Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A "hiper" aktív gyerek később...

A "hiper" aktív gyerek később is az lesz?

Figyelt kérdés

Másfél éves kislányom igazi energiabomba.

Egy percre se ül meg, folyamatosan megy.

Le fog "nyugodni" vagy örökre ilyen lesz?

Unokatestvére örökmozgó maradt 9 évesen is 🥴

2023. szept. 3. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Másfél évesen még nem beszélhetünk hiperaktivitásról! Vannak nyugisabb és izgágább gyerekek, de egyik sem kóros! A hiperaktivitást és figyelemzavart (ADHD) általában iskolakezdés előtt nem sokkal vagy màr iskolás korban szokták diagnosztizálni, amikor azt tapasztalja az óvónő/tanító, hogy a gyermek nem bír megülni a fenekén és koncentrálni a feladatra, plusz mozgásokat végez, magatartás zavarai vannak, amivel zavarja a többi gyermeket.

A te kisgyereked szimplán csak energikus, ami másfél évesen teljesen normális és ez csak fokozódni fog, ahogy folyamatosan kinyílik előtte a világ. Majd iskolás korra kell ennek lecsengeni, 6-7 évesen feltétel, hogy megüljön a fenekén és legalább 10 percig tudjon szándékosan figyelni.

2023. szept. 3. 17:27
 2/8 A kérdező kommentje:

Nyugi, tudom, azért raktam idézőjelbe, hogy "hiper", mert nem a betegségre gondoltam.

Írhattam volna, hogy szuper aktív, mega aktív vagy csuda aktív 😁✌

2023. szept. 3. 17:29
 3/8 A kérdező kommentje:
De köszönöm a hasznos választ 🥰
2023. szept. 3. 17:30
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

A nagyobb lányom örökmozgó egyenlőre (8 éves)

Az ikreim fiú tagja is sokszor aktívabb mint a kicsi lány. (3 évesek)

Ő a nővérét is überli.

Szerintem majd kamasz korukra bezzeg ellustulnak 😅

2023. szept. 3. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
7 éves a lányom. Még "hiper"aktív.
2023. szept. 3. 17:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

16 éves a fiam. Nyoma sincs a "hiper" aktivitásnak 😀

Jár sportolni... ennyi

2023. szept. 3. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
7 éves fiam is fáradhatatlan, megül azért, elvégre már másodikba megy, meg újabban van hogy a barátjával pl leül egy órára Minecraftezni, de ha bármi mozgásos tevékenység van, akkor az az érzésem, hogy végtelen az energiája. Ma is pl bicikliztünk jó sokat, nekem már lerohadt a lábam 😅, ő még hazaérve ment vagy 5 kört a játszótér körül (jó nagy játszótér). Sportol is. Nap közben sosem fáradt, max este alszik el olyankor másfél másodperc alatt, abból lehet észrevenni, hogy az volt.
2023. szept. 3. 20:15
 8/8 Andi80018 ***** válasza:

A fiam is nagyon mozgékony volt.Alsó tagozatban, főleg elsőben, másodikban, elég durva volt.Negyedikig hármas volt a magatartása is.

Azt mondanám, hogy 11 éves korától látszik, hogy nyugodtabb. Már egyáltalán nem figyelhető meg az a hiperaktivitás.

2023. szept. 4. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!