Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, ha a gyereketek meg...

Szülők, ha a gyereketek meg akar simogatni egy idegen kutyát, mit szoktatok tenni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 5. 16:55
1 2 3 4 5 6
 41/51 Derjaderja ***** válasza:
20%
Ilyen kategória nincs, hogy a pórázon vezetett kutya "menne ismerkedni". Ez kapasból egy rossz gazdai hozzáállás, ilyen gazda kutyájához nem engednék gyereket.
2022. szept. 6. 09:24
 42/51 Derjaderja ***** válasza:
11%

36. En is társadalomban élek, nem élvezem csak a hozadékait, mindent megteszek, amit kell. Idegenekkel pajtizni nem társadalmi kötelesség.

Vannak illemszabályok, amik meghatározzák, milyen esetekben szólítunk le vkit pl eltévedt, rosszul van stb.

A kutyáját, autóját, kabátját nem kérjük el, fogdossuk, csak mert megtetszett.

2022. szept. 6. 09:26
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
Te sétáltatáskor nem engeded, hogy szaglásszon a kutya?
2022. szept. 6. 09:27
 44/51 Derjaderja ***** válasza:
20%

Pont erről írtam koràbban, hogy de, pont erre van a séta.

De ha voltál valaha kutyasuliban (nem baj ha nem), tudnád, hogy pórázon vezetett kutyát sem másik kutyához nem lehet engedni, sem másokhoz odamenni, szimatolni. Ezek helytelen gazdai magatartások.

Nem a világ vége, ha megtörténik, de a kutyában se szabad eròsíteni, hogy erre pozitív megerősítést kapjon, hogy odamegy/szimatol másokra. Ezt csak Te engedheted meg.

2022. szept. 6. 09:36
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
A pórázon vezetés és a sétáltatás két külön dolog.
2022. szept. 6. 09:45
 46/51 A kérdező kommentje:
Én örülnék, ha mindenki megkérdezné, jó ilyen hozzászólásokat is olvasni, hogy vannak, akik erre figyelnek, de sajnos nem ezt tapasztalom, és nekem mentett örökbefogadott kutyám van, aki előéletéből adódóan bizalmatlan az idegenek többségével, és gyerekekkel is. Van, aki egyből haver (pl. az ételfutárok), de van ismerős gyerek a társasházban, akit csak több év rendszeres találkozás után mert megszimatolni, de a simogatásától még elhúzódik. Szóval ha valaki nem figyel a gyerekére, akkor helyette is figyelnem kell pluszban, hogy ne legyen baleset, ha a gyerek kutyázni akarna.
2022. szept. 6. 09:53
 47/51 Derjaderja ***** válasza:
0%

45. Abszolút igazad van, de ha vki jön szembe a kutya "hatótávolságan" belül, akkor nem lehet hagyni "sétálni", hanem addig vezetni kell.

Ilyen nincs, hogy a kutya maga sétàlás/vezetes bármi közben saját döntésből idegenekkel kezdjen "barátkozni".

Porázon lévő kutyát meg nem lehet pórázon levő kutyához engedni.

Ezek az 5-10méteres tárcsás pórázok igazából nem ideálisak, csak nincs jobb megoldás arra, hogy 2 betontömb között Pincsike lemozgassa magát.

2022. szept. 6. 11:22
 48/51 anonim ***** válasza:
80%

Kutya nem mehet oda másokhoz? A kutya is szociális lény, miért ne mehetne, ha az illető nem bánja és a gazda is megengedi? Nem tudom, láttál-e kutyát a sajátodon kívül, de nagyon sok barátkozni vágyó kutya van. Én inkább azt látom, hogy a gazda először nem engedi oda, de ha azt látja, hogy a másik ember nyitott rá, akkor már igen.

"A kutyáját, autóját, kabátját nem kérjük el, fogdossuk, csak mert megtetszett."

Én sem fogdosom más kutyáját, csak mert megtetszett, hanem megkérdezem, hogy megsimogathatom-e. Az autóval és a kabáttal ellentétben a kutya egy élőlény, saját akarattal, amit szintén figyelembe lehet venni (pl. lehet, hogy kíváncsi, szocializálni akar).

"Idegenekkel pajtizni nem társadalmi kötelesség."

Nem, de nem is tilos. Nehogy már tilos legyen máshoz szólni az utcán.

2022. szept. 6. 16:00
 49/51 Derjaderja ***** válasza:
0%

48. Nem, a kutya nem mehet csak úgy oda máshoz, teljesen mindegy, hogy Te mit gondolsz arról, hogy társas lény-e. Fél életemben kutyás voltam, terhesen is kutyasuliztunk, sportolok a kutyával, sok kutyást ismerek, ne vádaskodj már ilyen értelmetlenül.

Szerintem erthetően leírtam, hogy nem arról van szó, hogy a Te kontrollod és engedélyed mellett nem mehet oda egy ismeròshöz, vendéghez, ha akarod egy simogatásra jelentkező idegenhez.

De adhattok annyi nullát, amennyit akartok, egy kutya, akivel az utcán sétàlsz, nem mehet oda a szembe jövő emberhez, nem dönthet így, nem térhet le az útról, amin mész vele. Egyrészt a gazda dolga biztosítani, hogy a kutyának erre ne legyen lehetőség (lábhoz venni, ha elhalad vki pl szemben), másrészt megnevelni a kutyát, hogy ne dugja az orrát oda mashoz.

Harmadrészt a sima járókelő is tehet annyit, hogy szabálytalanul viselkedésű kutyának nem ad pozitív visszajelzést és kezd vele barátkozni. Vagy pl a ráugró kölyölkutyát nem simogatja meg.

Majd ha 40 kiló lesz, nem lesz vicces az ugràlás.

2022. szept. 6. 18:39
 50/51 anonim ***** válasza:
80%

"Vannak illemszabályok, amik meghatározzák, milyen esetekben szólítunk le vkit pl eltévedt, rosszul van stb."

Nincs ilyen illemszabaly, max szeretnéd, ha lenne.

2022. szept. 6. 20:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!