Szülők, ha a gyereketek meg akar simogatni egy idegen kutyát, mit szoktatok tenni?
Mi is kutyás-kisgyerekes család vagyunk. A kutyánk barátságos és szereti a kicsiket.
Szívesen segítek a megsimogatásnál vendégeknek, olyanokkal, akikkel közös programon vagyunk èppen, vagy ha összetalálkozunk egy családdal és elkezdtünk barátkozni pl a gyerekek együtt szaladgálnak, beszélgetünk stb.
Nem szeretem ha random szembe jövő emberek leszólítanak. Őszintén, egyrészt nem szeretek emberekkel kontaktálni, és a gyerekes léttel járó szociális aktusok bőven sokak, és úgy vagyok vele, hogy ha épp van 1 perc nyugi séta közben, akkor ne mas gyerekeit kelljen szórakoztatni.
Emellett a kutya pontosan érzi a különbséget egy spontán simogatási helyzet közt, amikor ismeròssé válik valaki, meg akközött, hogy séta közben leállítom egy idegennek tapperelésre.
Viszont sajnos a lányom elkezdett most idegen kutyákhoz odaszaladni, neki kerek perec megmondtam, hogy a kutyák nem szeretik az idegen gyerekeket és nem szabad simogatni csak a sajátot.
Ja amit a legjobban gyűlölök, amikor a gyerekkel kérdezteti a szülő, és nekem kell nemet mondani. Felnőtter amúgy se szólítson mar le egy gyerek, tiszteletlenség.
Még rosszabb, ha a kedves szülő még oda se jön.
Mert illetlenség másokat megszólítani. Meg felnőttnek is. Más gyerekével mért köteles vki beszélgetni?
Meg ez ilyen erzelmi presszió, nem akarsz neki csalódást okozni. Es sokszor a szülő nem segít. Pl mondom, hogy nem, most nem, es akkor még a gyerek ott próbálkozik, a szülő nem hívja el az első elutasítád után és ad választ a további kérdésekre, hanem rám tolja, hogy én küzdjek meg a helyzettel.
Én megkérdeztem, gyerek koromban, arra már nem emlékszem kitől, azt mondta lehet, vidéken voltunk disznó vágáson, a bácsi nem volt szomjas.
Kevesebb ruha lett volna rajram nagy eséllyel maradandó nyoma maradt volna a karomon, így felületi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!