Hogyan tudnám motiválni őket az aktív életre?
A gyerekeink 6,9,11, eljutottunk oda, hogy nem tudunk velük közös "értelmes" programot szervezni és nem értem, miért.
egy idoben sokat jartunk furdobe, mi szulok szeretunk sielni, kirandulni, utazni, jarunk futoversenyekre, videken lakunk, tudnank menni az erdobe biciklizni vagy csak kirandulni, de egyszeruen nem tudjuk ravenni a gyerekeket semmire.
mindenre huzzak a szajukat, hogy sokat kell utazni, hideg van, meleg van, nincs kedvuk sorolhatnam.
itthon nem telefonoznak (sokat), van, hogy napokig elo se veszik, a nagy is max egy 10-20 percet log rajta, nincs TVnk itthon, este szoktak keves tiktok/youtube/mese velunk.
altalaban az a kibuvo, hogy ok "baratnozni" szeretnenek es mindenhova ahova akarunk menni oda vigyuk el a barataikat is, de ez ugye nem mindig lehetseges, meg nem is allandoan 4-5 gyerekre szeretnenk vigyazni.
most pl mi felnottek mennenk sielni, de ok mar iden egyszer voltak es nekik ennyi eleg is volt, holott brutal jol sielnek es amikor kinn vannak akkor mar nincs gond, de kb unszolni kell oket. Itthon hagyni meg nem szivesen hagynank oket, mert akkor a napjuk abbol all, hogy nagymamanal TVznek meg teloznak egesz nap.
kerdeztuk oket, hogy mit szeretnenek csinalni, mihez lenne kedvuk, de nem tudnak megfogalmazni semmit, amiben oromuket lelnek.
adjatok tanacsot plz :)
Nincs apelláta, nem kisbabák már.
Ha menni akartok menjetek, majd megszokják a hideget, meleget stb.
Nehogy már a káposzta vigye a nyulat.
Nem mini főnökök, hanem gyerekek, ti vagytok a szülők, nem ők parancsolnak
Egymás és a szülők tarsasaga unalmas/kevés nekik, ennyi a tortenet. Nem az aktív élet az, ami nem tetszik nekik, hanem az, hogy csak a család legyen így együtt.
Lehetsz diktatórikus, és teheted, amit az első ír, vagy köthetsz velük kompromisszumot, hogy x alkalommal jöhet barát, y alkalom viszont csal a család.
Pedig de, az a probléma, hogy unalmas nekik egymassal es csak a családdal. Le van írva vilagosan:
"altalaban az a kibuvo, hogy ok "baratnozni" szeretnenek es mindenhova ahova akarunk menni oda vigyuk el a barataikat is, de ez ugye nem mindig lehetseges, meg nem is allandoan 4-5 gyerekre szeretnenk vigyazni."
"meg annyi, hogy ha pl jon valami baratnojuk pl sielni akkor elso szora ugranak, kb maguknak bepakolnak, de ha nincs ott veluk egykoru, akkor nem akarnak jonni."
Még mindig a kompromisszum a megoldás. Nyilván miután gyerekek, lehet őket fogni es vinni, aztán nézni egész idő alatt a fancsali képet, meg hallgatni a nyavajgást. Vagy lehet mondani, hogy most hétvégén csak a család megy, de ha normálisan viselkednek, következő alkalommal jöhetnek a barátok is.
Mennyire szoktatok játszani a kirándulások alatt? Ha nem nagyon, akkor ezt tudom ajánlani. Kiránduláskor a geocatching legyen a középpontban, esténként társasozzatok együtt, csináljatok kincskeresést.
Egyik nap csak K betűvel lehet mondatokat mondani, másik nap vírust kell terjeszteni a családban azzal, hogy azt mondod a másiknak, hogy hapci, és ezzel ő lesz a vírushordozó. Harmadik nap egy kacsintós gyilkos lehet köztetek, ő "gyilkolászik", ha lebukik, normál emberré válik. De aki halottan meghallja a nevét, az gyilkosként újjáéled.
Az erdőben öltözzetek be állatoknak, legyen egy buli az egész utazás. :)
#7 ja, egész egy hétig játszanak minden nap, tök szuper, a szülőknek meg a hajuk fog felállni a sok hülyeségtol.
Nem azt mondom, hogy soha ne játszanak, de azért na.
Kérdező, meseljetek nekik arról, hogy milyen szerencsések, hogy kirandulhatnak, utazhatnak, mert más gyerekeknek nem mindig adatik meg.
A mieink is hasonló korúak, és mindig nyávognak, bàrhova megyünk, de amikor meg ott vagyunk, akkor már élvezik, és sokszor már azér nyávognak, hogy ne menjünk haza.
Szóval minket nem hat meg a nyafizás induláskor. Megyünk és kész. Aztán úgyis élvezni fogják.
Én is azt mondanám, hogy ők még nem olyan nagyok, hogy ők diktáljanak.
Én vagyok a szülő, én dominálok, nem ők.
Megbeszélném velük, hogy mi az, amit szeretnének a program alatt, pl nézzünk meg valami pluszt, vagy játszunk valamit, stb...
De az, hogy nem jönnek mert a pistikét nem vihetik, nem opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!