Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan veszi rá a 2 éves...

Ki hogyan veszi rá a 2 éves gyerekét,hogy felöltözzön?

Figyelt kérdés
Nem tudok mindig 30-40 percet kergetőzni vele, de bizonyos helyekre muszàj elmennünk, és kimenni is jó lenne. De ez jelenleg minden alkalommal óriási harcok árán megy csak. Értem,hogy türelem,majd elmúlik,de lassan egy éve tart már és kezdek belefáradni. Ki milyen praktikával könnyített ezen a helyzeten?
ma 13:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%
Kapcsolj neki 2 percre meset, amíg feloltozteted.
ma 14:55
 12/24 A kérdező kommentje:
Azt már próbáltam, sajnos,ha nem akarja, akkor pont nem érdekli a mese sem.
ma 15:02
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

#5 két gyerekem van, szóval igen, voltak hisztis is, meg szaldgalas

Aztán következetes lettem, öltözni kell és ennyi

ma 15:13
 14/24 anonim ***** válasza:
59%

#8 néhány gyerek olyan, hogy ők irányítják a szülőt.

Nehogy már egy két évest mesével, meg nem tudom mivel kelljen rávenni azzal, hogy feloltozzon

ma 15:16
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eddig az vált be, hogy nem erőltetem, hanem elterelem a figyelmét valami másra és újra próbálom.

Persze van hogy ez sem működik, de nagyrészt igen. Nálunk az erőltetéssel sokkal rosszabb lesz az ellenállás.

Tegnap a pulóvert nem akarta felvenni, nem szereti hogy áthúzom a fején, és a kardigánt simán hagyta. De ma azt sem akarta reggel, így eltereltem másra a figyelmét, amivel játszott arról kérdeztem és sikerült. Overállal is megszenvedtünk, visított míg beleraktam a lábát, de ott is elkezdtem kérdezgetni a bölcsis kedvenc játékáról és utána már azzal foglalkozott.

ma 15:19
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Erőszakot alkalmazok nála."

Megfogom, és felöltöztetem. Visít, kalimpál, kiforog a kezemből. Aztán egy idő után megadja magát, és csak visít. Nyilván nem bántom, nem szorítom, meg ilyenek, de határozottan megfogom, és ráadom a ruháját.

Aztán kimegyünk, és nem akar bejönni órák múlva se. Szóval úgy vagyok vele, hogy gyorsan essünk túl a rossz részén, hogy több időnk legyen kint.

Én is próbáltam amúgy mindent is. Szép szóval, könyörgéssel, "zsarolással", mindennel. Annyira makacs és akaratos, hogy egyszerűen nincs más, mint hogy fogom, és ráadom amit kell. Ennyiből várom a jó időt, kevesebbet kell szenvedni. :D

ma 15:31
 17/24 A kérdező kommentje:
Igen, én ezt az erőszakot akarom elkerülni, mert nekem nem okés,hogy gyakorlatilag háttal ráülök,hogy a zoknit ráadjam.
ma 15:40
 18/24 anonim ***** válasza:
82%
Rájuk adom. 3 és 1 évesem van, egyik se túl együttműködő, de ha mennünk kell oviba, márpedig minden áldott nap menni kell, akkor haladjunk. Ha ráértek fél órát kergetőzni, akkor hajrá, ha szeretnél haladni, akkor lefogod és ráadod. És nem hiszem, hogy a gyereked durvábbakat tolna az enyémnél, ő egyszer véresre fejelte a saját száját a kövön, úgy tiltakozott az indulás előtt, tehát az mma ketrecharc itt is megvan. Pontosabban a 3 éves már kevésbé tiltakozik, de néha még rápróbál, akkor marad az, hogy én adom rá. Ha majd sietned kell, akkor menni fog nektek is. Addig marad a rohangászás.
ma 15:54
 19/24 A kérdező kommentje:
A kérdés pedig pont arra irányúl,hogy miként lehet ezt együttműködő módon megoldani, hogy ne fejelje a gyerek véresre a fejét. Mert az nyilván neki nem jó.
ma 16:09
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak, akik értették a kérdést és arra válaszoltak! Kaptam pár ötletet ki fogom próbàlni.
ma 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!