Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan veszi rá a 2 éves...

Ki hogyan veszi rá a 2 éves gyerekét,hogy felöltözzön?

Figyelt kérdés
Nem tudok mindig 30-40 percet kergetőzni vele, de bizonyos helyekre muszàj elmennünk, és kimenni is jó lenne. De ez jelenleg minden alkalommal óriási harcok árán megy csak. Értem,hogy türelem,majd elmúlik,de lassan egy éve tart már és kezdek belefáradni. Ki milyen praktikával könnyített ezen a helyzeten?
ma 13:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
66%

Ha egy éve tart, akkor már megszokta, a rutin részének tartja a rohangálást, nem lesz egyszerű.

Nálunk egyszerűen csak megkérdeztem, hogy megyünk-e játszótérre/udvarra/ahova tudom hogy szeret járni, majd mutattam az overált. Ha nem jött, akkor visszaakasztottam a helyére, ez úgy 90%-ban bejött.

ma 13:27
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen, de még néha most is működik a látszatdemokrácia: akkor ez úgy nézett ki, hogy hagytam, hogy valami jelentéktelen és ezzel kapcsolatos dologban döntsön: például a sálat veszi-e előbb fel vagy a sapkát, bilizni szeretne vagy szűkítőre ülni. Ő boldog volt, hogy dönthetett és magától elindult öltözni, pisilni. A hiúságára is lehet játszani: elég nagy már ahhoz, hogy fel tudja venni a sapkáját vagy adjam rá, mint a kisbabákra? Vagy belengettem, hogy várja ez és ez reggelire, de ahhoz fel kell öltöznie (szereti a hasát). A szabadba általában könnyű kicsalni, akkor lelkesen szokott öltözni.
ma 13:38
 3/22 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell rávenni semmire

Ha menni kell akkor oltozunk.

Ha el akar szaladni nem engedem.ennyi.

Nem is értem miért kéne rávenni egy gyereket, hogy feloltozzon.

Nem kívánságműsor, oltozunk és kész

A szülők miért ennyire életképtelenek, hogy nem bírnak feloltoztetni egy két éves gyereket?

ma 14:10
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nálunk idősebb, de kicsi kora óta csak az működik, ha játékosan öltöztetjük. Mondjuk a plüsse beszél hozzá (valami történetet kitalálok), vagy versenyzünk, ki veszi fel hamarabb az x ruhadarabot. Érdekes, hogy ha a játéka beszél hozzá, akkor sokkal hamarabb megcsinál mindent :D
ma 14:11
 5/22 A kérdező kommentje:

Nem csak elszalad,mikor mit csinál, krokodilforgás, feláll, levetkőzik, gyakorlatilag bármit.

#3 De rá kell venni, mert az együttműködése nélkül gyakorlatilag nem lehet öltöztetni, a fent leírtak miatt. Ha valaha átélted volna tudnád miről beszélek.

ma 14:22
 6/22 anonim ***** válasza:
85%

Nincs választási lehetősége...ennyire egyszerű.

Ha menni kell és nem akartak vettem a cipőt és indultam kifelé.

Na akkor már nem vicceskedtek és öltöztek pikk pakk.

Egy két ilyen alkalom után rájöttek hogy nem érdemes felesleges köröket futni...a t*köm kergetőzne fel órákat

ma 14:29
 7/22 A kérdező kommentje:
Ez az én fiamat nem érdekli próbáltam.
ma 14:34
 8/22 anonim ***** válasza:
53%

Akkor megfogod és beülteted a kocsiba úgy ahogy van. Viszed a cipőt kabátot. Mikor oda értetek ráadod. Ha ordít akkor ordít. Majd abbahagyja, úgysem bírja órákig

Nehogy már egy 2 éves gyerek irányítson téged. Szépen a fejedre nőtt.

ma 14:38
 9/22 anonim ***** válasza:
86%

Ha kabatot kell raadni, akkor beultetem a babakocsiba es valahogy raadom.

Ha overal, akkor lefektetem a kanapera, aztan kisebb harcok aran feloltoztetem.

O is menne,de nem hagyom. Lefogom, ha kell, leszarom, nekem reggel munkaba kell menni, neki bolcsibe, nincs idom szorakozni.

De nem mindig ilyen tragedia mar, van hogy siman hagyja magat.

ma 14:46
 10/22 A kérdező kommentje:

Overállt kell ráadni, de kiforog belőle, levetkőzik, rúgdos, leveszi a zolnit, cipőt. Meg ugye előtte is öltiztetni kell. Már a pekenkacsere necces, de az még valahogy megy, de egy nadrágot folyamatosan forgó,rúgdosó, magáról letépő gyerekre nem igazán tudom erőszakkal sem ráadni.

Pontosabban nyilván tudom, mert eddig is felöltöztettem valahogy, a kérdés arra irányul,hogy ezt hogyan tudnám elkerülni.

ma 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!