Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan veszi rá a 2 éves...

Ki hogyan veszi rá a 2 éves gyerekét,hogy felöltözzön?

Figyelt kérdés
Nem tudok mindig 30-40 percet kergetőzni vele, de bizonyos helyekre muszàj elmennünk, és kimenni is jó lenne. De ez jelenleg minden alkalommal óriási harcok árán megy csak. Értem,hogy türelem,majd elmúlik,de lassan egy éve tart már és kezdek belefáradni. Ki milyen praktikával könnyített ezen a helyzeten?
jan. 16. 13:23
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, érdekes, több 2 éves is van a környezetemben, aztán mindegyik szépen öltözik, nem kell rávenni őket semmire.

Nyilván vannak helyzetek mikor játszani akarnak, vagy mókának veszik amikor az anyuka szalad utánuk a ruhával.

De ezek az esetek nem gyakoriak.

Az én fiam 2,5 éves, és ha öltözni kell, hozom a ruhat, és egyáltalán nem szalad el

Esetleg ha ennyire durva, hogy hisztizik meg stb a gyereked nem gondoltál rá, hogy valami gond van nála?

jan. 17. 17:27
 42/45 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező!

Én teljesen átérzem, az én kisfiam is elmúlt két éves és ugyanez.Amúgy legtöbbször együttműködő,csinálja amit kérünk. De ha nincs kedve felöltözni,akkor semmivel sem tudom rávenni.

Ilyenkor ha időre megyünk valahova, akkor jön a mese.. de írtad,hogy őt az sem köti le.

Esetleg ha adnál neki valami nassolni valót közben? Kekszet vagy akármit?

Semmi gond nincs nála, nehogy elhidd.Csak nincs kedve öltözködni.

jan. 17. 23:30
 43/45 A kérdező kommentje:

Azért van gond nála, mert van véleménye, akarata és ennek hangot is ad?

Ma pl bejött a mese, 2 perc alatt felöltöztünk, de van, hogy semmi általam ismert trükk nem működik, mert egyszerűen ő akkor éppen nem akar öltözni vagy menni valahova.

Nem hinném,hogy ettől lenne bármi fejlődési gondja, maximum az öntudata kicsit nagyobb.

jan. 17. 23:45
 44/45 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem készülünk el adott percig, akkor kiveszem az utcára úgy ahogy éppen kinéz. Ha fázik vagy kinevetik, akkor máskor meggondolja, hogy hisztizzen-e az öltözésnél.
jan. 18. 12:53
 45/45 anonim válasza:

Nekem 4 éves a gyerekem, de néha még ő is bepróbálkozik ilyenekkel. Én az ilyen hisztiket nem tűröm el. Szólok 2x normálisan, aztán elkezdem emelni a hangom fokozatosan. Az ordítást már nem meri megvárni, inkább elkezd öltözni. Közben persze mondogatja magában, hogy csúnya vagyok meg hasonlók, de legalább haladunk.

Az oviban és a bölcsiben is öltözött magától, mindig kérdeztünk a nevelőktől. De, ha mi ott voltunk, akkor azonnal elkezdett tüntetni és ellenkezni.

Ezeket kinövi idővel, viszont arra figyeljetek, hogy az oviban senki nem fogja öltözetni, ott már mindent magától kell majd csinálni.

jan. 24. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!