Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, ha a gyereketek meg...

Szülők, ha a gyereketek meg akar simogatni egy idegen kutyát, mit szoktatok tenni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 5. 16:55
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
95%
Mi meg szoktuk kérdezni. Eddig még senki nem vette sértésnek, max megmondta, hogy nem lehet, én meg ezt nem veszem sértésnek, hiszen pont ezért kérdezzük. Nekem is volt kutyám, és nagyon nem bírta a gyerekeket, nem is engedtem simogatni, de semmi bunkóságot nem láttam abban, ha valaki megkerdezte, hogy szabad-e.
2022. szept. 5. 18:08
 12/51 anonim ***** válasza:
24%
Nem engedem. Még a szájába veszi a kezét, és ki tudja mi van azon a kutyán, főleg, ha még meg is nyalja a kezét.
2022. szept. 5. 19:26
 13/51 anonim ***** válasza:
61%
Nem engedem. Sose lehet tudni melyik kutya mit és mennyire visel jól, egy rakás felelőtlen barom gazda van, aki nem bírja kontrollálni az ebét és nincs is tisztában a kutyája jelzéseivel, egy kisgyermek meg minden jóindulat mellett is lehet szertelen vagy túl heves. Ha vendégségbe megyünk, ahol az adott kutya jól ismer minket, az más, de utcán nem hagyom, hogy idegen kutyákat simogasson. Nekem is volt már részem kutyatámadásban, én maradok óvatos.
2022. szept. 5. 20:40
 14/51 anonim ***** válasza:
87%
Kisfiamnak azt tanitom, hogy kérdezze meg, hogy szabad a megsimogatni, rarontani semmiképp sem szabad. Még az ismerős kutyakhoz sem engedem odaszaladni hanem csak lassan közelíti meg. Kisbaba korában egyszer majdnem megtámadta egy kutya, nem sokon múlt, ezért inkább óvatosak vagyunk, de szeretném arra nevelni hogy bátran kérdezzen és arra is hogy ne féljen a kutyáktól így jónak tűnik az, hogy simogathat, ha megengedik.
2022. szept. 5. 20:52
 15/51 Derjaderja ***** válasza:
57%

Mi is kutyás-kisgyerekes család vagyunk. A kutyánk barátságos és szereti a kicsiket.

Szívesen segítek a megsimogatásnál vendégeknek, olyanokkal, akikkel közös programon vagyunk èppen, vagy ha összetalálkozunk egy családdal és elkezdtünk barátkozni pl a gyerekek együtt szaladgálnak, beszélgetünk stb.

Nem szeretem ha random szembe jövő emberek leszólítanak. Őszintén, egyrészt nem szeretek emberekkel kontaktálni, és a gyerekes léttel járó szociális aktusok bőven sokak, és úgy vagyok vele, hogy ha épp van 1 perc nyugi séta közben, akkor ne mas gyerekeit kelljen szórakoztatni.

Emellett a kutya pontosan érzi a különbséget egy spontán simogatási helyzet közt, amikor ismeròssé válik valaki, meg akközött, hogy séta közben leállítom egy idegennek tapperelésre.

Viszont sajnos a lányom elkezdett most idegen kutyákhoz odaszaladni, neki kerek perec megmondtam, hogy a kutyák nem szeretik az idegen gyerekeket és nem szabad simogatni csak a sajátot.

2022. szept. 5. 21:06
 16/51 Derjaderja ***** válasza:
24%

Ja amit a legjobban gyűlölök, amikor a gyerekkel kérdezteti a szülő, és nekem kell nemet mondani. Felnőtter amúgy se szólítson mar le egy gyerek, tiszteletlenség.

Még rosszabb, ha a kedves szülő még oda se jön.

2022. szept. 5. 21:07
 17/51 anonim ***** válasza:
76%
Miért toszteletlenség az, ha a gyerek kérdezi meg? Nem a szülő szeretne kutyát simogatni.
2022. szept. 5. 21:12
 18/51 Derjaderja ***** válasza:
26%

Mert illetlenség másokat megszólítani. Meg felnőttnek is. Más gyerekével mért köteles vki beszélgetni?

Meg ez ilyen erzelmi presszió, nem akarsz neki csalódást okozni. Es sokszor a szülő nem segít. Pl mondom, hogy nem, most nem, es akkor még a gyerek ott próbálkozik, a szülő nem hívja el az első elutasítád után és ad választ a további kérdésekre, hanem rám tolja, hogy én küzdjek meg a helyzettel.

2022. szept. 5. 21:18
 19/51 Derjaderja ***** válasza:
68%
Nekem volt ilyen h a lanyom odament, de akkor én elmagyaráztam neki, hogy nem minden kutya szereti stb.
2022. szept. 5. 21:19
 20/51 anonim ***** válasza:
30%

Én megkérdeztem, gyerek koromban, arra már nem emlékszem kitől, azt mondta lehet, vidéken voltunk disznó vágáson, a bácsi nem volt szomjas.

Kevesebb ruha lett volna rajram nagy eséllyel maradandó nyoma maradt volna a karomon, így felületi lett.

2022. szept. 5. 21:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!