Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám motiválni őket...

Hogyan tudnám motiválni őket az aktív életre?

Figyelt kérdés

A gyerekeink 6,9,11, eljutottunk oda, hogy nem tudunk velük közös "értelmes" programot szervezni és nem értem, miért.

egy idoben sokat jartunk furdobe, mi szulok szeretunk sielni, kirandulni, utazni, jarunk futoversenyekre, videken lakunk, tudnank menni az erdobe biciklizni vagy csak kirandulni, de egyszeruen nem tudjuk ravenni a gyerekeket semmire.

mindenre huzzak a szajukat, hogy sokat kell utazni, hideg van, meleg van, nincs kedvuk sorolhatnam.

itthon nem telefonoznak (sokat), van, hogy napokig elo se veszik, a nagy is max egy 10-20 percet log rajta, nincs TVnk itthon, este szoktak keves tiktok/youtube/mese velunk.

altalaban az a kibuvo, hogy ok "baratnozni" szeretnenek es mindenhova ahova akarunk menni oda vigyuk el a barataikat is, de ez ugye nem mindig lehetseges, meg nem is allandoan 4-5 gyerekre szeretnenk vigyazni.

most pl mi felnottek mennenk sielni, de ok mar iden egyszer voltak es nekik ennyi eleg is volt, holott brutal jol sielnek es amikor kinn vannak akkor mar nincs gond, de kb unszolni kell oket. Itthon hagyni meg nem szivesen hagynank oket, mert akkor a napjuk abbol all, hogy nagymamanal TVznek meg teloznak egesz nap.

kerdeztuk oket, hogy mit szeretnenek csinalni, mihez lenne kedvuk, de nem tudnak megfogalmazni semmit, amiben oromuket lelnek.

adjatok tanacsot plz :)

jan. 1. 09:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
17%
Egy komoly, őszinte beszélgetés külön-külön, hogy miért nem érzik jól magukat a családban, sem veletek, sem mint testvérek egymással.
jan. 1. 11:40
 12/27 anonim ***** válasza:
45%

A kis barátok szüleit nem ismeritek? Közös program nem opció esetleg? Akkor lehet bandázni, de nem szakad rátok a gyerekfelület terhe sem.

Persze, nyilván minden alkalommal nem lehet családi program helyett bandázni, de egyszer-egyszer működhet, ha a másik oldalról is vevők rá a szülők.

jan. 1. 11:53
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

"Egy komoly, őszinte beszélgetés külön-külön, hogy miért nem érzik jól magukat a családban, sem veletek, sem mint testvérek egymással."

Szó nincs arról, hogy ne éreznék jól magukat egymással, csupán unatkoznak, ha csak a család van jelen. A sajat korosztallyal, a barátaikkal jobban érik magukat. Nincs ezen mit csodalkozni

jan. 1. 12:16
 14/27 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem ezt a barátok is gerjesztik. Nálunk is állandó gyermekmegőrző volt, de az unatkozó barátok egy- kétgyekes szülei legfeljebb szülinapra hívták a mieinket.

Vittük őket magunkkal ha messzebbre, nyilván barátok nélkül, nem kérdezgettük.

A vicc az, hogy tizenévesként, amikor tényleg túra, bivakolás, sielés, biciklitúra már barátos programokká lettek nekik, egyenesen rákérdezzek a szokásos nyári egyhetesre, hogy mikor megyünk. Amíg egyetem után munkába nem álltak, ez a program végig megmaradt.

Szóval ne félj vezetgetni a családodat. Amíg nem azt mondják, hogy helyette mennek mással, addig gyűjtsétek csak a közös élményeket! Megéri!

jan. 1. 12:59
 15/27 anonim ***** válasza:
23%

Végülis, ja, bele kell rángatni a gyereket olyan programba, amit utál, unja, hiszen ő csak egy gyerek, ergo kss a neve, jössz ha tetszik ha nem.

Ez ismerős. Nálam ezzel a mentalitással azt sikerült elérniük, hogy megutáltam a kirándulást, a kinti programokat, mert, mint itt sokan is mondják, ha esik ha fúj, kssolsz és jössz.

Az, hogy a szülők képtelenek megülni a seggükön, és nekik a "programozás" az életük, nem jelenti azt, hogy egy, esetleges introvertáltabb gyerek ezt élvezni fogja. Sőt!

jan. 1. 13:55
 16/27 anonim ***** válasza:
25%
Ja, csak ugye, mi introvertáltak alkalmazkodjunk mindenkihez, az véletlenül sem opció sohasem hogy az extrovertáltak vegyenek vissza egy kicsit.
jan. 1. 13:56
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

#15 nehogy már ne lehessen elmenni sehova mert a kiskirályok nem hajlandóak rá

Érdekes, hogy a baratnozessel nincs bajuk, csak ha a szülőkkel kell menni

jan. 1. 14:45
 18/27 anonim ***** válasza:
77%
Kb 7-8 evesen jott el az ido nekunk is, hogy csak a haverok szamitanak. Akkor ment ki a lakasbol es kb este esett haza vagy kajalni. Falun megengedheto, varosban nem engedtem volna el ilyen koran. Egesz nap kint jatszanak a haz elott,udvaron. Vagy valamelyik gyereknel, csak azt latjuk hol vannak a biciklik, rollerek,ott a banda. Ha itt vannak a baratnok, a csalad le van tojva. Az ovisnak kellunk meg, de a sulisak mar igy mukodnek. Par ev es ciki lesz nyaralni is menni egyutt.
jan. 1. 16:40
 19/27 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem kéthetente egy családi program bőven elég, amúgy vigyétek át őket a barátaikhoz, vagy hívjátok át azokat, nem kell egyszerre. A nagyot el is lehet engedni a barátjával valami rövid programra.

Minden rohadt nap együtt vagytok, beszéltek.. nem kell még progamon is.. Én rábíznám őket valami bébiszitterre és mennék, ha kedvem van, de inkább lepasszolnám őket egy havernál, és két-három hetente lenne valami összcsaládi "játék, vagy program"..

Az én gyerekem is sokszor unatkozik velem kb 8 éves kora óta, nagyon szociális, nagy társaságigényű gyerek. Velem is eljátszik hétköznap, vannak közös dolgaink, de minden nap együttvagyunk, nem nagy kunszt neki hogy máshol is engem kell néznie.. ő megoldja, wellnessnél, programon, nyaraláson lelép, leszólít egy korabeli gyereket és együtt bandáznak. Mindig ilyen volt, feltalálja magát én meg büszke vagyok rá. Nem érzem, hogy keveset lennénk együtt, kevés minőségi időt töltenénk együtt és azt hiszem normális, ha nálam szívesebben van egy alsós a barátaival hetente egyszer:)

Ez még az a korosztály, hogy be tudtok ülni játszóházba, a tizenegy éves a kanapén tud mobilozni vagy találni egy nagyobb gyereket, a két kisebb még elszaladgál bent, ti meg a kávézós részen tudtok enni/inni.. a gyerekek mozgása meg még fejlődik is, új kapcsolataik lesznek és mégis látjátok őket, oda tudnak szaladni hozzátok. Szerintem ez a legkényelmesebb.

jan. 1. 17:40
 20/27 anonim ***** válasza:
37%
Nincs kimondva, sőt tagadva van, de ezek a gyerekek telózni akarnak, gépezni, erre vannak rászoktatva. Minden mást unnak. Miért nem olvasnak, társasoznak, közösen szerelnének vagy építenének valamit? Azért mert ezt a szülők nem preferálják. Tulajdonképpen a saját hobbijaikat akarják rájuk erőltetni. Furcsa, hogy még nem is kamaszok, de már csak a haverok a referencia csoport.
jan. 1. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!