Mit tennél, ha a gyermeked betegen születne, és örökre egy 3-4 éves gyerek szintjén maradna? Megtartanád, és életed végéig nevelnéd vagy beadnád valahova, és próbálkoznál egy egészséges gyerekkel teherbe esni?
A kérdés csupán elméleti.
Onnantól, hogy kiderül, a gyerek beteg, fogyatékkal élő lesz, lemondanál róla a szülés után vagy nem?
Ha jól tudom, az ilyen akkor szokott kiderülni, amikor már nem lehet abortuszra menni.
Mit tennél?
Ugyan már 1-es, sajnos dehogy nincs! Az itt válaszolók egy része még kombinált tesztet sem csináltat terhessége alatt, mert "az csak egy arányszám" meg "az uh szerint minden rendben volt". Azzal az apró ténnyel, hogy a szupi uh csak a bajok 2/3-át mutatja meg, mit sem törődnek.
Az emberek simán lehetnek olyan felelőtlenek vagy akár csak balszerencsések, hogy terhesség alatt nem derül ki valami. Bár nem tudom, milyen elváltozás az testileg vagy szellemileg, amitől egy gyerek 3 éves szinten marad örökre. De mivel ez a kérdés hipotetikus, így feltehetjük azt is, hogy a terhesség alatt nem derülne ki, csak utána rögtön.:)
A válaszom pedig az, hogy igen, megtartanám mindenképpen. Intézményi, orvosi, szakdolgozói segítséget kérnék az ellátásban.
Nem saját esetem, de biztos én is így tennék: a kisfiú egy orvosi műhiba miatt agyi sérülést szenvedett, így kb. 6 éves szintjén maradt. A szülőkkel él, családban a mai napig. Sose gondolták, hogy bárhova be kéne adni...
ha pedig valami történne a szülőkkel az öccse viselné a gondját (vagyis a párom) szóval benne van a pakliban, hogy nekem is "fel kell nőnöm" ehhez a feladathoz. De egy emberi életről van szó...
38 évesen úgy gondolom, vállalnám.
7!
Az elképzelés szép és jo, de amíg nem kerül az ember élesben az adott helyzetbe, addig nem tudatja, hogy valóban menni fog e. Nem biztos, hogy lesz hozzá elég lelkiero, fizikai erőnlét, anyagi háttér. Gondolj bele, csak most a te helyzetedre levezetve;hogy vállalsz majd gyereket, vagy nevelés a már meglevőt, ha rád szakad a sógor gondozása? Miből tartjátok el őt és magatokat? Hogy oldatok meg a minőségi együtt töltött időt a pároddal, gyerekeitekkel? Persze, van,akinek ez megy és én tisztelem, becsülöm érte. De én pl végig néztem, ahogy a teljes család tönkrement a magatehetetlen nagyapám ápolásaba, mert nem akarták intézetbe adni, mondván mit szólnak az emberek, meg mégiscsak a férjem/apam/nagyapám.... Nem mindenki bírja. Én pl egészen biztosan nem bírnám hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!