Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire lenne nagy trauma,...

Mennyire lenne nagy trauma, ha elvenném a cumit?

Figyelt kérdés
Kislányom elmult 2 éves és cumizik, nem csak alváskor. Januárban elveszem. Mi lesz?
2010. dec. 20. 13:58
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet előre kiszámítani, de nem lesz egyszerű, az biztos.

Miért nem próbálod meg, hogy csak alváshoz adod neki?

2010. dec. 20. 14:00
 2/26 A kérdező kommentje:

Nappali alváskor is kell, természetesen.

Sokszor kéri, járkál, hogy cui-cui. Probálom elvonni a figyelmét, de hiszti a vége.

Rá kellene már szánom magam és nem adni vissza, De akkor hány napig lesz a hiszti?

2010. dec. 20. 14:10
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javasolnám,amit az első válaszoló is írt,hogy próbáld fokozatosan leszoktatni... Kezd rászoktatni,hogy csak alváshoz jár a cumi,aztán ha már kicsit nagyobb és jobban felfogja a dolgokat,akkor valami játékra "becserélni" a cumit,vagy valami hasonló trükkel elvenni tőle. :)
2010. dec. 20. 14:10
 4/26 A kérdező kommentje:
És mikor kezdjem, mert az előbb is megpróbáltam, de nagyon sirt. Meddig engedjek? Február 1-től megyünk bölcsibe, oda már nem szeretném vinni a cumit. Vagy még kicsi?
2010. dec. 20. 14:17
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Na, leírom a mi történetünket. Kislányom október végén volt két éves, az utóbbi fél évben cumi őrült lett. Nem csak alváshoz, hanem napközben is használta, rágcsálta. Addig-addig, amíg kezdett repedni. Kicseréltem a még ép cserecumira. Azt is rágta, már majdnem lyuk lett rajta. Nosza, vissza a kevésbé rágott régit. Elkezdtem neki mondogatni, hogy ha kirágja, akkor anya kidobja. Visítás, hogy nem-nem-nem! Ok. Egy este odáig jutottunk, h félóránként mentem ránézni, mert annyira féltem, h lenyeli a cumi végét, teljesen szétrágta, már csak egy kis darab tartotta. Úgyhogy másnap elindultunk, vettem egy biztonsági pótcumit. Hazaérve rásegítettem a szakadásra, így lett egy csonka cumija. Vártam, mikor veszi észre. Olyan édes volt! :) Megtalálta, nézegette, forgatta, majd közölte, hogy am-am (mármint hogy megette a cumit) :) Nagyon csodálkoztam, ingattam a fejem meg minden, mondtam neki, h látod, mondtam, h ne rágcsáld, de nem vettem el tőle. Még én beszéltem rá, h vegye a szájába. Kb 2-szer megpróbálta, aztán közölte, h anya tess. Nem kellett neki. Nem dobtuk ki, mert van egy cumilánc hozzá, így a mai napig a cumival alszik, mert néha még keresi, de abszolút nem cumizik. Az első pár nap kegyetlen volt alvás szempontjából, de egyébként nagyon simán vette az akadályt. Szerintem azért, mert nem "tűnt el", nem vitte el senki, hanem látta ő is, h leszakadt a vége. Ez kb 1-1,5 hónapja történt.

Ja, egyébként kb szeptembertől adagoltam neki, h ha jön a Télapó, majd adja oda neki, és a Télapó majd elviszi egy síró kisbabának, akinek nincs cumija. Ezt is nagyon szépen megértette, de mivel erre már nem került sor, így nem tudom, h végül odaadta volna-e...:)

2010. dec. 20. 14:27
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam áprilisban lesz 3 éves, ő is cumifüggő volt, alvásnál kellett a cumi akár bölcsiben volt, akár itthon. Ugyan megfordult a fejemben, hogy elveszem tőle, de féltem, hogy akkor a ujjára szokik rá, azt meg végképp el akartam kerülni. Végül teljesen önként lemondott a cumiról a múlt hónapban.

Én nem venném el a helyedben, főleg nem bölcsikezdés miatt. Vagy kérték a bölcsiben?

2010. dec. 20. 14:30
 7/26 anonim ***** válasza:

Én következetesebb voltam, mert már 1 éves korától csak alváshoz adom a cumit. Így már megszokta, amikor felkel, magától visszaadja nekem, mintha csak kölcsön kapná. Most másfél éves, elvan napközben nélküle, de alváshoz ragaszkodik hozzá, ezért a végleges elvétellel még várok egy darabig.

Szerintem még te is rá tudod valahogy venni, hogy hagyja el a nappali cumizást, igaz hogy nehezebb lesz mert nagyobb mint az én lányom volt, de vele legalább már meg lehet beszélni. Aztán ráérsz pár hónap múlva elvenni végleg.

2010. dec. 20. 14:35
 8/26 A kérdező kommentje:

Nagyon tetszett a 14:27-es története, lehet hogy rá kellene segitenem a szakadásra??? :) A kislányom is nagyon rágja, de ez nagyon strapabiró, sajnos.

Egyébként nem volt még szo erről a bölcsiben, elfelejtettem megkérdezni... Egy anyuka mondta, hogy a cumisüveget nem "engedik be", de ha már nagyon hisztis a gyerek oda fogják adni. Na de nálunk konkrétan a cumival van a gond. És még az is, hogy én is attol félek, hogy akkor az ujját rágná, mert szokta.

2010. dec. 20. 14:37
 9/26 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

Nekem két lányom van.A nagyobbik 3 éves,ő már sikeres leszokott a cumiról,azzal a módszerrel amit már az előbb is leírtam... És van egy kicsi lányom,aki most 1,5 éves és éppen a legnagyobb függőség közepén vagyunk vele... :) Én úgy szoktam "kicselezni",hogy reggel ugye felkel,hozza ki a cumiját is.De ugye előbb-utóbb kiveszi a szájából(evés,ivás miatt),na én ilyenkor szoktam eldugni... Van olyan is,hogy észreveszi,ilyenkor pár percig hisztik,de aztán el is felejti,és van olyan,hogy fel se tűnik neki,hogy elraktam.

Az a lényeg,hogy legyél határozott és ha úgy döntesz,hogy nincs cumi,csak alváshoz,bármilyen nehéz is megállni,hogy szíved szerint visszaadnád neki,tartsál ki az elhatározásod mellett.Kitartás :)

2010. dec. 20. 14:42
 10/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Akkor végre elhatározom magam és lesz ami lesz. Ha hisztirohamot kap és kikel magábol, akkor meg majd meglátom hogyan tovább. Apa meg költözzön el néhány napra :)

2010. dec. 20. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!