Lassan 2 éves gyerkőcnél hogyan lehet elérni, hogy idegen helyen is álljon, járjon?

Miért, hogy kerül oda és mit csinál állás, járás helyett?
Egyébként egyetlen megoldás van, ne vedd fel, akkor kénytelen lesz használni a lábát

Akkor kiborul meg hisztizik, nagy ügy. Kétévesen min nem borulnak ki a gyerekek amúgy? :D
Nem kell babakocsiba tenni, sem felvenni. Nyugi, követ majd.

Próbáltál már gyalog elindulni vele egyszer is azóta, hogy tud járni?
Ha igen, akkor mit csinál? Ledobja magát a küszöbön?

Ő már 11 hónapos kora óta jár egyedül. Mindent kicsit előbb csinált, mint kellett volna, kaptam is a megjegyzéseket emiatt. Le viszont nem kötözhettem! 🤷♀️ A kapu a határ. Addig jön, a kapun kívül lefekszik, vagy leül és vár...
Elég önálló típus, néha kicsit túlságosan is. Ha leteszem és van néznivaló, akkor sokáig elvan a nézelődéssel. Nem zavarja, ha elmegyek és az sem, ha valaki idegen megy oda hozzá. Annak is hagyja, hogy felvegye, elvigye stb. Egy kukkot nem szól miatta. A nagyok ennyi idősen már akkor is beparáztak, ha a látóterükből eltűntem. Ha zavarom a köreit, még rám is szól, hogy "Anya megy!", azaz menjek el.
A védőnő csak mosolyog, hogy milyen cuki, a gyerekorvos szerint semmi gond, csak félős, majd ha kinyílik, akkor változik. Ez nekem elég fura. Tény, hogy hosszan tanulmányoz mindent és mindenkit, de szerintem egyáltalán nem félős.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!