Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Igaz, hogy a csipsznek van...

Igaz, hogy a csipsznek van egy izgató, a gyerekeket felpörgető hatása?

Figyelt kérdés
Kb 6 éves lehettem, amikor egy szilveszteri bulira elmentem a szüleimmel. Megettem vagy 2 zacskó csipszet, és állítólag nagyon felpörögtem tőle. Ezért ezt követően eltiltottak tőle. Igaz, hogy attól pöröghettem fel, más is tapasztalt ilyen hatást, vagy véletlen egybeesés lehetett?
jan. 18. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Ízfokozókkal van tele, amik extrán hatnak az agyra, de pörgető hatása tudtommal nincs (mint mondjuk a koffeinnek, vagy a cukornak). Ettől még lehet, hogy az intenzív ízhatás miatt gyerekként felpörögtél egy kicsit, de az közvetett módon történt. Inkább baromi egészségtelennek mondanám, szóval sokat nem vesztettél vele, hogy el voltál tiltva tőle.
jan. 18. 12:15
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Az én gyerekem felpörög a cukortól, illetve ideges lesz a képernyőidőtől. De a chips nem hat rá sehogy, bár kb ovis kora végéig nem is kapott soha, lehet, hogy kisebb korban hat valahogy.
jan. 18. 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű hogy az okozta, inkább esetleg nagyon szomjas lettél tőle és több cukros üdítőt, gyümölcslevet, kólát, teát ittál ami felpörgethetett. Vagy simán maga a buli ténye is felpörget egy gyereket.
jan. 18. 12:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Maga az esemeny okozta inkabb a porgest.

Az en gyerekem se porog fel onmagaban a cukortol, de ha ezt mar egy szulinapi bulin eszi meg a tobbiekkel egyutt, akkor le se lehet loni :DD

jan. 18. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, hogy közvetlenül a chips miatt lett volna. Rákeresve sem találtam ilyen hatásról beszámolót sem, nemhogy tudományos cikket.
jan. 18. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!