Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan veszi rá a 2 éves...

Ki hogyan veszi rá a 2 éves gyerekét,hogy felöltözzön?

Figyelt kérdés
Nem tudok mindig 30-40 percet kergetőzni vele, de bizonyos helyekre muszàj elmennünk, és kimenni is jó lenne. De ez jelenleg minden alkalommal óriási harcok árán megy csak. Értem,hogy türelem,majd elmúlik,de lassan egy éve tart már és kezdek belefáradni. Ki milyen praktikával könnyített ezen a helyzeten?
ma 13:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván a tiéddel sehogy mert 2 évesen már tudja hogy megteheti...
ma 16:26
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is értem miért kéne rávenni egy gyereket, hogy feloltozzon."

3: Nálunk például azért célszerű rávenni a nagyobbat, mert sokkal gyorsabban végzünk még a játékos hülyeségekkel hozzászámítva is, mint ha lefogom és felöltöztetem és induláskor sem hisztis az alaphangulat. De mondok egy példát: Több, mint két évig nem volt gond a körömvágással (én vágtam), úgy alakult, hogy egyszer a férjemnek kellett. Ő úgy volt vele, hogy nem fog cukiskodni, vacakolni, megfogta a gyerek kezét és levágta a körmét. Utána hónapokba telt ismét eljutni oda, hogy nyugodtan hagyja a körömvágást. Na, ezért is kerülöm lehetőleg az izmozást. Persze ha menni kell, menni kell és megyünk is, de amíg van rá lehetőség, próbálom játékosan megoldani. Könyörögni egyébként nem szoktam. Nehogy már a nyúl vigye a puskát. 2-es voltam

ma 17:49
 23/25 anonim ***** válasza:

Az érzelmeire kell hatni, ebben a korban beválik a jutalom vagy az ijesztés, mert érzelemalapúak. Én az elsőt próbálnám, utána a másodikat.

Manipulálni látszatdemokráciával nevetséges, mert nem logikai alapon döntenek.. nem fog kiegyezni abban, hogy ezt én választottam most felöltözök neked, hogy kvittek legyünk. Ki kell bírni, mindenki szív, akinek erősebb egyéniség a gyereke, és mindenki ráül fordítva, hogy ráadja a zoknit, cipőt, mindenki elviseli a kiabálást. Jó szr kor volt, mekkora mázli, hogy már vége.

ma 19:14
 24/25 anonim ***** válasza:

Próbáld végig. Én is végigpróbàltam, egyik se működött. Nem akart a játszótérre menni, meg sehova sem. Úgyhogy nem is tudtam ezzel motiválni, azt mondtam neki, hogy én akarok odamenni (tényleg akartam, megpenészedtünk volna otthon) aztán ő dönthette el, maradjunk-e (mindig maradni akart, 1x nem de kiderült hogy beteg).

Kézzel-lábbal tiltakozott de akkor is felöltöztettem, úgy ahogy te. És vártam hogy majd jobb lesz, de nem lett.

Mikor ovis lett, az óvónők rövid úton a nevtanba küldtek, akik autizmusra gyanakszanak de még ez folyamatban van. (Amúgy nem lepődtem meg, tele van autistákkal a család. Magamtól viszont nem gyanakodtam erre, az én mércémmel nagyon szociális a fiunk - de lehet hogy csak egyszerűen kevésbé autista, mint én.) Nem is ijedtem meg mikor mondták, hiszen ettől még ugyanaz a gyerek marad (téged se megijeszteni akarlak, ez csak egy lehetőség a sok közül). Viszont több infónk van hogy milyen téren kell segíteni neki.

Ha következetes vagy, akkor szerintem nem a te hibád, egyszerűen ez egy ilyen gyerek valamilyen okból. Én szoktam még azt - ha van idő - hogy csak fogom az ölemben és halkan ismételgetem hogy öltözni kell, és addig nem engedem játszani míg nem engedi. Erre jobban megadja magát, mintha erővel öltöztetném vagy kergetőznénk, de olyan is van hogy annyira felhergeli magát hogy már a szituációt se érti, így meg nem sok nevelő hatása van. Plusz nehéz kivitelezni, mert hiába ülök le vele az üres szoba közepén hogy semmit ne érjen el, ha egy körömnyi papírfecnit talál már azzal is eljátszik (vagy szórakoztatja a huzavona ahogy próbálom elvenni).

ma 20:16
 25/25 anonim ***** válasza:
Nekem 2,5 eves es 1,5 evesek a fiaim. Nalunk is van, hogy harc az oltozes, mar direkt jo elore kiteszem a ruhaikat, es szolok, hogy megyunk itt az ido feloltozni. Megmondom a nagyobbiknak, hogy feloltozol magadtol vagy segitsek neked? Szaladgal meg parat, aztan latja, hogy en is keszulodok, ugy hogy o is elkezd oltozni, vagy odahozza a ruhajat, hogy segitsek neki feloltozni. A kicsinek ugyanigy elmondom, hogy feloltozunk, megyunk el. O is ilyen, hogy kifordul a kezembol, ordit stb…nagyon nem szeret oltozni, de hat nincsen mas valasztasa, lefogom es feloltoztetem. Aztan, amikor nyitom az ajtot, mar mindenki nyugodt, csak az en idegeim mentek tonkre. Ez van, rajuk kell szolni neha, ami muszaj, az muszaj. Elobb-utobb ugy is rajonnek, hogy ebben nem igazan van valasztasuk.
ma 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!