Mikor indult el gyereked és mikor kezdett el szavakat mondani?
Kislányom: stabilan 13 hónapos kora óta megy, 12 hónaposan (felírtam) 16 szavas szókincse volt (első szava a "háló" volt, kezében telefonnal, szóval eléggé félreimserhetetlenül tudatos volt, nem úgy Mint a legtöbb babamama 8-9 hónaposan"), másfél évesen mondatokban beszélt, 2 éves korára több mondókát tudott
Kisfiam: 11 hónapos kora óra jár stabilan, 17 hónaposan mondta az első szavát, 2 évesen pár szavas mondatokat mondott, most 2 és fél, mmár hosszabbakat mond, és tud 1 mondókát.
Nem hiszem, hogy ez minden esetben attól függ, hogy vagy az egyikben jó, vagy a másikban. (Persze lehet).
De pl ugye a kislányok előbb tanulnak meg beszélni a legtöbb esetben, a fiúk később, nagyobb korukban a fiúk jobb sportolók (ez mondjuk kamaszként már, de lehet kisebb korban is van valami benne, és ezért megy gyoesabban a mozgásfejlődés)
valóban van összefüggés a két dolog között. Mi ezt végigjártuk. De azért 1 évesen ne várjuk már el, hogy beszéljen! Komolyan, nem értem a mai társadalmat...
a mi lányunk pont félévesen állt fel és elég hamar el is indult. Első szavai 15 hónaposan voltak. Most 2 év 2 hónaoos és nem bsezél mondatokban, alig beszél, még ez várat magára. Mi elvittük orvoshoz, és ott is tájékoztattak, hogy túl gyors volt a mozgásfejlődése.
Az én fiam is nagyon korán csinált minden mozgásdolgot.
5 napos volt mikor megnézte a körzeti gyerekorvos meg a védődő.Az első reakciója a gyerekorvosnak: "Anyuka gratulálok ehhez a tökéletesen egészséges 3 hónapos kisfiúhoz".5 naposan mindent megcsinált amit egy három hónapos már tud.6 hónaposan állt fel.9 hónaposan már futott.16 hónaposan már szavakat mondott.De igazán beszélni 2,5 évesen kezdett el.3 évesen lett szobatiszta.
Én nem várom el, hogy 1 évesen beszéljen csak voltunk a védőnőnél 1 éves státuszvizsgálaton és kérdezte, hogy mond e már egyszerű szavakat, és mondtam, hogy nem.Nem problémáztam azon sem hogy a lányom későn indult el és azon sem, hogy a fiam még nem mond szavakat csak egy "közvélemény-kutatás"-ként tettem fel a kérdést. :)
Mindenki zöld kezet kapott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!