Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak engem akaszt ez ki?

Csak engem akaszt ez ki?

Figyelt kérdés

A lányom 4 éves,ovis.Tegnap elhúzódott egy tárgyalás,ezért nem ebéd előtt mentem érte,hanem délután 4 körül.Annyira sajnáltam szegényt,de senki nem tudott érte menni,én meg azt hittem,hogy ott lesz egyedül az oviban.De tévedtem,mert még volt kb. 8-10 gyerek.Mikor kérdeztem az óvónénit,hogy ők mindig ilyen későn mennek-e el,akkor mondta,hogy igen,de úgy,hogy őket már fél 7-kor odaviszi a busz és 5-kor mennek haza,pedig az anyukájuk otthon van a kistesóval.Én csak néztem,mert mi a lányunkat 9 körül visszük.

Nem értem,ha úgy is otthon vannak,akkor miért kell beadni a nagyobbat az oviba?

Nem akarok mások dolgába beleszólni,csak ez nem tiszta...

Köszönöm!

2011. máj. 13. 13:27
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam a válaszokat, nem tudom min megy a vita, de azért mert egy 3 éves gyerek, ha nem lenne testvére, menne oviba. Én soha semmiben nem korlátoztam és eszembe sem jutna visszafogni, azért, mert testvére van. Ezt megfogadtam, őt semmilyen hátrány nem érheti a testvér miatt. Úgyhogy én ezért hordom.

Ja és reggel nem fél hétkor ment, de mivel 8-kor már program van, illetve negyed kilenckor már terítenek, ő kéri, hogy korán menjünk, hogy tudjon játszani, illetve ő szeretne ott maradni délután, mert alvás, uzsonna után kimennek még játszani az udvarra.

2011. máj. 13. 14:43
 32/42 anonim ***** válasza:
62%

Mi csak most tervezzük a kistesót, de én is oviba szánom a fiam. Nagyon szeretem őt, de tudom, hogy szüksége van a közösségre és igényli is. Egy felnőtt máshogy foglalkozik a gyermekével, mint a gyerekek egymás között.

Megkérdezhetem, hogy Te miért viszed haza ebéd után a kicsidet?

Óvónő voltam és a gyerekek meglepően szereti az ovit. :) )

2011. máj. 13. 14:44
 33/42 anonim ***** válasza:
33%

Alapból rosszindulatú a kérdés. Megnézném kedves kérdező, hogy te járatnád-e oviba a 4 éves gyerekedet, ha mondjuk egy éppen járni tanuló 8 hónapossal tengetnéd itthon hétköznapjaidat.

Könnyű 1 gyerek mellett okoskodni!!!!

2011. máj. 13. 14:53
 34/42 anonim ***** válasza:
74%

Nem olvastam végig a válaszokat....

Nekem a lányom 3,5 éves lesz, már tavaly szeretett volna oviba menni, csak a költözésünk miatt nem jött össze.

Itthon van velünk, van egy 10 hónapos húga. Érzem a lányomon, hogy már nem vagyok neki elég. És ez így van rendjén, hiszen gyereknek gyerek a barátja.

Én nagyon is szomorú vagyok, hogy szeptembertől menni fog, de az élet erről szól.

Most voltunk beiratkozáson, és már akkor ott akart maradni, hogy a többiekkel játszani tudjon, sőt nekem ki is jelentette, hogy ő is majd ott szeretne aludni.

Egyszóval vágyik a többi gyerek mellé, és én nem fogom tiltani. Hiába vagyok itthon, kell neki a közösség!

Ha majd visszamegyek dolgozni, akkor bizony a lányom is már fél 7 kor az oviban lesz, és 17 óránál előbb nem fogok tudni majd érte menni.

2011. máj. 13. 14:56
 35/42 anonim ***** válasza:
40%
Van igazság a kérdező gondolatmenetében is. Ezek a gyerekek többet vannak távol otthonról, mint némely dolgozó ember. Ismerek én is ilyen anyukát. Nem azért megy utoljára a gyerekért, mert dolgozik, meg pici babával van otthon. Csavarog, tekereg, vásárolgat, internetezik, a gyereke meg a kerítésen állva várja, hogy végre vigyék haza:( Pedig szegénynek tényleg jobb helye van az oviban, de nem tehet róla, hogy hová született...
2011. máj. 13. 14:59
 36/42 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a kérdező az utolsó kommentjében leírta, hogy ovi után még megy a gyerek máshova is, tehát ő sincs minden munka nélküli pillanatában a gyerekével.

Egyáltalán nem értem, miért érzed szükségét, hogy nulla információ mellett pálcát törj más felett.

Meg komolyan, csodálkoztál, hogy délután 4kor miért van 8-10 gyerek az oviban? a legtöbb munkahelyen 4-5 körül végeznek az emberek.

2011. máj. 13. 16:08
 37/42 anonim ***** válasza:
64%
többször is válaszoltam már,de megint írok.Az én fiam is bent lesz fél hétkor a bölcsiben,mert a férjem és én is 7-től dolgozunk.férjem 17-ig én 19-ig.(én nem fogok dolgozni minden nap.),amikor dolgozok,férjem elkérezkedik egy órával hamarabb,hogy ötig odaérjen érte.majd biztos lesz nálunk egy -két ilyen jó indulatú anyuka,aki vádaskodik,ahelyett hogy utána járna,hogy mi miért van,ha már ennyire érdekli más élete
2011. máj. 13. 16:36
 38/42 anonim ***** válasza:
18%

Sokan tudtok olvasni, de értelmezni nem...vagy még olvasni is nehezen?

A kérdező nem a dolgozó anyákat minősíti!!!Nem a munkahely miatt ott maradt gyerekeket emelte ki!

2011. máj. 13. 16:41
 39/42 anonim ***** válasza:
47%

Lehet hogy csak Apukának van jogsija, vagy neki kell a kocsi, és messzebb laknak, így ő viszi a nagyobb gyerkőcöt az oviba, és úgy dolgozik hogy fél 7-től 5-ig ott kell lennie. Nálunk például így lesz, igaz már fél 4 körül megy érte a párom. De az ovi városa melletti faluban lakunk, máshogy nem tudjuk megoldani.

Bár azt írtad, hogy busz viszi oda őket, azt nem egészen értem milyen busz, van az ovinak "gyűjtőbusza"? Nálunk ilyen az iskolásoknak van csak, az egyik városi iskola busza hozza-viszi a környékbeli falvak gyermekeit, az ovisok a helyközi, menetrend szerinti busszal mennek, van erre egy kísérő, akit az önkormányzat alkalmaz.

Azzal meg egyetértek, hogy kell a gyerekeknek a társaság. Az én kisfiam még bölcsis, és amikor megérkezik a kistesó még bölcsis lesz, amit nagyon szeret, pár hónappal később pedig oviba fog menni. Nem szeretném kivenni a bölcsiből arra a pár hónapra (akármennyire is szeretnék itthon lenni vele), nehezebb lenne szerintem neki úgy az oviba beszokás.

2011. máj. 13. 17:33
 40/42 A kérdező kommentje:
Igen,van egy busza az ovinak,az megy értük és az hozza/viszi őket.
2011. máj. 13. 17:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!