Szerintetek hány éves kortól érettek a gyerekek az ottalvós táborokra?
Gyerekfüggő, de úgy látom, hogy egyre később érnek meg rá a gyerekek.
46 éves vagyok, 8 évesen már 2 hetes Balatoni táborban voltunk és csak levelet írtunk. Nagyon élveztük.
Idén táboroztattam 7-12 éves gyerekeket és első este volt némi sírás 3-4 gyereknél, de a szülők keményebbek voltak. Alvó gyerkőcről is küldtem képet, hogy megnyugodjanak:)
Mindkét gyerekem (10 és 7 évesek) 3 éves kora óta alszik "máshol". Élvezik ezeket az időket.
33 éves vagyok, elsőben már egyhetes táborban voltunk, volt 1-2 gyerek(lány), aki sírt, de kb ennyi, harmadik éjszaka már rendben voltak.
Szerintem 7 évesen érettek rá általánosságban. Az enyém pl velem aludt ilyenkor még itthon, félt és mindig át akart jönni, de gond nélkül volt ottalvós napon barátnál, több éjszakát is aludt náluk külön ágyban, és voltunk együtt hotelben is, ahol külön gyerekszobájuk volt külön fürdővel, ott is gond nélkül aludtak.
Szerintem szorongó gyerekek nem merik az ilyesmit, vagy a szorongó szülők nem engedik az amúgy laza gyereküket. Én pl nagyon féltettem és vagy 8x telefonáltam az elsőnél, de a gyerek lerázott, hogy hagyjam már. Hagytam azóta mindig, ez megy neki, nem parázok már rajta. A vicc az, hogy az ágyamba továbbra is bekéredzkedik hetente egyszer legalább..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!