Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassan 2 éves gyerkőcnél...

Lassan 2 éves gyerkőcnél hogyan lehet elérni, hogy idegen helyen is álljon, járjon?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy furi kérdés, de mivel lehetne motiválni, hogy ne csak otthoni környezetben csinálja ezeket, hanem idegen helyen (utca, játszótér, boltok, doki stb.) is?
ma 15:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért, hogy kerül oda és mit csinál állás, járás helyett?

Egyébként egyetlen megoldás van, ne vedd fel, akkor kénytelen lesz használni a lábát

ma 15:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Babakocsiban vagy kézben kerül oda. Nem hajlandó se mászni, se mozogni, csak fekszik/ül és kész. Durvább esetben csúnyán kiborul, de általában csak szemlélődik.
ma 16:15
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Hát, nem tűnik túl normális helyzetnek, egy ismerősöm gyereke csinálta ezt aki fogyatékos, 5 évesen kezdett járni és még pár év volt amikor az utcán is járni kezdett.
ma 16:23
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Kiteszed a babakocsibol és nem veszed fel. Elindulsz, hidd el, lehet egy ideig hisztizik, de aztán menni fog utánad.
ma 16:25
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

Akkor kiborul meg hisztizik, nagy ügy. Kétévesen min nem borulnak ki a gyerekek amúgy? :D

Nem kell babakocsiba tenni, sem felvenni. Nyugi, követ majd.

ma 17:10
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Próbáltál már gyalog elindulni vele egyszer is azóta, hogy tud járni?

Ha igen, akkor mit csinál? Ledobja magát a küszöbön?

ma 17:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Védőnő, gyerekorvos mit mond erre?
ma 17:23
 8/11 anonim ***** válasza:
73%
Vagy valami baj van, vagy csak túl engedékeny vagy. Indulj el előre, hiszti után követ majd.
ma 17:47
 9/11 A kérdező kommentje:

Ő már 11 hónapos kora óta jár egyedül. Mindent kicsit előbb csinált, mint kellett volna, kaptam is a megjegyzéseket emiatt. Le viszont nem kötözhettem! 🤷‍♀️ A kapu a határ. Addig jön, a kapun kívül lefekszik, vagy leül és vár...

Elég önálló típus, néha kicsit túlságosan is. Ha leteszem és van néznivaló, akkor sokáig elvan a nézelődéssel. Nem zavarja, ha elmegyek és az sem, ha valaki idegen megy oda hozzá. Annak is hagyja, hogy felvegye, elvigye stb. Egy kukkot nem szól miatta. A nagyok ennyi idősen már akkor is beparáztak, ha a látóterükből eltűntem. Ha zavarom a köreit, még rám is szól, hogy "Anya megy!", azaz menjek el.

A védőnő csak mosolyog, hogy milyen cuki, a gyerekorvos szerint semmi gond, csak félős, majd ha kinyílik, akkor változik. Ez nekem elég fura. Tény, hogy hosszan tanulmányoz mindent és mindenkit, de szerintem egyáltalán nem félős.

ma 17:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha az idegennek is hagyja, hogy felvegye akkor épp nem félős
ma 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!