Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is ennyire aktív?...

Másnak is ennyire aktív? Kiborít most már egyre jobban a 3 évesem.

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves fiam. Ő is eleven, mozgékony. De amit a 3 éves lányom csinál az már szerintem nem normális. 2 percre nem ül le. Ugrál, felmászik, leugrik, lecsúszik. Szerintem nem normális. Láttam a nagyobbat, az sem volt nyugis. De ez tényleg őrület.

Amikor ébren van rohan, ugrál, birkóznak a földön. Pedig kint vagyunk, amikor csak lehetünk. Futkározunk, rollerezik, biciklizik, kutyázik, minden.

Lehet, hogy ez már kóros? Vagy másnál is van ilyen gyerek, aki SOSE áll meg? Sikongat, nevet, kiabál. Olyan a házunk tőle mint egy őrültek háza.

Elegem van ebből. Valaha lesz nyugodt?

Ami a baj, hogy rengeteget esik. Ebből sok volt már kórház. A nagyobbnál annyira féltem, hogy sose lett semmi komolyabb baja, ott álltam, fogtam. De nála lehetetlen. Sose kiabáltam még vele, de mostanában úgy érzem, hogy szívem szerint lefognám és a képébe ordítanám, hogy nyugodjon már le! Persze nem teszem meg. De sokszor már arra gondolok, hogy vagy neki kell nyugtató vagy nekem. Most is itt őrjöng, kiabál, nemsokára meg altatni kellene... a fiam ősztől iskolás lesz. Nem tudom mi lesz, ha lesz itthon feladata.

2021. ápr. 15. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én 3 éves lányom is ilyen, egész nap fut, ugrál, sikít, dumál, énekel, nem áll meg egy percre sem, ő is került már kórházba de állandóan tele van kék-zöld foltokkal, sebekkel. Egyszerűen nem tudok vele mit csinálni, pedig viszem többször sétálni, játszótérre. Néha én is legszívesebben beleordítanék az arcába, hogy higgadj már le és maradj csendben egyetlen percig, de nyilván ilyet nem csinálok, pedig ha nem figyelünk rá akkor szó szerint jön és a fejünkön ugrál, ordítozik, direkt piszkál és fennhangon vihog mint egy kis hiéna. A szomszéd is állandóan feljön, hogy állítsuk már le mert kibírhatatlan. Néha én már bevallom, amikor az idegösszeomlás határán vagyok akkor a kezébe adom az ipadet és akkor elvan azzal 10 percig, addig kifújom magamat és lelkierőt gyűjtök. Remélem ha ovis lesz szeptembertől akkor ott le tudja majd vezetni az energiáit és egy kicsit lehiggad, habár őszintén remélem, hogy nem úgy fog ott viselkedni mint itthon mert lesülne a bőr a képemről.

Tanácsot nem tudok adni de kitartást kivánok!

2021. ápr. 15. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Hiszen gyerek, szerintem ezen semmi meglepő nincs :D
2021. ápr. 15. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló a kisfiam. Szintén megjártuk már vele a kórházat és tényleg képtelen sétálni. Gyakran beszéljük is, hogy olyan esetlenül gyalogol, mert mindig csak fut. Emellett állandóan beszél (ezt már mástól is megkaptuk). Ha játszóterezünk, nem nézem, hanem fülelem, hogy merre van, mert hallgatóságtól függetlenül jár a szája.

Nála éppen most a gyurmázás ad nyugit. Ha játszom vele, akár 1 órát is elvagyunk és nem pörög. Ilyenkor az étkezőasztalnál ülünk és be van kötve az ülésmagasítóba.

Nálunk nem vált be az ipadezés, mert olyan mintha a vele töltött 5-10 percet kamatosan kellene lemozognia és még picsog is később érte, ezért felhagytam vele. Szerencsére egy hét alatt el is felejtette.

2021. ápr. 15. 21:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Hiperaktív, vidd el szakszolgálathoz ha baj van segítenek.
2021. ápr. 17. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok: legújabb húzása, hogy ma fejjel belerohant az üvegajtóba... Hála a magasságosnak, csak 1-2 ici-pici sérülése lett és az sem látható helyen úgyhogy a kórházat most megúsztuk de hajszál híján, basszus én megint öregedtem 10 évet és félig megőszültem. Ne haragudjatok, de muszáj voltam ezt kipanaszkodni valahol, mert ráz az ideg (természetesen már mindent lekezeltem és minden veszélyt elhárítottam).
2021. máj. 11. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!