Megtanítjátok a gyereketeknek, hogyan kell odamenni egy
idegen kutyához, aki a gazdijával sétál?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sok kutya nem szereti a gyereket, vannak harapósak is. A gyerekek imádják az állatokat, ezért vigyázni kell, hogy se a gyerek, se az állat ne sérüljön.
3,5 évesem már ügyesen megáll a gazdi előtt és megkérdezi szabad-e simogatni. A 20 hósommal még résen kell lenni, ő nem kérdez, szalad, simogat. De igen, mindig elmondom nekik, hogy meg kell kérdezni, mert nem minden kutyus szereti ha simizik. Van hogy szól a gazdi, hogy nem szabad, akkor mondom a gyerekeknek, hogy akkor csak integessenek és köszönjenek a kutyusnak.
2012. máj. 22. 16:57
2/7 anonim válasza:
Persze, hogy megtanítom, és főleg óvatosságra tanítom.
Nagyon szeretem az állatokat, és a lányom is imádja őket, egyből rohanna oda hozzájuk. Ilyenkor mindig elmondom neki, hogy csak lassan, óvatosan, és amíg kicsi ott is vagyok vele, először én közelítek inkább.
Na, meg figyelem, megkérdezem a gazdit, hogy egyáltalán lehet-e közelíteni az állathoz.
2012. máj. 22. 16:59
3/7 anonim válasza:
Én arra tanítom, hogy idegen kutyához ne menjen, akkor sem, ha ott a gazdija. Akárki akármit is mond, a kutyák kiszámíthatatlanok, főleg egy idegennel szemben.
2012. máj. 22. 20:34
4/7 anonim válasza:
Pont mint az utolsó,én is azon a véleményen vagyok,és ugy is cselekszem.
2012. máj. 22. 21:05
5/7 anonim válasza:
Háromévesem már rég tudja, mi a teendő. Először megkérdezzük a gazdit, hogy meg szabad-e simogatni. Utána megengedjük, hogy megszagolja a blöki a kezünket. Utána simagatható a feje vagy a háta, elölről hátrafelé. Ismerős, szelíd kutyákat lehet "nyúzni", épp a kezünben lévő kis játékot rátenni a hátára például. Lányom imádja a kutyákat, tök mint én kiskoromban (és most is), nem akarom, hogy féljen az állatoktól, mert a mindene az állat, de azt sem akarom, hogy baja essék. Azért ha harci kutya jön szembe, átveszem a gyerek kezét a másik oldali kezembe, azoktól én is félek...
2012. máj. 23. 09:10
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megnyugtató számomra. Én a másik oldalon állok, a póráz végén, ráadásul problémás kutyával. Eddig nem volt probléma, mert mindig szólok és sokszor találkozom azzal az ideális esettel, amikor engem kérdeznek meg, hogy lehet-e simogatni. Viszont félek azoktól az esetektől, amikor a kisgyerek szalad a kutyához és az anyukája távol van. Ilyenkor szoktunk menekülni, mert nincs idő a magyarázatokra.
És az örök igazság: többségében a nagyobb kutyák békésebbek, gyerek-kompatilisebbek. A kicsi cuki kutyák a veszélyesek, ők harapnak is. Egy nagy kutya csak szélsőséges helyzetben harap, a kicsik viszont passzióból.
2012. máj. 23. 09:39
7/7 anonim válasza:
Szia! Csatlakozom az előttem szólókhoz. Mi mindig megcsodáljuk a kutyákat (a gyerekem szerencsére imád minden állatot, de tudja, hogy tiszteletben kell őket tartani, nem játékok), ha odaszalad hozzánk egy kutya, vagy mellénk ér a gazdával és szaglászni kezd minket, én azt tanítottam a gyereknek, odanyújthatja felé a tenyerét, hogy megszaglássza. Ha a kutya gazdája erre azt mondja, nyugodtan simogassa meg, akkor (ha szeretné) megsimogatja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!