Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Iratnátok idegen nyelvű...

Iratnátok idegen nyelvű bölcsődébe a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Romániában élünk, van magyar nyelvű bölcsőde. De arra gondoltam, hogy irassam román nyelvűbe, hogy tanulja a nyelvet ameddig kicsi és fogékony. Szeptemberben mikor kezdené lenne 1 éves és 8 hónapos. Megérdeklődtem, a román szakom két óvónő van, egyik magyar másik román. Az ápolónők és a többi személyzet magyar. A gyerekeket románul szólítják, de vele biztos beszélnének magyarul. Annyi az egész, hogy az aktivitások román nyelven lennének.

Persze, óvodába és iskolába magyar szakra menne. Csak a bölcsődét gondoltam, hogy legyen román, hogy ha kimegyünk a játszótérre, vagy a szomszéd gyerekekkel akar játszani, tudják megérteni egymást

ma 17:12
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem tennék így. Összekeveri majd a két nyelvet.
ma 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg mindenképpen okos ötlet lenne, így félig-meddig kétnyelvüen nőne fel, ami mindig nagy előny.

At 1-esnek meg fogalma sincs a kétnyelvüségröl.

ma 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem jól teszed, sőt később is jó volna, ha kétnyelvű lenne. A felnőtt életében sokkal jobban boldogulna.
ma 17:38
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem jót teszed, emellett én garantáltan az óvoda-iskolában is oda írtatnám, hogy két nyelvü legyen, rengeteg elönye lenne. Otthon úgyis a magyart használja, az garantáltan nem vész el.
ma 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Lányom pl Ausztriába kezte a 2. osztályt, 4.-és és folyékonyan beszél már németül is.
ma 17:46
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
Annak nincs semmi értelme, ha csak bölcsibe iratod idegen nyelvűbe. Annak lenne, ha oviba és iskolába is idegennyelvube járna
ma 18:01
 7/7 anonim ***** válasza:
68%
Mindenkepp. Ketnyelvu a gyerekem, a legjobb dolog amit a szulo adhat a gyereknek, a tobb nyelv !
ma 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!