Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan veszi rá a 2 éves...

Ki hogyan veszi rá a 2 éves gyerekét,hogy felöltözzön?

Figyelt kérdés
Nem tudok mindig 30-40 percet kergetőzni vele, de bizonyos helyekre muszàj elmennünk, és kimenni is jó lenne. De ez jelenleg minden alkalommal óriási harcok árán megy csak. Értem,hogy türelem,majd elmúlik,de lassan egy éve tart már és kezdek belefáradni. Ki milyen praktikával könnyített ezen a helyzeten?
jan. 16. 13:23
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó, mi lenne, ha a másnapi ruhájában aludna? :) 29-es válaszoló vagyok, akinek a lánya utál öltözni. Fürdés után ő választja ki, miben szeretne aludni, és abban megy másnap oviba, még egy bugyit felveszünk reggel (bugyi nélkül alszik). Ők még nem izzadnak meg úgy éjszaka, és ismét megkímélem magamat egy nagy adag stressztől, hogy reggel nem kell az öltözéssel bajlódni. Kiválasztja a bugyiját és kész is vagyunk, reggeli pisilés közben ráadom gyorsan.
jan. 17. 08:57
 32/45 anonim ***** válasza:
A 31es amúgy okosat mond, ez csinálja egy ismerős is.. csak szerintem kabátban meg cipőben nem fog aludni a gyerek, és itt erről az öltözésről is szó van.
jan. 17. 09:10
 33/45 anonim ***** válasza:
:D nyilván nem. De arra van a többi tipp amit írtunk :)
jan. 17. 09:22
 34/45 anonim ***** válasza:
31 es akkor telen harisnyaban vastag nadragban meg puloverben alszik? El nem tudnam kepzelni. Az en fiam egy db rovidujju poloban szeret aludni 😃
jan. 17. 10:23
 35/45 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nálunk nincs olyan meleg, 21-22 fok van. Cicanadrág, hosszú ujjú, alá egy trikó, és nem mindig takarózik be- szerencsére az oviban is jól érzi magát így. Mikor a ,,nagy öltözés" van, akkor ráveszi ezekre az overál nadrágot, pulcsit, és arra megy kabát, sapka, sál, csizma.
jan. 17. 10:34
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
30-as vagyok. Nekem eszembe sem jutott még abban altatni, amit másnap reggel adnék rá, de még lehet erre a szintre is eljutunk. Azért nem hat meg különösebben ez az öltözködés kérdés, mert brutál tombol nálunk a dackorszak, most az öltöztetés egy példa, de egyébként konkrétan mindenben ellenkezik... Nem mondhatom azt, hogy jó, ne moss kezet, tegnap már mostál, vagy jó, ne moss fogat, megmossuk helyette reggel. Vagy jó, edd meg az ebédet meg a vacsorát reggelire, hogy letudjuk egy agymenéssel. Szerintem meg kell tanulni valahogy kezelni a helyzeteket. Jó az ötlet, de én egyelőre nem ebben látom még a megoldást. :)
jan. 17. 11:15
 37/45 A kérdező kommentje:
Nálunk meg pont nem érzem még tombolni azt a dackorszakot annyira. Van akarata, de viszonylag könnyen,békésen lehet terelgetni, nyugtatni. Csak ez az öltözés a gáz, mert így mire kijutunk leizzadok 6x, meg ő is.
jan. 17. 13:40
 38/45 A kérdező kommentje:

#38 Ne írj már ilyeneket más gyerekéről egyetlen egy dolog miatt! Mégis milyen a te lelkivilágod, hogy így nyilatkozol egy anyáról és a gyerekéről?

Meséld el,hogy kell rávenni egy gyereket arra, hogy felöltözzön,ha nem akar? Nem, nem erőszakkal, nem lealázással, nem megfélemlítéssel, nem lefogva, hanem megértetve vele. Abban a korban, amikor ezeket még nem érti meg, mert még nem képes rá. A tied sem volt még erre érett 4 évesen, 2 évesen pláne nem, bármennyire is előadod magad itt. Szóval kíváncsian várjuk a módszereidet!

jan. 17. 16:31
 39/45 anonim ***** válasza:
Nem a 38 vagyok de elég nagy baj ha 4 évesen nincs rá megérve! Mindkét lányom 4 évesen már rég egyedül öltözött...oviban is alapelvárás. Vagy ott is csapkodja magát a földhöz?
jan. 17. 16:59
 40/45 anonim ***** válasza:

#36, szerintem az egy jó stratégia, hogy csak abban állsz bele a kondliktusba, amiben muszáj. A kézmosásnál muszáj. Az öltözésnél spórolhatsz a reggeli cirkuszon ha abban alszik.

#38, szerintem a legtöbb 4 éves ha akar tud öltözni. Egy átlagos 4 éves szerintem meg is érti, el is fogadja hogy öltözni kell. De nyilván vannak kivételek, lehet olyan gyerek akinek pont ez a heppje, és aki hajlandó öltözni annak is lehet rossz napja. És vannak a későn érők, nameg az eltérő fejlődésűek, ott a fejed tetejére állhatsz, akkor se fog öltözni. És persze szülői oldalról is el lehet rontani, de nem csak ez az eset van.

jan. 17. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!