Egy egészséges, de roppant aktív gyerekkel mikortól lehet vonattal utazni?
Még nincs másfél éves a kislányom, még nyilván nem érti h ülünk a vonaton.
45 perc alatt kimerültem, ha 10x nem mentünk végig az egész! vonaton, egyszer sem 😁
Így nem szívesen megyek vonattal sehova, végig stresszelve az utat.
Egy örökmozgó gyerekkel, kb. hányévesen lehet normálisan vonaton utazni?
Vannak babák akikkel autóval is a világ végére el lehet menni.
Hát az enyémmel nem :D
Pedig 5 hetes kora óta mentünk mindenhova.
Ahogy nem aludt már az autóban, onnantól csak nyűg volt h le van kötözve.
Vonaton se ült egy helyben pár másodpercnél többet 🥴
Szerintem semelyik kisgyerek nem fog megülni a fenekén a vonaton...
5-6 évesen is felállnak, mert úgy jobban kilátnak az ablakon. Átmennek a másik ablakhoz, mert onnan màr más a kilátás...
Nyílván egy zsúfolt buszon hamarabb megülnek, mert ott nincs mozgási lehetőség.
Mind 2 gyerekkel hónapos koruk óta vonatozunk. Teljesen normális, hogy sétálni akar 2 év körüli. Nálunk olyan 3 éves koruk körül szoktak le a sétálásról, mert vittünk mesét tableten, és az teljesen lekötötte őket. Most 8 és 4 évesek. Rendszeresen vonatozunk a nagyszülőkhöz ami majdnem 3 és fél óra út. Már minden nehézség nélkül megy.
Amúgy ezt is szokni kell. Ha nem utaztok időnként vele, akkor még kis tiniként sem fogják bírni.
Hát akkor a vonatozás ugrott :(
Pedig én szeretek vonatozni, mennék néha vonattal is a kicsivel, de hát nem heti szinten :(
Mi a bajod amúgy a sétálással? Ha zsúfolt a vonat, akkor persze érthető, hogy kellemetlen, de ha tudtok olyankor menni, mikor kevesen vannak, akkor szerintem teljesen jó a sétálás.
Persze megértem, hogy fárasztó. Mi főleg Budapest-Dunakanyar viszonylaton vonatozunk, mikor kirándulni megyünk. Meg szoktunk vidékre menni, de ott különálló kocsikból áll a vonat, és a majdnem kétéves fiam még nem tudja kinyitni a szomszéd kocsiba vezető ajtót. Van egy biciklis rész, oda szoktunk menni, biciklik általában nincsenek, szóval ott elég jól elvagyunk.
Konkrétan egy kocsiban se marad meg és ha nem kötöm le valamivel, hisztizik h unatkozik 😖🙄
Sajnos nem alszunk éjjel úgyhogy jelenleg plusz fárasztó dolog nem fér bele 😬
Miért ne értené egy 1,5 éves, hogy ülünk a vonaton?
Komolyan nem értem én ezt a világot. Papír szetint alacsony átlagos intellektusú az egyik gyerekem, de még ő is értette 1,5 évesen. Akkor hogy a rákba nem tudnak emberek normális iq-jú gyerekeket nevelni?
Járkálni fel-alá ahelyett hogy feltalálnák magukat, meg tablet kisgyereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!