4 év körüli gyereketek mennyit beszél, mennyire aktív?
Fiam 4 múlt, egész nap (de tényleg!) be nem áll a szája, egész nap kérdez, magyaráz, szó szerint addig van csendben amíg alszik.
Voltunk egy buszos kiránduláson, rajta kívül még vagy 15 ovis korűú volt,akik végig csendben nyugton nézelődtek, max 2-3mondatot szóltak. Ovis kiránduláson is voltak, az dajka volt a "párja", ő id megjegyezte hogy félelmetes mennyit beszél... Mondjuk, ez utóbbit nem értem, mert 10hónapja oda jár a gyerek, eddig nem tűnt fel neki?
Kezdek aggódni hogy ez normális-e,vagy lehet hiperaktív?
Érdemes lenne szakemberrel, ha igen milyennel megnézetni?
Köszönöm az észrevételeket!
Egész nap beszél. Ha nem beszél, akkor énekel vagy verseket mond.
Viszont, ha megkérjük, hogy maradjon csendben és mutatunk neki valamit, akkor figyel. Amint újra szabadjára engedjük folytatja a showt.
Az en lanyom is detto ugyanez. Egesz nap csiripel, estere le is vagyok merulve agyilag tole.
Oviban nem tunik ki a tobbi közül, óvónők sem jelezték hogy baja lenne.
Ez életkori szerintem es szemelyiseg fuggo. Nekem nagyon temperamentumos a gyerekem masban is, de ettol onmagaban meg nem hiperaktiv egy gyerek.
Őszintén szólva, ha csak be nem áll a szája, de probléma nincs vele (az, hogy valaki szerint sokat beszél, még nem az), szóval a csendesebb ténykedéseknél nyugodtan ül egy ideig, akkor eszembe se jutna aggódni.
Én 2 évesen már folyton dumáltam s az a helyzet, hogy ha emberek vannak a közelemben, máig hajlamos vagyok rá. Ezzel születik az ember, ki beszédesebb, ki nagyon nem. A hiperaktív az problémás, nem ül meg a fenekén, zavarja a többiek nyugis pihenését vagy alkotását vagy valami efféle. Nem simán bőbeszédű.
Azért persze jó lenne megtanulnia, hogy néha csendben is van...
Van egy 30 éves barátnőm, aki félelmetesen sokat beszél. Annyit tud a semmiről is beszélni, hogy elképesztő... :)
Szerintem kislányként ő is olyan lehetett mint a fiad. És azóta se hagyta abba.
Viszont diplomával rendelkező, értelmes fiatal nő lett belőle. Csak valamiért mindent meg akat osztani a környezetével.
Van aki ilyen, de ez még nem probléma.
Ha megkérem, ő is csendben marad, de nem szívesen és csak amíg muszáj :)
Játszani is eljátszik egyedül, de akkor is mondja ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!