A játszótérre miért azért megy le néhány anyuka a
gyermekével, hogy idegen anyukáknak dicsekedjen a
gyerekéről vagy az életéről?
A gyereknek mondod finoman, hogy "Ezzel most Bécike látszik, légy szíves ne vedd el". Ilyenkor általában jönnek a szülők is.
júl. 24. 09:44
Én nem veszem dicsekvésnek. Beszélgetni próbálnak, így sikerül nekik gondolom, ez még nem az. Van gyerek aki 9-10 hónaposan (vagy akármennyi idősen) már ezt-azt csinál, van aki meg később, egyik sem jobb vagy rosszabb, de attól még miért ne lehetne beszélni róla? Inkább nézz magadba ez téged miért zavar.
A játékot meg ne add oda, normális hangnemben megmondod és kész, nem kell ezt túlagyalni.
júl. 24. 10:19
3/11 A kérdező kommentje:
2. Nem csak a gyerekkel dicsekednek, hanem az anyagi helyzetükkel. Pl. "Klementina" háztartásbéli, mert a férje "Juan Pablo" az IBM-nel dolgozik. Most csak benéztek ide a lakótelepi játszóra, de amúgy a 18. ker.ben élnek, 160 nm-es villába, ahol óriási udvar van 🤣 . Nem túlzok.
Azt, hogy mindenki dícséri a saját gyerekét, az alap.
És akkor? Te szégyelled a te anyagi helyzeted, vagy mi zavar? Én felső középosztálybeli családból származom, és hidd el, akinek nincsenek anyagi gondjai, annak nem olyan meghatározó dolog a pénzkérdés. Nekem ez ugyanolyan semleges téma, minthogy kinek a gyereke szereti a paradicsomot és kié az uborkát inkább. Inkább azért mondanék mondjuk én ilyet egy játszótéren, mert ez magyarázat arra, miért nem vagyunk ott gyakori vendégek.
júl. 24. 13:27
5/11 A kérdező kommentje:
Nem kérdezte senki 😊
Okos gazdag ember nem dicsekszik, azért gazdag. Vannak akik azzal is dicsekszenek, ami nincs.
Kit érdekel egy játszótéren, hogy kinek mekkora udvara van? Kinek hol dolgozik a férje.
Na de ilyet pl. gyermekkórházban is dicsekedtek. Basszus a beteg gyerekeink mellett vagyunk bent, a játszószoba kimegyünk a gyerekeinkkel. 3. mondat "a férjem amúgy nagyon jól keres, egy nemzetközi cégnél, havi 2 milliót hazahoz". Elismerést várnak, vagy mi? Mi közöm nekem ehhez?
Beszélgetni próbálnak, csak lehet, hogy nem jut eszébe más téma. Gyereke, háza, jobb esetben férje mindenkinek van a játszótéren, így kézenfekvő a téma. Nem tudom mit kell ezen fennakadni! Ha te inkább az atomfizikáról szeretnél társalogni, akkor ülj be a könyvtárba vagy egy szakkörre.
júl. 24. 15:13
7/11 A kérdező kommentje:
Már bocs, de ez nem beszélgetés. Ez dicsekvés! Inkább ilyen emberek kerülni a játszótéren. Arra vagyok kíváncsi, hogy egy gyerekét egyedül nevelő nő, mit szólna ehhez. Vagy vannak olyanok is, akik csak max. a környékbeli játszóterekre tudnak eljutni. Ők mit szólnak ehhez? Még mindig az a véleményem, hogy nem játszótérre illő téma, ja és főleg nem gyerekkórházba illő téma. Ismerek full milliomos embereket, de ők nem dicsekszenek.
Attól hogy ha irigykedek, nekem még nem lesz jobb. Az az ő élete, ő dolga. Lehet büszke is arra, amit elért. Aki meg rosszindulatú, arra nem figyelek oda. A saját gyerekemmel, dolgommal foglalkozom.
júl. 24. 16:10
Jelzem, 5,5 évig egyedül neveltem a gyerekem, akkor is ugyanez lenne a véleményem. Igaz, nekem helyén az önbecsülésem, mindig keményen dolgoztam, hogy meglegyen mindenünk, de egyáltalán nem sértődtem meg ha valakinek több/szebb stb. van és nem is gondoltam dicsekvésnek, ha ezt elmondja. 6os válaszoló voltaml
júl. 24. 16:19
10/11 A kérdező kommentje:
Tisztelem, hogy egyedül nevelted a gyermeked.
A véleményem akkor is az, hogy nem oda illő téma.
Kapcsolódó kérdések: