Csak engem akaszt ez ki?
A lányom 4 éves,ovis.Tegnap elhúzódott egy tárgyalás,ezért nem ebéd előtt mentem érte,hanem délután 4 körül.Annyira sajnáltam szegényt,de senki nem tudott érte menni,én meg azt hittem,hogy ott lesz egyedül az oviban.De tévedtem,mert még volt kb. 8-10 gyerek.Mikor kérdeztem az óvónénit,hogy ők mindig ilyen későn mennek-e el,akkor mondta,hogy igen,de úgy,hogy őket már fél 7-kor odaviszi a busz és 5-kor mennek haza,pedig az anyukájuk otthon van a kistesóval.Én csak néztem,mert mi a lányunkat 9 körül visszük.
Nem értem,ha úgy is otthon vannak,akkor miért kell beadni a nagyobbat az oviba?
Nem akarok mások dolgába beleszólni,csak ez nem tiszta...
Köszönöm!
Egyet értek az előttem írókkal.Egy 3-4 éves gyerkőcnek már sajnos a legtöbb esetben "kevés"otthon az anyuka és a kistesó.Nálunk ugyanez a helyzet,most állunk a középsővel óvoda előtt.Én nem akartam beíratni,de mivel minden kis barátja vagy már ovis,vagy most megy így ő mindenáron ovis szeretne lenni.Ha emiatt nem veszik fel mert én itthon vagyok a kistesóval,szerintem nagyon ki lesz akadva.Tegnap is be kellett mennünk az oviba,hogy megnézhesse a kis wc-t és csapot.Szóval a legtöbb gyerek 3 éves korára megérik arra,hogy egy kis időre legalább elszakadjon az otthontól.
Azt mondjuk nem értem,hogy miért 5 -kor viszik el a gyeses anyukák a gyerkőcüket,biztos arra is meg van a magyarázat.Nem kell egyből pálcát törni a fejük felett.
Bírom, amikor az egygyerekesek okoskodnak...
Képzeld, az én nagyobbik gyerekem is 4 éves és annyira imád oviban lenni, hogy kikötötte, hogy 4 órára menjünk érte, hogy eleget játszhasson a barátnőivel. Szombat reggel amikor kérdezi, hogy lesz ma ovi? elszomorodik, mert nem lesz.
Azért mert a kicsivel otthon van az anyuka, az még nem jelenti azt, hogy a nagynak is otthon a helye.
Én is ismerek olyan gyereket, akinek anyukája otthon van a kicsivel mégis ő az utolsó az oviban, de neki jobb is, hogy oviba jár....
A másik meg az, hogy az én nagyobbik fiamat nem vették fel tavaly mert novemberben töltötte a harmadik életévét és nagyon unatkozik itthon, rosszasággal üti el az időt én meg szanaszét szakadok. A két gyereket ellátni, játszani, a háztartás, kert, mindent egymagam, mert apa reggeltől estig dolgozik.
Ha szeptembertől megy oviba- amit egyébként nagyon vár- nem valószínű, hogy délben elhozom, persze nem ő lesz az utolsó aki haza megy délután.
Amúgy lehet az is, hogy apuka megy azokért a gyerekekért, akiket Te említettél, hogy ne anyukának kelljen a pl. 3 hónapos gyerekkel minden nap oda-vissza esetleg busszal, tömegközlekedéssel elbumlizni.
Nem, Te azt kérdezted, hogy: "Nem értem,ha úgy is otthon vannak,akkor miért kell beadni a nagyobbat az oviba? "
Amúgy én reggel 9 körül viszem a nagyobbikat és fél 4-kor megyek érte, de pl. ha alszik pont az öcsike, akkor ezért nem ébresztem fel, így van hogy csúszunk egy órát is és csak 4 után érünk oda.
Szerintem meg az a furcsa, hogy sajnálod a gyereket amiért 4-ig oviba kell maradjon.Nem szeret ott lenni?Nem illeszkedett be?Vagy mi ezzel a probléma?
Én 8-kor viszem, amikor megyek dolgozni, és 4 után megyek érte, akkor végzek. Legtöbb szülő olyankor megy a gyerekért, negyedórán belül nagyon lecsökken a létszám.
A lányomtól meg mindig megkapom, hogy, "apa, máskor ne ilyen hamar jöjjél értem". :))
Gondolom 7-re ér oda a busz, azért mennek olyan korán.
Az se szép ám, hogy az óvónők így kibeszélnek más szülőket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!