Lombikos anyukák! El fogjátok majd mondani a gyereketeknek, hogy lombik segítségével születtek? Ha igen, mikor?
Miért, ez szégyen? Nekem a kérdésedből úgy tűnik, mintha ez valamiféle bűn lenne, és jaj, kell-e, ha igen, hogyan közölni a gyerekkel.
Biztosan elmondanám neki, ha majd elég nagy lesz hozzá. Szerintem nem szégyen, (sőt)ha azt mondod, igen, mi mindent megpróbáltunk, csak hogy TE legyél nekünk.
Kisvárosban lakunk, és a múltkor egy barátnőm mesélte, hogy a lányát csúfolták a suliban (alsós), hogy te "meg csak 1 lombikbaba vagy" vagy valami hasonló. Persze, nem tudták, mit jelent, csak gondolom, hallották otthon, vagy akármi. Szegényke sírva ment haza...
Nekünk is lombik babánk van, nem szégyen ez, sajnos egyre gyakoribb. Ha rákérdezne - de nem hiszem, hogy pont ez érdekelni fogja -, akkor simán megmondanám neki.
Nem értem, miért a szégyen jutott eszetekbe. Nem írtam, hogy szégyellem. Egy cseppet sem. Környezetemben sokan tudják, nem titok.
Inkább arra gondoltam, hogy ha ezt tudja a gyerek (már fiatal felnőttként), akkor talán idejében komolyan veszi a témát. Anyukám 12 évet várt rám, én 6-ot az enyémre. Nem törvényszerű, hogy nehézségei lesznek a gyerekemnek ezen a téren, de az esély megvan rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!