Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, ha a gyereketek meg...

Szülők, ha a gyereketek meg akar simogatni egy idegen kutyát, mit szoktatok tenni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 5. 16:55
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
78%

A kóbor kutyákat kerüljük, a gazdis kutyákhoz meg bunkóság és illetlenség odamenni, hogy megsimogassuk, erre nevelem a gyereket.

Neked sem esne jól, ha egy idegen benyúlna a babakocsiba megsimogatni a gyereked.

2022. szept. 5. 16:57
 2/51 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem, és engem gyerekkoromban úgy neveltek, hogy nem simogatunk idegen kutyákat. Manapság teljesen mást látok és tapasztalok magam körül.
2022. szept. 5. 16:59
 3/51 anonim ***** válasza:
83%

Nem engedem.

Ha modják, hogy lehet akkor igen, de nem kérdezem, csak ha hallják és ők ajánlják fel.

Arra tanítom soha ne menjen oda idegen kutyához, van kutyánk aki bírja a kiképzést ezt szokta meg, de egy idegen kutya nem biztos.

2022. szept. 5. 16:59
 4/51 anonim ***** válasza:
56%

Kóbor kutyához nem engedem. Kerítés mögött csak ott ahol ismer minket a kutya meg mi a gazdáját és engedi (2 ilyen van).

Ha sétáltatják akkor megkérdezem a gazdát szabad-e. Nem értem ez miért bunkóság

2022. szept. 5. 17:02
 5/51 anonim ***** válasza:
75%

Engem nem zavar, ha megkérdezik sétáltatás közben, hogy meg lehet-e simogatni a kutyámat

A környezetemben sem zavar senkit, csak kérdezzék meg.

2022. szept. 5. 17:07
 6/51 anonim ***** válasza:
72%
Megkérdezem a gazdát, hogy lehet-e. A lányom minden kutyát meg akar simogatni, muszáj vhogy kontrollálnom, de tiltani sem akarom teljesen.
2022. szept. 5. 17:16
 7/51 anonim ***** válasza:
55%
Én félek a kutyáktól :D Úgyhogy a gyereknek is azt tanítom, hogy nem simogatunk meg idegen kutyákat, szerintem ez amúgy is alap.
2022. szept. 5. 17:44
 8/51 anonim ***** válasza:
83%

Én csak akkor szoktam mondani, hogy meg lehet simogatni a kutyámat, ha azt hallom, hogy anyuka/nagymama/akárki azt mondja a gyereknek, hogy "nem szabad, mert meg fog harapni"

A gyerekem mindig megkérdezi a kutya gazdáját, hogy megsimogathatja-e. A kóborkutyákat kerüljük és kerítésen keresztül sem simogathat kutyát.

2022. szept. 5. 17:52
 9/51 anonim ***** válasza:
45%

2 gyerekes anya vagyok, van kutyánk is.

Nos, én utálom, amikor sétáltatás közben odajönnek megkérdezni, hogy megsimogathatják e a kutyát.

Szerintem is bunkóság, érted, a benzinkúton vagy a parkolóban sem mész oda egy szép autóhoz, hogy "jé, beleülhetek?"

Nem vagyok sétáló állatkert, meg ingyen kutyasimogató sem.

A gyereknek is azt tanítottam, hogy ha ő viszi le sétáltatni, akkor ne engedje, mert ha esetleg megcsikarja a kutya (eléggé védelmező típus), akkor meg az én hibám lesz, meg megy majd a cirkusz.

Főleg most, hogy kovid van, ne simogassa senki a kutyámat, mert nem fürdetem meg azonnal, ahogy hazavisszük.

2022. szept. 5. 17:54
 10/51 anonim ***** válasza:
61%

Arra tanítom, hogy nem megyünk oda az utcán idegen kutyákhoz. 3 éves lesz, tisztában van vele hogy azt a kutyát lehet megsimogatni, aminek tudja a nevét, és én megengedem. Nyilván a gazda engedélyével lehet csak simogatni, de csak akkor engedem ha ismerem a gazdát. Van pár ilyen ismerős, a gyerekem szereti a kutyákat, és mellette szerencsére egészséges bizalmatlansággal van az idegen állatok felé.

Nagyon nem szeretem az olyan kutyásokat, akik direkt odaengedik a gyerekemhez a kutyát, ha nem vagyok elég gyors végigugrálja, sarazza, nyalja, a gazdi meg ugyulubugyuluzik és biztatja a gyerekeket hogy simogasd csak meg, nem bánt. És még ők vannak megsértődve ha közlöm hogy lehet távolabb menni.

A férjemet gyerekkorában megharapta pont egy ilyen "simogasdmegnembánt" kutya, maradandó nyoma van. Hát kösz, mi ezt kihagyjuk.

2022. szept. 5. 17:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!