Hogyan, mikor győztök takarítani, sütni, főzni és még aludni is, ha "egész nap" kint "kell" lenni a babával/gyerekkel, mert az az egészséges, kellemes és szükséges?
Egy meg még két gyerekkel is minden délelőtt és délután kint voltunk 2-3 órát. Mert akkor jobban aludtak, jobb volt a kedvül, és alapvetően kiegyensúlyozottabbak voltak, ők ilyen típusok, hogy igénylik a kinti szaladgálást.
Az első gyerek nagyon jól aludt éjjel, akkor aludtam én is, és még mielőtt felkelt, megfőztem az ebédet (mindig olyat, ami max. fél óra alatt kész volt). A takarítást meg akkor csináltam, amikor éppen jutott rá időm.
Két gyerekkel már el kellett tervezni, hétfőn porszívóztam, kedden fürdőszobát sikáltam, szerdán port töröltem, stb. És már csak azt vasaltam, amit muszáj volt, a gyerekek ruháit, ingeket, ilyesmit.
Most hogy már három gyerek van, nem megyünk ki délelőtt, csak egy héten max. kétszer. Este főzök, amikor már vagy lefeküdtek, vagy hazaért az apjuk. És elhatároztam, hogy a gyerekek az elsők, ha meg valami lemarad a takarításból, nem tragédia. És nem vasalok, csak ha a férjemnek kell egy vasalt ing.
én amikor fitt formában vagyok, folyamatosan pakolok, takarítok
(kb babusgatás előtt-pl pelenkacsre után egyből kuka(nem gyűjtöm bent össze benti spéci kukába)pelenkázó áttöröl, fürdés után egyből kád öblít, szennyest gyűjtőbe, porszi orrszi után kapásból áztatom az eszközt, kaja után üveg öblít, büfi után mos, fertőtlenít,az ágyra mindig friss textilpelust teszek a fej részhez, így nem kell az egész ágyneműt csereberélni milliószor, de a pelenka alatt is van alátét, azt is cserélem ha átázott a textilpelus a nyáltól pl.,amíg alszik játszi, akkor meg felmosás, miegyéb)
mi rengeteget vagyunk kint, mert nem hagyhatom otthon a babát és mindig rengeteg a dolog :( anyakönyvi mizéria, lejárt személyi, gyed igénylés, újabb foglalkoztatói, bevásárlás, új memória kártya, postai átvétek, számlák, bankváltás, stb sajnos olyan szinte sosincs, hogy MINDEN el legyen intézve :(
egyedül azt nem tudom beiktatni, hogy én lazítsak egy kád vízben, hajat mossak, mert arra leginkább későn van időm, amikor hullaként rogyok ágyba, van hogy fogat se mosok :(
ha nem vagyok fitt, úszik a lakás, minden feje tetején, ami mégjobban visszadob(és sajnos rengeteget küzdök az alacsony vérnyomással)
Én pont ezért nem is értettem soha, hogy hogy van idejük anyukáknak órákig flangálni az utcán babakocsival, vagy órákig ücsörögni a játszón.
Másfél évesemmel napi kétszer vagyunk kint, kb 1-1 órát, van hogy többet vagy hogy kevesebbet, időjárás függő is. Családi házban lakunk így inkább az udvarra járunk ki, játszótérre heti 1-2 alkalommal megyünk.
Akkor megyünk ki ha megcsináltam a dolgaimat, vagy kiengedem a teraszra és bármikor be tud jönni.
Mindig is korán kelő volt a lányom. Felkelés után gyors reggeli, ágyazás, mosogatás. Aztán vagy bolt, vagy rögtön fel lehetett tenni az ebédet. Általában 10-11 között kész volt az ebéd, akkor még ki lehetett menni. Amikor már nagyobb volt, akkor kinyitottam a terasz ajtót, és ő kint játszott. A konyhából nyílik, és a terasz körbe van kerítve, lemenni nem tud. Na meg ugye láttam is folyamatosan. Így kint tudtam vele lenni, néha bementem megkeverni a kaját.
Aztán ebéd, alvás, és kint voltunk estig. Vacsora után még egy mosogatás.
Hét közben max egy porszívózás vagy felmosás volt. De pl amikor aludt, akkor ki tudtam takarítani a fürdőt, vagy volt, hogy megfőztem másnapra, ha tudtam, hogy valami macerás kaját akarok. :)
Most már 3,5 éves, óvodás, szóval másképp van. De megyek érte legkésőbb fél 4-kor, és rögtön játszótér vagy séta. Általában 6-fél 7 körül jövünk haza.
Nyári szünetben szinte egész nap kint voltunk, jóformán csak enni meg aludni jöttünk be. De akkor abban a 2 hétben volt, hogy hozattuk a kaját. 700 Ft volt egy adag, és abból ketten jól laktunk. Mondjuk mi csak ketten vagyunk, így egyszerűbb a kaja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!