Mennyire lenne nagy trauma, ha elvenném a cumit?
Meggondolandó. NEm hinném, hogy a bölcsiben nem lehet cumizni, mert még az oviban is lehet, alváshoz.
Lányom már ovis, 3 éves múlt, csak alváshoz használja (egyébként még nem alszik bent az oviban, mert csak ebédig van ott), de mivel lát másokat az ujjukat szopni, mostanában kezdte el, hogy amikor itthon cumizna, de persze nem kaphatja meg a cumit, mert nincs alvás idő, akkor az ujját veszi be a szájába. :o((
Nagyon küzdünk ellene, mert a cumi használattal pont ezt akartuk elkerülni. (Férjem 13 évesen szokott le nagy nehezen az ujjszopásról).
Szóval bölcsisen simán eltanulhatja másoktól sajnos.
És egyet értek azzal, hogy a bölcsi elég nagy változás lesz neki, nem ilyenkor kell otthon is változtatni a dolgokon . (Cumi elvétel, vagy új ágy, vagy másik szobába költöztetitek, ilyesmi) Elég neki egy nagy váltás egyszerre.
Persze az is lehet, hogy februárra leszokik, hiszen addig még van egy bő hónap.
Te ismered a gyerkőcöt, gondold át, mit vállalsz be. :o)
Magam sem tudom, az a baj.
Csak olyan dühitő, mikor mint például ma is, találkoztam 2 ismerős anyukával (egyik kisfia 8 honapos, soha nem cumizott, másik kislánya 3 éves, már nem cumizik), és ugy megtudnak lepődni, hogy az enyémnek meg ott diszeleg a szájában a cumi.
Nem látom, hogy görbülnének a fogai, vagy ilyesmi, csak zavaro, hogy ugy beszél, cumival a szájában, és hogy nagyon sokszor csak az tudja megnyugtatni.
Előre szólok,hülyének fogsz nézni.
De bevált :P
Mi a fiammal állandóan cumiztunk.Másfél éves korában(kb,mert téli gyerek,és ez nyáron volt)
megkérdeztem,h van-e kedve cumifát ültetni:)
Kimentünk a homokozóba,elástuk,és jól meglocsoltuk:)
Aztán alvásnál néha eszébe jutott,olyankor elmondtam neki,h hiszen tudja,kint van a cumi elásva a földben,és minen nap kimegyünk meglocsolni(persze 1-2 nap után kivettem a homokból,h nehogy megtalálja,és csak a helyét locsolgattuk).
Ő nem sírt,mert egy kellemes élmény maradt az,h cumifát ültettünk,és hogy van mit gondoznia(aztán közben raktunk le szamócapalántákat is,és szép lassan rátereltem inkább azokra,de bármilyen virággal/növénnyel meg lehet ezt csinálni:))
Átverés/nem átverés nem érdekelnek azok akik szerint ez az:)
Nálunk bevált,a fiam fogai gyönyörűek,és minden hiszti nélkül leszoktunk róla,nekem ez a lényeg :)
én nem siettetem a cumi leszokásról a nagyoncumis, cumifüggő fiamat. A szobatisztaság is igy ment nála- tökügyesen szólt egyik nap, hogy nem kell több pelenka és ennyi volt, 28hós volt.
nálunk a fogzás nagy cumizással járt mindig- de már kijött mind a 20 nyáron a legutolsó.
Már több mint egy éve csak alváshoz cumizik- kivéve a fogzásokat. Márciusban lesz 3éves. Most kezdi megérteni, hogy a nagyfiuk már nem cumiznak... már néha elalszik cumi nélkül, és mivel egy hónapja mondom, hogy a Jézuska majd elviszi őket más gyerekeknek és hoz helyette pár ajándékot neki- ezt már felfogta, este mondja, hogy még két három napig cumizhat.
De délután elalszik cumi nélkül- ugyhogy nála is csak megszokás. :-) sztem már nem fog neki traumát okozni, hogy nem lesz több cumi. :-)
Nálunk a cumis gyerekek ismeretségi körben 3éves koruk körül szoktak le a cumiról- de lényegében csak alvánál cumizott mind.
Szerintem - ahogy leírod, hogy lányod mennyit cumizik, még korai lesz a januári cumielvétel - de majd látod.
Ezt meg kell osztanom veletek :)
Tegnap előtt a kislányom egyszercsak kidobta a kukába a cumiját, persze kivettem és eltettem, van egy másik is. Este volt nagy sirás, 1 orát forgolodott, hogy cuika-cuika, végül elaludt. Éjjel 2-kor nagyon sirt, már leizzadt igy visszaadtam a cumit. Rögtön el is aludt. Reggel elvettem, de mivel délben nagyszülőknél aludt, odaadtam aludni. Tegnap este már nem is kérte, hajnali 4-ig szépen aludt, akkor megint kérte, odaadtam, mivel apa 6-kor kel és nem akartam hogy orditson 1 orát a gyerek. Reggel ideadta. Most aludt el, de nem is kérte. Ugy néz ki leszoktunk!!!
Tök magátol, eszembe sem jutott pont karácsonykor elvenni. Ugy örülök.
Jöhet a bilizásre szokás :)
Nálunk pl. úgy kezdődött, hogy egyszer mondtam neki, hogy te már nagyfiú vagy, nem kell a cumi, dobd ki. Ő beledobta a wcbe. Na ezután kezdődött minden. Amikor kérte, azt mondtam mindig, hogy dehát te dobtad ki a wc-be...
2.5 éves volt a fiam ekkor.
Először csak napközben nem kapta meg, hiába hisztizett érte. Pár perc után feladta:) Ez tartott 1 hétig sem.
Utána a nappali alváshoz vettük el, ez 3 napig tartott.
Aztán éjjel sem kapta már meg.
Kérte, kérte, de nem kapta meg.
Ha úgy vesszük, 2 hétbe telt az egész.
Neked kell erősnek lenned, hogy hiába kéri a cumit, nem szabad odaadni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!