Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire nehéz az élet kisgyer...

Mennyire nehéz az élet kisgyerekkel akkor, ha aktív dolgozó valaki?

Figyelt kérdés
Természetes hogy sok örömünk telik a gyerekekben, azonban mennyire okoznak nehézségeket akkor, ha mondjuk betegek? Ez ugye elég sokszor előfordul, hazavisznek oviból, isiből különféle bacikat, aztán rosszabb esetben ez az egész családon végigmegy. Vagy ki mennyire tudja megoldani a nyári felügyeletet, amikor a gyereknek magának több szabadsága van, mint a dolgozó szüleinek összesen? Szóval ilyen általánosabb problémákról kérdezném, hogy nálatok mennyire okoznak ezek gondot, és kérném egy 5-ös skálán értékelni, ahol az 5-ös a "nagyon megterhelő", az 1-es pedig az "egyáltalán nem nehéz" osztályzatot jelenti.
2022. febr. 10. 18:40
A kérdező szavazást indított:
5 - Nagyon megterhelő az élet kisgyerekesként
4 - Inkább problémás, mint nem
3 - Teljesen átlag, egyszer ilyen, másszor olyan
2 - Vannak néha nehézségek, de ezekkel együtt sem megterhelő
1 - Egyáltalán nincs probléma, mindent meg tudtok oldani
27 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a logisztikánál sokkal megterhelőbb az, hogy ha napi 8 órát dolgozol egy multinál, ami lehetőleg még messze is van a lakhelyedtől (mondjuk egy faluban vagy a pesti agglomerációban élsz, és a közeli nagyvárosba vagy Budapestre jársz dolgozni), akkor gyakorlatilag nem látod a gyerekeidet. Én egy évig csináltam, szörnyű volt.

Szerencsére volt lehetőségem váltani, most lényegesen barátságosabbak a körülmények, persze van árnyoldala is, de az, hogy minden nap tudok a gyerekeimmel normális időt tölteni, mindennél többet ér.

2022. febr. 10. 19:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű megszervezni a dolgokat és nyilván az ember a munka miatt sokkal kevesebb időt tud tölteni a gyerekeivel, mint szeretne. Meg kell találni az egyensúlyt és eldönteni neked mi a fontosabb. A 8 órás fizetés vagy a gyerekekkel töltött idő.

Én pont úgy vagyok ahogy az egyes írta, agglomeraciobol járok be dolgozni pestre, az utazás sok idő ezért csak 6 órát vállalok.

Ha betegek akkor home office (szerencsés vagyok hogy megtehetem) vagy tappenz.

A nyarat úgy oldjuk meg hogy csomó táborba megy a gyerek csilliardokert, meg nyilván leszünk szabadsagon pár hetet, ferjemmel felváltva.

2022. febr. 13. 13:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű, ha mindkét szülő kötött munkaidoben, teljes állásban dolgozik. Nagyon sok az a napi 8 és fél óra, kevés idő marad minden másra, akár a közös játékra, akár tanulásra a gyerekekkel, és az egyéb teendőkre is. Pedig nekem még viszonylag könnyű dolgom van, annyira már nem picik a gyerekeim (egy nagycsoportos ovis és egy nyolcadikos), kisvárosban lakunk és a munkahelyem mellett lakunk, szóval utazással nekem nem kell számolnom, de a férjemnek már annál inkább, így ő hétre ér csak haza, szóval minden otthoni teendő az enyém hétköznap. Annyi könnyebbségem van, hogy a hivatalos ugyeimet el tudom intézni munkaidoben, pl kormányhivatalba, bankba ki tudok menni, néha bevásárolni is, ha nincs sok munkám. De megmondom őszintén, az lenne a legjobb, ha egyikünk csak félállásban dolgozna, vagy legalább otthonról. Férjem a nagy lezárások idején volt home office-ban, hatalmas könnyebbség volt, pedig ugyanúgy ledolgozta a munkaidejet, mégis sokat számított, hogy otthon van.
2022. febr. 14. 12:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi mindketten 12 órázunk másik városban. Nappal, éjszaka.

Nem könnyű a váltott műszak, de muszáj.

(Nem, nem azért muszáj, mert nem tanultunk. Más miatt. )

Nem egyszerű. Naptárból élünk, a gyereket (5 éves) hozzuk-visszük a fejlesztésekre (autista).

Nem sokat tudunk kommunikálni... De 3 nap munka után 3 nap szabad. És az azért sokat ér, főleg hétköznap,ha intézkedni kell.

Végülis minden csak szervezés kérdése.

2022. febr. 16. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!