Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a gyermeked...

Mit tennél, ha a gyermeked betegen születne, és örökre egy 3-4 éves gyerek szintjén maradna? Megtartanád, és életed végéig nevelnéd vagy beadnád valahova, és próbálkoznál egy egészséges gyerekkel teherbe esni?

Figyelt kérdés

A kérdés csupán elméleti.

Onnantól, hogy kiderül, a gyerek beteg, fogyatékkal élő lesz, lemondanál róla a szülés után vagy nem?

Ha jól tudom, az ilyen akkor szokott kiderülni, amikor már nem lehet abortuszra menni.

Mit tennél?

2016. máj. 11. 10:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
96%
Elnézést, nem kötözködni akartam, csak sokszor gondolkodtam már ilyesmin, hogy adott helyzetben mit tennék. Van egy elképzelésem, ahogy mindenki másnak is. De mindig felmérés bennem, hogy ha valóban ott a helyzet és nem csak elmélet, akkor mi lesz a döntésem. Látod, azt írtam, én hosszú távon nem bírnám. Aztán lehet, hogy ha ott lenne a helyzet maga, akkor fel se merülne, hogy ne így legyen "örökre".
2016. máj. 11. 13:21
 12/16 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem én nem tudnám beadni sehova, de aztán ki tudja...Valószínűleg fogadnánk egy segítséget, ápolót aki segít a napi szintű ellátásában. Persze ez anyagilag hatalmas áldozatot követelne.
2016. máj. 11. 17:27
 13/16 anonim ***** válasza:
96%

Én egészen közelről látok pont egy ilyen esetet. Nem részletezném, hogy milyen kapcsolat van köztünk.

Nos, egyrészt az orvosi felelőtlenség eredménye is lehet egy ilyen szitu, itt ez történt.

Másrészt ez nem egy könnyű döntés. Én azt mondom, hogy két irányból kell nézni, az egyik az, hogy konkrétan pokol az élet mellette. Nem rosszból írom, de onnantól el kell felejteni párkapcsolatot, saját életet. Nincs semmi, csak az ő gondozása, ami tényleg iszonyú nehéz.

Másrészt viszont: a gyerekem lenne, szeretném őt. Ha csak egy pici rezdülésével is visszajelzi, hogy engem szeret, velem akar lenni, nálam jó neki, én már képtelen lennék berakni bárhová, ahol ki tudja, hogy hogyan bánnak vele.

Ez egy iszonyú nehéz döntés, szerintem tiszta fejjel senki sem tud gondolkodni, ha ilyen helyzetbe kerül.

2016. máj. 11. 21:35
 14/16 anonim ***** válasza:
82%

Van egy ismerősöm, akinek van egy beteg nagyobb lánya (annyira közeli ismerősök nem vagyunk, de mivel nem látom mindig vele és tudom hogy az apuka is dolgozik, így feltételezem, hogy otthonban él a gyermek- láttam már hogy játszótérre vitte, és amennyire lehet igyekszik részese lenni a gyermek életének), egy egészséges kisebb lánya és kiderült hogy a harmadik gyerkőcük,akit vártak, szintén betegen születne. Így azt hiszem, hogy a 20. héten megszakították a terhességet.

Nem tudom mit élhetett át az anyuka, de nem nézek Rá rossz szemmel.

Mind ezt úgy írom, hogy van 4 relatíve egészséges gyermekem: nem tudnék lemondani Róla, semmilyen módon sem!

Amikor a második gyerkőcünket vártuk és a Párommal egy olyan riportot néztünk, ahol a fiatal párnak az uh- vizsgálatok ellenére sem derült ki, hogy konkrétan végtag hiányos a gyerek, meg is beszéltük, hogy akár milyen betegséggel is jöjjön világra akár hanyadik gyerekünk (fizikai vagy pszichés) , soha nem mondunk le róla!

2016. máj. 12. 12:13
 15/16 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon le leszek pontozva, de én biztos, hogy nem tartanám meg. Egyrészt, eleve nem is akarok gyereket. Ha mégis valamiért muszáj lenne, és ráadásul még fogyatékkal élő is lenne, gondolkodás nélkül lemondanék róla. Én nem szeretném, hogy az egész életemet az kösse le, hogy gondozzam a beteg gyerekem, számomra ez abnormális. Az élet rendje az, hogy nevelik addig amíg fel nem nő, utána pedig tud magáról is gondoskodni, nem szorul élete végéig gondozásra (nem a támogatásra gondolok, hanem pl. tisztába tenni, etetni, stb, szóval alapvető dolgok.)

És attól még, hogy társadalmilag, emberileg az az elfogadott, hogy tök mindegy, milyen a gyereked, neveld fel, én képtelen lennék. És nem, nem akarnék utána megint teherbe esni.

2016. máj. 15. 11:16
 16/16 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, az a baj a válaszoddal, hogy teljesen irreleváns, hiszen nem is akarsz gyereket. Egészségeset sem, semmilyet sem, úgyhogy így felesleges ezen lovagolni.
2016. máj. 15. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!