogy lesz még ebből a gyerekből égetnivaló ördögfióka, aki megeszi az életemet :D
Nálunk a játszótéren van egy anyuka, akinek az 1 éves járni tanuló kisgyereke, ha elesik, megüti magát és sír, az anyja kb lecseszi és elhordja mindenféle szerencsétlen hülyének. Na, az az ami már az szint, amin még nekem is a tarkómig szalad a szemöldököm

Nem attól fog biztonságosan kötődni egy gyermek, hogy az anyja mindig magára erőltet valami nyugalomnak tűnő dolgot. Sőt...
6 hónapos baba :) Ó, cuki, hogy azt hiszed a te szádat sosem hagyják majd el ilyen "borzalmas" dolgok :D
Szerintem te még nem hallottál felnőttet durván beszélni gyerekkel. Nekem volt szerencsém a játszótéren szintén 6 éves forma fiút plusz az apját hallgatni a minap. Nem tudom idézni, de az volt a nettó verbális abúzus iskolapéldája. Még a hangsúlyon is érezted, hogy kb minden pillanatban ekézi azt a szerencsétlen gyereket. De egy ilyen tipikus komplexusos sz@rházi.

Persze. A fiam egy égetően rossz tündérbogyó, és bizony nem egyszer szaladtak ki hasonlóak a számon, sőt volt cifrább is, miután fél órás könyörgés után se pakolt csak hozzámvágta a játékát.
A gyereked 6 hónapos, el kell keserítselek, de ez a legkönnyebb része a dolognak, fogsz te is mondani dolgokat mikor kb napi 4-5 óra alvással próbálsz túlélni, jó feleség, rendes háziasszony lenni, teljesíteni a munkában és gyereket nevelni egyszerre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!