Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak engem akaszt ez ki?

Csak engem akaszt ez ki?

Figyelt kérdés

A lányom 4 éves,ovis.Tegnap elhúzódott egy tárgyalás,ezért nem ebéd előtt mentem érte,hanem délután 4 körül.Annyira sajnáltam szegényt,de senki nem tudott érte menni,én meg azt hittem,hogy ott lesz egyedül az oviban.De tévedtem,mert még volt kb. 8-10 gyerek.Mikor kérdeztem az óvónénit,hogy ők mindig ilyen későn mennek-e el,akkor mondta,hogy igen,de úgy,hogy őket már fél 7-kor odaviszi a busz és 5-kor mennek haza,pedig az anyukájuk otthon van a kistesóval.Én csak néztem,mert mi a lányunkat 9 körül visszük.

Nem értem,ha úgy is otthon vannak,akkor miért kell beadni a nagyobbat az oviba?

Nem akarok mások dolgába beleszólni,csak ez nem tiszta...

Köszönöm!

2011. máj. 13. 13:27
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
84%
Fiam 4 éves, az öcsike pedig 8 hónapos és azért adtam be oviba mert ő vágyott menni, unalmas volt neki velem és a kicsivel egész nap, pedig próbáltam sokat játszani vele, de a gyerektársaságot nem pótolja semmi. Legutóbb mikor 2 hét betegség miatt itthon volt már sírt nekem, hogy oviba akar menni a kis barátaihoz, ugyanis lett 2 barátja akikhez nagyon ragaszkodik.Ebben a korban a gyerekeknek már szükségük van egymás társaságára.Hát én ezért adtam be.
2011. máj. 13. 13:40
 12/42 anonim ***** válasza:
75%

Egyet értek az előttem írókkal.Egy 3-4 éves gyerkőcnek már sajnos a legtöbb esetben "kevés"otthon az anyuka és a kistesó.Nálunk ugyanez a helyzet,most állunk a középsővel óvoda előtt.Én nem akartam beíratni,de mivel minden kis barátja vagy már ovis,vagy most megy így ő mindenáron ovis szeretne lenni.Ha emiatt nem veszik fel mert én itthon vagyok a kistesóval,szerintem nagyon ki lesz akadva.Tegnap is be kellett mennünk az oviba,hogy megnézhesse a kis wc-t és csapot.Szóval a legtöbb gyerek 3 éves korára megérik arra,hogy egy kis időre legalább elszakadjon az otthontól.

Azt mondjuk nem értem,hogy miért 5 -kor viszik el a gyeses anyukák a gyerkőcüket,biztos arra is meg van a magyarázat.Nem kell egyből pálcát törni a fejük felett.

2011. máj. 13. 13:40
 13/42 anonim ***** válasza:
67%

Bírom, amikor az egygyerekesek okoskodnak...

Képzeld, az én nagyobbik gyerekem is 4 éves és annyira imád oviban lenni, hogy kikötötte, hogy 4 órára menjünk érte, hogy eleget játszhasson a barátnőivel. Szombat reggel amikor kérdezi, hogy lesz ma ovi? elszomorodik, mert nem lesz.

Azért mert a kicsivel otthon van az anyuka, az még nem jelenti azt, hogy a nagynak is otthon a helye.

2011. máj. 13. 13:43
 14/42 A kérdező kommentje:
Nem,én azt nem értem,hogy miért kell már fél 7-kor ott ülniük...
2011. máj. 13. 13:43
 15/42 anonim ***** válasza:
49%

Én is ismerek olyan gyereket, akinek anyukája otthon van a kicsivel mégis ő az utolsó az oviban, de neki jobb is, hogy oviba jár....

A másik meg az, hogy az én nagyobbik fiamat nem vették fel tavaly mert novemberben töltötte a harmadik életévét és nagyon unatkozik itthon, rosszasággal üti el az időt én meg szanaszét szakadok. A két gyereket ellátni, játszani, a háztartás, kert, mindent egymagam, mert apa reggeltől estig dolgozik.

Ha szeptembertől megy oviba- amit egyébként nagyon vár- nem valószínű, hogy délben elhozom, persze nem ő lesz az utolsó aki haza megy délután.

Amúgy lehet az is, hogy apuka megy azokért a gyerekekért, akiket Te említettél, hogy ne anyukának kelljen a pl. 3 hónapos gyerekkel minden nap oda-vissza esetleg busszal, tömegközlekedéssel elbumlizni.

2011. máj. 13. 13:53
 16/42 anonim ***** válasza:
75%

Nem, Te azt kérdezted, hogy: "Nem értem,ha úgy is otthon vannak,akkor miért kell beadni a nagyobbat az oviba? "

Amúgy én reggel 9 körül viszem a nagyobbikat és fél 4-kor megyek érte, de pl. ha alszik pont az öcsike, akkor ezért nem ébresztem fel, így van hogy csúszunk egy órát is és csak 4 után érünk oda.

Szerintem meg az a furcsa, hogy sajnálod a gyereket amiért 4-ig oviba kell maradjon.Nem szeret ott lenni?Nem illeszkedett be?Vagy mi ezzel a probléma?

2011. máj. 13. 13:54
 17/42 anonim ***** válasza:
89%

Én 8-kor viszem, amikor megyek dolgozni, és 4 után megyek érte, akkor végzek. Legtöbb szülő olyankor megy a gyerekért, negyedórán belül nagyon lecsökken a létszám.

A lányomtól meg mindig megkapom, hogy, "apa, máskor ne ilyen hamar jöjjél értem". :))

2011. máj. 13. 13:54
 18/42 anonim ***** válasza:
60%

Gondolom 7-re ér oda a busz, azért mennek olyan korán.

Az se szép ám, hogy az óvónők így kibeszélnek más szülőket...

2011. máj. 13. 13:59
 19/42 anonim ***** válasza:
58%
Nekem 2 éves a fiam és lassan megszülöm a kisöcsit is! Emiatt nem mehet bölcsibe, pedig 4 órában szívesen beadnám, nem azért mert nem akarok foglalkozni vele, hanem mert már most alig tudom kielégíteni a gyermek társaságra való igényét! 3 évesen remélem felveszik oviba mert imád gyerekek közt lenni...
2011. máj. 13. 14:04
 20/42 anonim ***** válasza:
59%
Miért adják be??? Szerinted? Mert mondjuk a nagyobbnak kell a közösség, a szocializáció, és mert mondjuk a kisebbikkel otthon lábát lógató anyuka veszélyeztetett terhes a harmadikkal. Na?
2011. máj. 13. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!